Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Първоначално публикуван от zzeennkkoo Преглед на мнение
    И после 250 отказалисе за втората мисия,наемаха доброволци от запаса,а сега ще имат сигорен резерв.
    Една от причините да не харесвам сегашната концепция на БА е тази . Моето скромно мнение е че БА няма работа извън границите на Република България . Няма защо да загиват българи защитавайки чужди икономически интереси . Чичо Сам си забърква кашите после търси начин и друг да е в л@йн@т@ . Само че после когато се прибират дивидентите за нас няма нищо остават само такива снимки и паметниците на загиналите . Който търси адреналин има много частни и не само организации които го предлагат . Кеф му френския легион кеф му един куп други наемнически организации които оперират из цял свят .
    Последно редактирано от sek.1; 28-01-13, 04:40.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И...наистина ще имат нужда от резерв, особенно ако имат недостиг от желаещи за някой мисии...
      В момента по 4 - 5 (ако не и повече) кадровака се борят за едно място в мисия. На всеки мотивите са му различни но... и финансовия стимул не е за пренебрегване...
      Освен това сеиозно ли мислиш че някой от "доброволния резерв" ще пипне автомат или каква да е бойна техника.
      По презумция се смята че доброволеца е възможно най не квалифициран, без значение от личностните качества на всеки отделен индивид.
      Има си хора дето се обучават за бойни действия и за това им се палща.
      На доброволеца работата му ще е да носи багаж, кОпа окопи, и евентуално да мие посудата.

Коментар

Бих помолил специалистите по резерва да вземат поне примерно да се запознаят с длъжностите в него:
        http://www.comd.bg/sites/default/fil..._po_ox_889.pdf

И след това да обясняват за кашаварите и окопокопачите... Има си щат има си длъжностни характеристики и прочие.
        Ето тоя щат примерно:
        34200 - Шумен
        Специалист по подготовка на
        резервисти
        капитан
        Организация и управление на
        тактическите подразделения -
        Мотопехотни и танкови
        войски
        01.12.2012г.
        виисше-
        бакалавър
        не се изисква
        не се изисква
        С 1
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

[ATTACH=CONFIG]540313[/ATTACH] И после 250 отказалисе за втората мисия,наемаха доброволци от запаса,а сега ще имат сигорен резерв.
          Имам ги цялата серия.... от прекрасни снимки... Но не смятам някога да ги пусна тук или където и да е било.....

Коментар

Аз нещо не можах да хвана смисъла на тоя доброволен резерв за който специално се кандидатства.Значи ли той , че нас отслужилите наборна служба не ни водят на военен отчет.С други думи ако утре турците ни на*ъзат ние кво-само сеир по новините ли ще гледаме?Не ни ли броят за живи?
            ПП.Хе-хе!По моята специалност има три места ама.........в Крумово.
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
              Аз нещо не можах да хвана смисъла на тоя доброволен резерв за който специално се кандидатства.Значи ли той , че нас отслужилите наборна служба не ни водят на военен отчет.С други думи ако утре турците ни на*ъзат ние кво-само сеир по новините ли ще гледаме?Не ни ли броят за живи?
              Ако ни налазят турците, требва да се докопаме до държавния резерв от възелин, ако има такъв. Нито с резерв, нито без него, с редовна или наборна или запасня армия може да ги спрем. Само полицията на Истанбул сигурно има повече хора от цялата ни армия. А бойна техника не се сещам какво атекватна може да им извадим. Колкото и да ми е противно да си го помисля, ама ми се чини, че турчулята са ни големи приятели. Не са рекли, не са пратили аскера да пие кафе в София за един ден....
              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Воинни окръжия няма, кой да ни води на отчет?Пък и да ни водят с какво ще ни въоръжат когато се наложи?Всичкото оръжие се изнесе някъде.

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                  Воинни окръжия няма, кой да ни води на отчет?Пък и да ни водят с какво ще ни въоръжат когато се наложи?Всичкото оръжие се изнесе някъде.
                  Ти история не си ли учил? "Грабвайте телата, някой се изкряска..."
                  Какъв отчет, какви оръжия? Навремето на войника не му даваха да гръмне 10 патрона на стрелби /3 единична, 6 автоматична- единия засече.../ ти за запас говориш.
                  В аптеките има вазелин...
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

И кво? От мене се очаква да ги посрещна с баница ли? Или с хляб и сол?

Ако ни налазят турците, требва да се докопаме до държавния резерв от възелин, ако има такъв. Нито с резерв, нито без него, с редовна или наборна или запасня армия може да ги спрем. Само полицията на Истанбул сигурно има повече хора от цялата ни армия. А бойна техника не се сещам какво атекватна може да им извадим. Колкото и да ми е противно да си го помисля, ама ми се чини, че турчулята са ни големи приятели. Не са рекли, не са пратили аскера да пие кафе в София за един ден....
                    Абе те това и други са си го мислили , ама нещо все им излизат криви сметките.

Пък и да ни водят с какво ще ни въоръжат когато се наложи?Всичкото оръжие се изнесе някъде.
                    Войната не е състезание на 100м.-"бум" пищова и кой пръв ще стигне.Иран вече две години ги плашат(дали не е и повече). Саддам първия път го плашиха една година , а втория две. Сърбите ги предупредиха точно една година преди да ги ударят-даже на Милошевич му остана време да въведе 4% данък армия, че и да го събере и похарчи.

Знам , че българите много лесно се люшкаме от абсолютен оптимизъм към пълен песимизъм , но все си мисля че дявола не е толкова черен.

ПП.Главния въпрос беше в друго-ако стане "нещо" да не очаквам да разчитат на мен-така ли да го разбирам?
                    Последно редактирано от ЕМО; 29-01-13, 21:39.
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      Ти история не си ли учил? "Грабвайте телата, някой се изкряска..."
                      Какъв отчет, какви оръжия? Навремето на войника не му даваха да гръмне 10 патрона на стрелби /3 единична, 6 автоматична- единия засече.../ ти за запас говориш.
                      В аптеките има вазелин...
                      Аз стрелях всяка седмица, понякога и по-често, ама във Вътрешни войски беше така.
                      В САЩ всеки здрав мъж когато навърши 18 получава честитка по пощата, че ако някога потрябва на държавата подлежи на мобилизачия.Така съм чел.Тука и тази система я няма.Няма ги и оръжията по складовете с които да въоръжиш резерва.
                      Разчитаме на ловните дружинки.

Коментар

Стефан има една велика сентенция-армията не е много хора с пушки,а много хора с униформи.Оръжието е най-малкия проблем.То може да бъде доставено много по-бързо от колкото си представяш.Проблемите са другаде...

Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от traktorist Преглед на мнение
                          Аз стрелях всяка седмица, понякога и по-често, ама във Вътрешни войски беше така.
                          В САЩ всеки здрав мъж когато навърши 18 получава честитка по пощата, че ако някога потрябва на държавата подлежи на мобилизачия.Така съм чел.Тука и тази система я няма.Няма ги и оръжията по складовете с които да въоръжиш резерва.
                          Разчитаме на ловните дружинки.
                          www.sss.gov
                          Всички мъже между 18 и 25. И като отидеш на интервюто за американско гражданство, първите 2 въпроса са:
                          1. Плащал ли си данъци?
                          2. Регистрирал ли си се за да знаят къде да ти пратят повиквателната?
                          Те не могат да ни накарат да не пикаем по ъглите на НДК, какво остава да ни мобилизират...
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Стефан има една велика сентенция-армията не е много хора с пушки,а много хора с униформи.Оръжието е най-малкия проблем.То може да бъде доставено много по-бързо от колкото си представяш.Проблемите са другаде...
                            Всъщност вече не е и много хора с униформи.... А е не много, но добре обучени хора с пълно въоръжение..... Включващо каска бронежилетка съвременно стрелково оръжие с необходимия прикачен инвентар (дневни и нощни целеуказатели , подсветители, имагинерни червени точки , прибори на нощно зрение), радиокомуникация, средства за огнева поддръжка на ниво взвод и рота и не на последно место с правилната структура и обучение. Някой има ли представа за количествените и качествени разлики във въоръжението на един роден и един хамерикански взвод примерно?

Коментар

Доги,тоя разговор вече е воден и честно казано аз НЕ съм на твоето мнение.Мисля , че имаш сериозно професионално изкривяване поради средата в която практикуваш професията си или по друг начин казано дърветата ти пречат да видиш гората(съвременната война не е само това което правят американците в Ирак или Афганистан).Знам идеята ти , но тя повече подхожда на жандармерията , а не на сухопътната армия.Факт е , че реалностите са такива че "братята" американци водят в момента тип войни които са нетипични и не точно войни (това са си техни проблеми , а нашите са си наши) та от там предполагам идва и заблудата ти,но ако се сдавиме с който и да е от комшиите,повярвай ми грам няма да прилича нито на Ирак,нито на Афган , нито на Кавказ-т.е. конфликта ще е "симетричен".Виж друг въпрос е ако чалмите (не визирам турците) решат да откъснат Родопите например(да не дава господ).Тогава вече вървиш...
                              Последно редактирано от ЕМО; 30-01-13, 00:11. Причина: допълване

Джон Кенеди

Коментар

Съвременната война драги ми ЕМО ще се води в и около градовете...Както казва едно въведение в БДУС (Бойни действия в урбанизирана среда) базирано на анализите на Defense Science Board -ако 1950 около 22% от населението е живеело в урбанизирана среда - процента 1998 вече е над 50% а 2011 вече някакви си 65%. Всичко това налага извода че независимо как започва една война 21 век рано или късно тя ще се води в градска среда. Проблемите, които изпитаха водещите армии в света при овладяването и съответно умиротворяването на големите градове , ще са характерни за в бъдеще за всеки един по сериозен военен конфликт. Просто защото контролът на територията е нищо без контрол на населението. да не говорим че произволен конфликт с някоя от съседките ни (изключвайки комай само БЮРМ) ще стане асиметричен в рамките на първите 48 часа по ред демографски, икономически , военни и прочие фактори. И именно изброените от мен неща ти дават възможността в такава среда да направиш повече.... И повярвай ми не само виждам гората ами и баирите зад нея - може би поради факта, че чета доста и различна литература по тез въпроси (и то не само от англоезични източници).
                                Така и не чух отговор - някой знае ли разликата в състава , екипировката и въоръжението на взвод (айде ще говорим спешен за да е по.- лесно) на БА и примерно на USMC?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X