Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доброволен резерв на армията

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доброволен резерв на армията

Не мисля.
    В ШЗО-то в Плевен редовно разтоварвахме вагони на гарата, а втората година в бойния полк в Разлог помагахме при строежа на завода за дрожди. Между другото първото приватизирано предприятие след 10-ти в България.
    Тогава имаше много за работа в държавата, особено при прибиране на реколтата наесен Как? Защо? Да не задълбаваме, не е по темата.
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

И аз не мисля. Армията помагаше както може на себе си, и страната си. Което с нищо не намалява адекватността на комунистите спрямо тогавашния живот, и с нищо не увеличава днешната. Макар че един куп мислители твърдят че и днес управлявали комунисти. А колкото за помнене - много работи помня. Като те слушам - ти не, понеже сигурно не си ги и виждал.
      Както не разбирам какво място има това в разговор за запаса.

Коментар

То и сега има работа за вършене колко щеш, ама трябват пари. Не става с робски труд. А пък колко хубаво е било в древен Египет, Рим и Китай, да знаеш. Какви чудеса са съградили - пирамиди, колизеуми, китайска стена... Толкова много работа е имало и явно добре са живяли хората? Да върнем това време?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Ти да не мислиш, че граничари, вътрешни войски, моряци и др. не ги сцепваха от бачкане по строежи, разтоварване на вагони и помощ на народното селско стопанство ? Строителни войски ги посочих като първоизточник от 1922 г., когато на властта й дошла идеята да мобилизира всички от мъжки пол за безплатна ангария. Оттогава датира идеята, че армията става за всичко - за строеж на пътища, за вадене на картофи, за гасене на пожари и за гледане на прасета...
          Само че от тая възможност най добре се облажваха командирите на местно ниво . Пращаха ни да бачкаме в ТКЗСтата и обикновено те даваха някакъв процент от събраната реколта само да не си помислиш че е отиваше в артелната офицерите и те са хора и една душа носят и на тях им трябва зимнина . Колко лайна е изринал моя набор в свинекомплекса в Маноле идея си нямаш само че прясно свинско имаше само в офицерския стол за нас войниците от трите най ....... знаеш го.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Навремето битуваше един лаф- в древен Египет явно са имали доста ШЗО та щото иначе няма друг начин да са построили пирамидите. Това което според мен винаги е скапвало службата са подобни парко-домакински дела (косене на градинки с джобно ножче или права лопата , боядисване на бордюри, зидаро мазачески дейности и т.н.). През далечната 1995 та аз изпитах културен шок попадайки по линия на PFP зад голямата вода и установявайки че хамериканските сорджъри освен по наказание са им спестени подобни благини, като вместо това им спукваха гьона от всякакви тактики. Също така като човек провел ХХХ тактико строеви занятия БЕЗ материална част, за мен беше интересно да вида на живо принципа "Въображението не работи- фразата "представете си " няма място в обучението"- демек като ти кажат ще дойде хеликоптер- ще дойде.. Лично аз смятам да се запиша в резерва, защото съществува макар и малката (малка , малка колко да е малка), вероятност да ме пуснат на някоя мисия навънка. Отделно така или иначе искарвам около месец, месец и половина годишно по разни поделения- поне за служба да ми се брои.
            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
            No man left's behind !!!!

Коментар

Понякога съм си задавал въпроса: българският войник от времето на задължителната служба - повече на войник ли прилича, или на военопленник. Бордюрите бяха в перфектно състояние, но каските ни не се задържаха на главите, толкова бяха повредени каишките. Ремъка на автомата ми се охлабваше постоянно, и за малко да нараня войника до мен с ножа на едни обучения. Поне да бяха отделили 1/10 от времето да си поддържаме оръжията и каските. Игла и конец иска, нищо особено. Дават ти пушката, правиш каквото правиш, вземат ти я. Нямаш физическата възможност, не е до желание.
              Даваха ни някакви мотики, но режещият ръб беше дебел между 3 и 5 милиметра. Горната част на мотиката, дето не е режеща беше по-остра.
              Последно редактирано от Rabin; 15-01-13, 09:59.

Коментар

Това не е въпрос, задаваш отговор ....
                Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

0885372997 - Дани

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                  ...Тогава имаше много за работа в държавата...
                  Тогава работа и имаше и нямаше - както е бивало винаги. Впрочем днес работата не е по-малко.
                  Генезиса на явлението е съвсем друг. Да изолираш от обществото целият мъжки набор за две години (като правило - и кусур), в най-активният и съзидателен период от живота ...логично и еднозначно налага такива последствия.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    И за мен е много интересна, ама нещо не прихващам. Какво искат да правят доброволците в, и след 2013г. в каквато и да е армия?...
                    Е как какво - ще ядат, ще спят, ще люпят семки, ще играят карти/табла... Все важни военни дейности... Накрая и някой лев ще вземат...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Тогава работа и имаше и нямаше - както е бивало винаги. Впрочем днес работата не е по-малко.
                      Генезиса на явлението е съвсем друг. Да изолираш от обществото целият мъжки набор за две години (като правило - и кусур), в най-активният и съзидателен период от живота ...логично и еднозначно налага такива последствия.
                      Въпрос на виждане.
                      Сега като не е изолиран мъжкия набор..какво...
                      Казармата си беше школа, пък който каквото ще да мисли.
                      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Сега като не е изолиран мъжкия набор..какво...
                        Казармата си беше школа, пък който каквото ще да мисли.
                        Школа за доста съмнителни умения, като изключим нЕкои зидаро-мазачески такива при преминалите през СВ и КЕЧ-а роми, както и... умението (и търпението) да общуваш с много, ама много тъпи и прости хора , в което аз виждам единствената за себе си полза.
                        Иначе темата е бистрена много пъти във форума, напр. тук:

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        ...вярно, че няколко поколения не са подготвени за случай на въоръжен сблъсък. Пример - аз и брат`чеда (стари байчовци) редовно разбиваме на пейнтбол децата - спортуващи тинейджъри, с доста по-добра физическа подготовка от нас на тяхна възраст, за днешната ни форма (старост-нерадост ) да не говорим. Ама сме `одили у казарма, кашишки разни "тактики" владеем и ги изпозастрелваме за секунди Много пъти сме повтаряли упражнението, сега "оцеляват" най-много 5 минути
                        2. Считам обаче, че за всяка работа трябва да си има професионалисти и един от големите проблеми на българина напр. е, че от всичко разбира, с всичко се оправя сам - сам си прави колата, сам си боядисва вкъщи, в крайна сметка това, за което му плащат, не го върши добре В този смисъл НЯМА нужда от военно обучение, защото при съвременните условия на водене на война всякакви прибежки и припълзявания, колкото и добре да са усвоени, не вършат никаква работа срещу добре обученипрофесионални спец-части
                        Само, че за две години, откакто съм писал горното, тинейджърите ходиха на к`ви ли не (то сега от пиле мляко се предлага като обучение) курсове по катерене, оцеляване, крав-мага, спортна стрелба дори и още н`ам си к`во си, че сега доста са понапреднали в "БПП" Извод - може и без казарма да станеш "Готов к труду и обороне", стига да има кой (татко) да плаща и, разбира се, да ти е интересно. Ако те влече само чашката-чалгата-дрогата, няма да стане, дори насила с "всеобща въоръжена служба".
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

...Сега като не е изолиран мъжкия набор..какво...
                          А-ми гледа си работата. Като това включва и гореизброените неща, само дето преди това не е прибран, за да го прави "на бригада".
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                            Навремето битуваше един лаф- в древен Египет явно са имали доста ШЗО та щото иначе няма друг начин да са построили пирамидите. Това което според мен винаги е скапвало службата са подобни парко-домакински дела (косене на градинки с джобно ножче или права лопата , боядисване на бордюри, зидаро мазачески дейности и т.н.). През далечната 1995 та аз изпитах културен шок попадайки по линия на PFP зад голямата вода и установявайки че хамериканските сорджъри освен по наказание са им спестени подобни благини, като вместо това им спукваха гьона от всякакви тактики. Също така като човек провел ХХХ тактико строеви занятия БЕЗ материална част, за мен беше интересно да вида на живо принципа "Въображението не работи- фразата "представете си " няма място в обучението"- демек като ти кажат ще дойде хеликоптер- ще дойде.. Лично аз смятам да се запиша в резерва, защото съществува макар и малката (малка , малка колко да е малка), вероятност да ме пуснат на някоя мисия навънка. Отделно така или иначе искарвам около месец, месец и половина годишно по разни поделения- поне за служба да ми се брои.
                            Споко де, тука изотдавна всичко е "наужким".
                            А то ит мисия до мисия си има разлика. Аз последно бях на невъоръжена мисия в Босна, преди доста години.
                            Ама що основно по нас се прицелваха и едните и другите? По синята каска ли?

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Да изолираш от обществото целият мъжки набор за две години (като правило - и кусур), в най-активният и съзидателен период от живота ...
                              Тц, не е най-съзидателния. Той се проявява по-късно-на 28-30.
                              Когато си на 18-20 само секс и пиене са ти в главата. Моите сега нали са точно на толкова сега, та виждам всеки ден какво е положението. Аз на техните години бях същия, ама бях в казармата, а не да лежа до 2 часа в къщи и после да играя на компютъра до 4 сутринта...

Ако има референдум дали да се върне казармата-ще ида да гласувам два пъти. Гадно е, трудно, ама поне лигльовци нямаше...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                ..

Гадно е, трудно, ама поне лигльовци нямаше...
                                Или поне по-бързо се разбираше кои са!
                                HONDA DOMINATOR 650
                                ОРЕЛ ASTRA
                                РСПБЗН-Приморско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X