Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С Богом, СВД!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: С Богом, СВД!

Ето ви схемата на СВД:

Няма смисъл да поствам тука схема на АК-то, нали? Всички я познаваме много добре. Разликата е очевадна.

Коментар

Изглежда колкото е по-ново производството, толкова качеството е по-ниско, а явно и прецизността, това май важи за повечето съветско/руско стрелково оръжие.Мисля, че пика на некачественото производство е м/у 1990-2000г.Сега не зная как е.А за свд с дебели цеви съм чувал отнякъде, явно наистина са съществували.
      Всеки трети е шести

Коментар

Надали през 70-те години минали век могло да се говори за лошо качество на оръжието в СССР, тогава не са пестили пари за отбрана. Смяна в стъпка на нарези било обяснено заради възможността да се стреля със СВД с бронебойно-запалителни патрони срещу лекобронирани цели. Твърде съмнителна и неоправдана стъпка, ама какво да се прави.
        Дебелите цеви на СВД са били, по мои спомени, за някакви СВД за износ.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
          Изглежда колкото е по-ново производството, толкова качеството е по-ниско...
          Това е просто най-първосигналното обяснение след разочарование от разбитите митове...
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Това е просто най-първосигналното обяснение след разочарование от разбитите митове...
            Не знам за оръжието, но за битовите производства това си е чиста реалност. Малкия, но стабилен пазар за съветска фототехника на Запад например се срина именно от това. Първият ми Зенит беше произведен през 80те и беше просто вечен (така и го подарих накрая). На втория безвъзвратно блокира механиката на третия ден. Чисто нов, още в кафявата хартия, с кожения калъф миришещ на не съвсем доубита крава. Производство 1993та.

Мисля че пикът на скапаната продукция беше именно в ранните '90, после нещата се пооправиха.

За оръжията - не знам.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Съветско след 1991 година - абсурд!

Коментар

Яко капацитети, впечатлен съм!
                Аз пък веднъж четох спомените на един български изтребител. Ме-109, 40-та. Всичко хубаво полирано, направено красиво и завинаги. Бижутерия.
                Ме-109, 43-та. Също нов. Война.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Ми имам и руска пушка, производство 99-та и не съм разочарован, и няма разбити митове.Да оксидацията й се бели сравнително лесно, но за мен не това е най-важното.Важното е, че е безотказна и е яка машина, не е капризна към боеприпаси, евтина е и не й треперя и има добър бой.

Зенита го имам още и си снима, не е модерен, но има едно съществено предимство - снимките правени с него ми връщат най-щастливите спомени с най-искрените ми усмивки...
                  Последно редактирано от Самодържец; 17-04-13, 22:52.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    Съветско след 1991 година - абсурд!
                    Знаеш какво имам предвид. Съветско/руско/от републиките - всичката тая техника се водеше "руска" на запад. По ония времена качеството на едни и същи артикули произведени с интервал няколко години просто се срина.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      Знаеш какво имам предвид. Съветско/руско/от републиките - всичката тая техника се водеше "руска" на запад. По ония времена качеството на едни и същи артикули произведени с интервал няколко години просто се срина.
                      Даже от два различни завода в един и същ ден- ГПЗ 1, ГПЗ 12или15 и друг(заводи за лагери).
                      А тези простотии се правят от името на всички ни.
                      Даника
                      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Точно затова и написах горното. СССР бил до 26 декември 1991 г, нататък няма какво да се коментира, когато се говори за качеството.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Яко капацитети, впечатлен съм!
                          Аз пък веднъж четох спомените на един български изтребител. Ме-109, 40-та. Всичко хубаво полирано, направено красиво и завинаги. Бижутерия.
                          Ме-109, 43-та. Също нов. Война.
                          Това-при добавките за масла в борбата със скоростната кутия на Ливадата,от последните дни.
                          п.п.СВД си е СВД.Това,че хвърля добре на над 800м.,никой не може да ме разубеди,също,че АК не може да уцели барета.
                          Последно редактирано от veskov; 17-04-13, 22:59. Причина: по темата
                          Даника

Коментар

???

Коментар

Това,че хвърля добре на над 800м.,никой не може да ме разубеди
                              Не е нужно някой да те разубеждава, просто пробвай. И кое е "добре" в случая?
                              If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Години на производство,въоръжение,модернизация и амортизация на МЕ109.
                                Руснака поне винаги е с ръчката в кьошето,колкото изкара-изкара,но това е съвсем друга тема,макар и косвено свързана.
                                Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X