Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Доброволен резерв на армията

Кубинките не са Обувки ,те са Оръжие!!! За съжаление открих това чак 7-ми клас,тогава по съвет на приател,ми купиха такива.Истинско бижу,кафяви,дебела 3см подметка,шито-лепени,много тежки и твърди.Бях дребен и слабиичък с очила ,но един ритник и силите се изравняват,пъки ако тренираш текуондо нещата стават страшни...хахаха.

Коментар

Хора армията е масова организация с максимално унифицирано снаряжение . При армия в мирно време около 200 000 няма кой и как да произведе ортопедични обувки по отливка на всеки Там ти се напасваш по снаряжението както казваше нашия старшина не ти е малко кепето голяма ти е главата Като изключим униформите на SS които са дизайн на Хуго Бос всичко друго се създава да е максимално евтино ; практично и лесно за производство .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:moda02.jpg
Прегледи:1
Размер:110.8 КБ
ID:5456279Натиснете снимката за да я уголемите

Име:moda06.jpg
Прегледи:1
Размер:124.7 КБ
ID:5456280
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Кубинки нося всяка зима.Старите ми са от 83 година пехотен вариант и още не съм ги скъсал.

Новите от шофьорския вариант се разпраха малко отстрани но още ше издеянат.

Абе кубинките не са за всяко нежно краче......макар че съм виждал и девойки да си гилат с тех ....
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
          Кубинки нося всяка зима.Старите ми са от 83 година пехотен вариант и още не съм ги скъсал..
          Тъй като първата година трябваше да нося цинти, родителите ми бяха изнамерили някакви много хубави офицерски кубинки, бяха ги дали да се пребоядисат от кафяви черни и... оцеляха една седмица - откраднаха ми ги Хората се видяха в чудо и започнали да поръчват кубинки къде що познат имат. В крайна сметка ми остана един неупотребяван чифт обикновени войнишки, който, след като ми протекоха и се скъсаха още първите "цивилни" зимни обувки, започнах да ги нося (без партенки ) всяка зима при дълбок сняг, при ходене на планина и къде ли не. Поддържах си ги обаче както се бях научил "у ГЗ-то" - ваксане, мазане, импрегниране с "Мехлем Дулче" (имаше едно такова нещо по соц-аптеките за 30 стотинки тубичката, съдържаше пчелен восък, конска мас и н`ам к`во си). Изкараха от 1987 г. до 2010 г.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

По въпроса с българските армейски кубинки -беше каквото беше. Новото производство се разпада за няма и 6 месеца ( изключвам последния модел с мембраната- за сега отзивите за удбство са добри, за здравината ще се види) а струват колкото качествени западни - това по цените който ги плаща армията на фирмите производители. За цените на дрехите няма да отварям и дума - тузарските бутици по Витошка са шопове за бедни в сравнение с военните доставчици по този показател.
            И за накрая -аз нося кубинки (стария модел) от има-няма 18 години със чорапи. Еми нито ми се вмирисаха краката, нито хванах гъбички, нито пък мазоли са ми излизали от тях. Толкова по въпроса колко са ''user friendly'' и ''лековити'' партенките. И до ден днешен се чудя как може да има хора, който вменяват някакви чудодейни качества на нещо, което е било измислено от нямане накъде (все е по-добре да си омотан с някакъв парцал на краката отколкото бос нали) .

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              импрегниране с "Мехлем Дулче" (имаше едно такова нещо по соц-аптеките за 30 стотинки тубичката, съдържаше пчелен восък, конска мас и н`ам к`во си).
              Лайна от шраус

Сори ма не се сдържах

Иначе биват - имам едни от как бях 9 клас - още са здрави, ма вече са мекички и кафявото не е баш кафяво
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                И за накрая -аз нося кубинки (стария модел) от има-няма 18 години със чорапи. Еми нито ми се вмирисаха краката, нито хванах гъбички, нито пък мазоли са ми излизали от тях. Толкова по въпроса колко са ''user friendly'' и ''лековити'' партенките. И до ден днешен се чудя как може да има хора, който вменяват някакви чудодейни качества на нещо, което е било измислено от нямане накъде (все е по-добре да си омотан с някакъв парцал на краката отколкото бос нали) .
                Не ги носиш по начина, по който ги носи наборен аскер. Това е разликата. И аз по-горе писах, че 23 години носих едни, ама по екскурзийки, ходене, не тичане и не по 18 часа на ден. Няма чорап (изключвам модерните чудеса на науката и рекламата), който да абсорбира изпотяването на мъжките крака по-ефикасно от памучен или ленен плат, американ или от каквото там ги правеха.
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Лайна от шраус
                  Конска мас за обувки прочее си купих в Берлин миналата година именно по носталгична "жалба за младост". Ако не вервате - ще я издиря кутийката и ще я снимам.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    ... ваксане, мазане, импрегниране ...
                    Уж ги импрегнирах с течен парафин, ама пак пускаха проклетите цинтарки.
                    Иначе имам едни офицерски от 1983 и не са мръднали, но все по-рядко ги обувам. Тежат проклетите, а и не са ми особено удобни.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Е що да не вярваме.
                      А и лайната се ползват в кожарската индустрия
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Уж ги импрегнирах с течен парафин, ама пак пускаха проклетите цинтарки.
                        Противно на изложеното по-горе в темата, че цинтарките били с подметка от гьон, аз съм убеден, че подметките им беше някаква пресована мукава и затова като стъпиш в локва и веднага усещаш къде са забодени цинтите по струящата покрай тях вода. Затова и веднъж накиснати, след изсъхване подметката се разслояваше.

Коментар

Абе не е като да не съм ги носил по цял ден (горе долу единствен вид обувки, пуста ''метъл'' мода) от 7 клас та до края на средното, после точно наборен аскерлък и след това, та до сега кадрови такъв . Плюс ходене когато има свободно време по балканите български, с преходи по минимум 15-20 км на ден .
                          Умирам да видя как някой ще ми докаже с разумен довод, защо омотания парцал е с нещо по-добър от чорап направен от същата материя.

п.п.: Баси и темата- от българския опит за полет в стил Национална гвардия, през стратегическия отдел, та до вечната тема кое е по-добро: чорапа vs партенката .

Коментар

Темата ми пълни душата, все едно съм в казармата, само търчането с пълно бойно го няма и лицевите над кенефа, но предполагам лицеви и без кенеф вършат работа

Коментар

Добре де,Турците летят ли с партенки на краката или треперят по чорапки?
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                                Умирам да видя как някой ще ми докаже с разумен довод, защо омотания парцал е с нещо по-добър от чорап направен от същата материя.
                                По-горе поне 10 човека го писаха, а аз пуснах линк към актуалния "обществен дебат" в Русия - "портянка или смерть".
                                Партенките почваш да ги носиш по свой избор, принуден от обстоятелствата. По мое време не са били задължителни, но не питай старило, а патило.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X