Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С Богом, СВД!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: С Богом, СВД!

Ретро митове и легенди са така, един мотор БМВ Б-75 от войната струва сигурно колкото 3-4 нови Кавазакита....
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
      Ретро митове и легенди...
      Точно за това става въпрос!
      Кеф, цена няма.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от снайпер Преглед на мнение
        В СОБТ имат според мен най-добрите снайперисти в България , и добри снайпери.PGM 308W,и.50,SAKO 338 Lapua Mag.Преди ходеха доста и по международни състезания,даже имаме и сребърен медал (и не само)от състезание в Русия 2007 г.
        Имате грешка колега. В България, в български военни полицейски и антитерористични подразделения, снайпери в калибър .50 Браунинг. Изобщо няма такива оръжия в България / за служебно ползване /.....Цените на боеприпасите са ужасно високи за бедяшка държава като нашата с мизерен военен бюджет.
        https://www.youtube.com/watch?v=f4KS0m24Lts

Коментар

В момента имаме .50 ама не снайпери и не .50 браунинг. Иначе навремето сме имали пушки .50, но пак не са били .50 браунинг.
          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от andreiS40 Преглед на мнение
            Имате грешка колега. В България, в български военни полицейски и антитерористични подразделения, снайпери в калибър .50 Браунинг. Изобщо няма такива оръжия в България / за служебно ползване /.....Цените на боеприпасите са ужасно високи за бедяшка държава като нашата с мизерен военен бюджет.
            Има такива карабини и патрона 12.7х99 50 BMG въобще не е скъп . Това е масов патрон от едни 100 години и се произвеждат милиони . Малко са фирмите производителки в тоя свят които да не ги произвеждт . Много по масов е от руския 12.7 х 108 .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

В СОБТ имат няколко броя Хекат 2 на PGM - и патрони за тях имат. Колко обаче въпросните снайпери са нещо - е тема на друг разговор. Проблема на всички снайпери в .50 е в това, че масата и размерите им ги правят трудно оперативни. това беше и причината когато в армията се избираше "тежък" снайпер да се закупят такива в .338 Лапуа.
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

По презумция предназначението на тези тежки снайпери е да спират автомобили или да ликвидираш стрелец зад някакво по сериозно укритие като тухлена стена например . В останалите случаи обикновените снайперски карабини в калибър 308 си вършат идеално работата . Особено в градски условия където разстоянията са къси . Предполагам че вършат добра работа и по чукарите на Авганистан . Наскоро гледех едно филмче по някое от дискавъритата където един канадец каза че с такава карабина смъкнал чалмосан на 4 километра .
                Последно редактирано от sek.1; 15-04-13, 06:25.

Коментар

Още ли вярваш в дядо Коледа.Че аз,вярвам на г-н Бисмарк който е казал че се лъже най-много преди избори по време на ВОЙНА,и след лов.

Коментар

... аз на 4 километра не мога да видя.....

Коментар

В момента най далечният потвърден е с .338 Лапуа-2,475 m:
                      http://en.wikipedia.org/wiki/Craig_H...n_%28sniper%29
                      Има една Австралийска заявка, ама нещо не ми звучи сериозно.
                      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        По презумция предназначението на тези тежки снайпери е да спират автомобили или да ликвидираш стрелец зад някакво по сериозно укритие като тухлена стена например . В останалите случаи обикновените снайперски карабини в калибър 308 си вършат идеално работата . Особено в градски условия където разстоянията са къси . Предполагам че вършат добра работа и по чукарите на Авганистан . Наскоро гледех едно филмче по някое от дискавъритата където един канадец каза че с такава карабина смъкнал чалмосан на 4 километра .
                        Малко си увеличил дистанцията - около 2500 м. с пет прострелни (коригиращи) изстрела е постижението на канадеца.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          Малко си увеличил дистанцията - около 2500 м. с пет прострелни (коригиращи) изстрела е постижението на канадеца.
                          Възможно е и да бъркам .

Коментар

Ако,човек,някога е имал някакъв допир със снайперова карабина,значи е наясно че с 338 е невъзможно да се направи точен изстрел на 2.500м.Аман от реклами,с патрон на който оптималния му диапазон е до 1500м,да уцелиш нещо по-малко от стая на 2500м.ми звучи като пернишките голфове където вдигат 240 от 100кс.,кола

Коментар

Не знам дали е вярно или не. Око да види - ръка да пипне. На живо в САЩ съм гледал снайперисти да правят добри попадения на 900 ярда, толкова им беше максимума. И казваха, че пак няма 100% гаранция. На 2500 метра куршума лети доста време, едно движение на целта или лек вятър и всичко отива на майната си. Да не говорим че при 5 изстрела тази цел надали ще стои неподвижна и ще чака докато наблюдателя сметне корекциите. За мен е несериозно от гледна точна на практическа ежедневна военна употреба. Не казвам, че е невъзможно. Може да има в цялата история на човечеството примерно 10 такива изстрела. Но реално дали е приложимо?

Коментар

Да не казвам, че в Афган от мараня не можеш да се прицелиш на що годе далечна дистанция.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на Вчера.

Зареждам...
                                X