Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Бе, тука въпроса май е "кой пита". Щото в двора на Завод 10 по онова време ни ги даваха по 76 лева, и старшината на финансовата служба виеше на умряло, а сега за износ сигурно са стотици долари. Не мисля че сега нашата армия ги купува, пък какво изобщо значи ценообразуване в днешно време аз поне не смея и да си помисля. Сигурно струват "колко дадеш бате, ако земеш сичките - ш ти ги давъм ефтину, дуволн шъ устанш!"

Коментар

Стига с тия кубинки и партенки бре, войната и битките не се печелят от обувките така и така... пък все тая, ако си ербап и бос ще избуташ. Аз пък може и на ботуши да заложа. Сега шляпам с едни защитни за резачка и съм много доволен, ако и да ми бяха тежки, свикнах им. Гледам имат и други, пак защитни и кожени, ама нямало ги налични. Ако го закъсаме сега, няма кой да ви раздава и кубинки, та ще е кой с к'фот си има.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Бе, тука въпроса май е "кой пита". Щото в двора на Завод 10 по онова време ни ги даваха по 76 лева, и старшината на финансовата служба виеше на умряло, а сега за износ сигурно са стотици долари. Не мисля че сега нашата армия ги купува, пък какво изобщо значи ценообразуване в днешно време аз поне не смея и да си помисля. Сигурно струват "колко дадеш бате, ако земеш сичките - ш ти ги давъм ефтину, дуволн шъ устанш!"
        Тя закачката беше другаде-че едни хубави кубинки струват колкото един АК. И ако утре се наложи да избирам между това да ме "въоръжат" с хубави кубинки и гол х.й (първи вариант) или да ми дадат гумени ботуши(за 3лв.) и пушка(втори вариант)....ами ще избера второто.
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Я вземете да минете през дълбока локва първо с ботуши, а после с кубинки, и всичко ще ви стане ясно. Друг вариант е половинчасово ходене в калта.

Коментар

Категорично ботуши, обаче тея за 3 леа яко се пързалят... виж тея на хускварна за които говоря имат ламели за сняг, слагат се и шипове за лед и освен, че не можеш да си срежеш кръкъ и имат и бомбе да не те смачка нещо, не можеш да си пробиеш подметката с пирон, са и почти на цената на кубинка. Много по-удобни са също така...

Коментар

Насов, ти верно не знаеш кога да са спреш...........кат държан на въже си бе братле............. не знаех че логореята имала и писмено проявление

Коментар

Е как може да знаеш такава сложна дума, а само част от значението и? Ето ти линкче от викито да видиш, че има и писмена форма... http://bg.wikipedia.org/wiki/Логорея Нямаше как да не проверя, щото ако се бях оказал феномен, откритието ми щеше да те направи богат и известен... уви, йок баци... Може би е постмодерна, а може и да е графомания, но явно съм болен... и май не се лекува

Коментар

Ми тогава първо понякога мисли. Обосялата армия е по-страшна и смъртоносна за страната си от загиналата. Ако не вярваш - чети историята на Наполеон, за Василий Българоубиеца, спомените на разни немци за зимата на 41-ва и за възстановяването на Германия след войната. А то попадаш при мислителите, които рекламират бутикови спортни стоки в тема за армейско строителство. И при модераторите, които не ги трият. Да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли ...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                    Това ако ми го демонстрираш със чисто нови армейски кубинки и чорапи,на следващият ден няма да може да ходиш,даже седмица.Има си обувки и обувки,нашите армейски бяха направени за здравина,а не да са удобни...

P.S. Само шинелът тежи 40кг,като е мокър...
                    Български армейски кубинки и здравина? Трябва основно да си преразгледаш понятието "здрава обувка"
                    Позволи ми да съм носил кубинки и с партенки и с чорапи и с комбинация от двете. Също така въшкарник и шинел и марш на скок да съм чувал какво е
                    Какво сте се хванали за партенки, шинели, кирзьи и др. дето им е минало времето преди половин век.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                      Я вземете да минете през дълбока локва първо с ботуши, а после с кубинки, и всичко ще ви стане ясно. Друг вариант е половинчасово ходене в калта.
                      А ако локвата е още по-дълбока или 3 км дълга, каква е разликата?

Коментар

Виж сега, аз не чета реклами, избирам неща, пробвам... и после може и да коментирам... чета бая да ти кажа, и по много. И лошото е, че 500 страници сух текст на ден не са ми проблем. Можеш да ме пробваш, че не е по диагонал. Даваш ми книжка за Наполеон и аз чета, после питаш. Може и за другите. Желателно е да не съм я чел. А немците премръзнали, колко са били смъртоносни и страшни... се е видяло. Руснаците са си дома и по чехли пак се справят с лекота. С Наполеон същото. Василий нещо не схванах що го намеси, но може пък ти да ме светнеш. Виж, може да си твърдите, че като ти е кофти е по-добре, аз също имам право да не съм съгласен с вас, не от четеното, а от личен опит. Предполагам, че ти стреляш по-точно ако трепериш в замръзналия си шинел... всеки е различен. А и аз си пазя някак нещата до степен, че да не се скапват от раз, пък и ги избирам малко или много дуракоустойчиви. То явно, че ако си играл на фунийки в квартала си много по-страшен от тея дето не са, но някои неща ми бягат по тъча явно... особено като се минава на лична основа в спор, който уж би се решил с правилните аргументи

Коментар

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                          А ако локвата е още по-дълбока или 3 км дълга, каква е разликата?
                          БУСВ, глава "Форсиране на водните прегради".

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                            БУСВ, глава "Форсиране на водните прегради".
                            Анджък, който няма техника - кове на магарето два чифта подкови

Коментар

Специално за Сибирски:
                              "анджък"=точно така(именно)
                              ПП.Аз така и не разбрах-ботушите плюс ли са или минус(ама щом си ги държите явно са плюс)
                              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                              Джон Кенеди

Коментар

За наши, росийски условия - голям плюс. За Средна Азия и Близкият Изток - само кубинки.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X