Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е то мениджмънт на въоръжените сили и има ли той почва у нас.

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
    Я какво е станало тук Чшшш алоу къде ще пиете сок без мен бе ей
    Не вярвам да те изгонят, Mad Dog не е такъв човек.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Аз мога да изпия полагаемото на Сибирски без никакъв проблем!
      Ако се озориш свиркайвинаги ше помогнем на другарчето
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Аз мисля, като Хънтъра- при положение, че не се очаква да водим завоеваателна война, а при "асиметричен конфликт" ще сме от слабата страна не е ли по-добре да мислим за подходяща стратегия и тактика? Американската според мен не е подходяща, защото това е стратегия и тактика на богата армия воюваща с по-слаби противници. Ние не изпълняваме нито едното от двете условия. Със закупуването на 10 самолета и един два кораба няма да направим нито бойна авиация нито боен флот! Не е ли по-добре да насочим тези стотици милиони към обучение на професионалната армия и резерва. На закупуване на отлично стрелково оръжие и оборудване( качествени дрехи, уреди за нощно виждане, за свръзка и т.н). Програми за обучение на младежите- в училище, спортни клубове по военноприложни спортове( биатлон, ЛОМ, пейнтбол- игри и пр.) и всичко това направено под интересна за учениците форма- скаути, състезания, лагери и пр. Кратка наборна служба- 6мес. и после редовни опреснителни запаси по 1-2 седмици годишно.
        На базата на нашия опит( хайдутство, четничество, чети на ВМОРО) и чуждия такъв( партизанското движение в СССР, Югославия, Чечня, Виетнам, Авганистан и Ирак, Никарагуа, Салвадор и пр.) да се създаде подходяща тактика за нашия климат, релеф и национални особености. Да се изгради система от тайни складове за оръжие, боеприпаси и храни. Армията да може по начина на Югославската по времето на Тито бързо да премине в партизанска такава.
        Мисля, че нашите условия позволяват да изтормозим всяка армия до положение да се откаже, но за съжаление този начин на водене на военни действия е свързан с огромни жертви от страна на мирното население.

п.п. Арсенал произвежда подцевни гранатомети за АК. Не знам, колко струват, но ако цената е около 300 долара за брой можем да въоръжим всеки български войник от сегашната професионална армия (40 000 души) срещу 12 милиона долара, което е нищо.
        Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Някой може ли да каже нещо за Националната гвардия на САЩ?Структура, организация?В някакъв филм гледах, че имат и танкове.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
            Аз мисля, като Хънтъра- при положение, че не се очаква да водим завоеваателна война, а при "асиметричен конфликт" ще сме от слабата страна не е ли по-добре да мислим за подходяща стратегия и тактика? Американската според мен не е подходяща, защото това е стратегия и тактика на богата армия воюваща с по-слаби противници. Ние не изпълняваме нито едното от двете условия. Със закупуването на 10 самолета и един два кораба няма да направим нито бойна авиация нито боен флот! Не е ли по-добре да насочим тези стотици милиони към обучение на професионалната армия и резерва. На закупуване на отлично стрелково оръжие и оборудване( качествени дрехи, уреди за нощно виждане, за свръзка и т.н). Програми за обучение на младежите- в училище, спортни клубове по военноприложни спортове( биатлон, ЛОМ, пейнтбол- игри и пр.) и всичко това направено под интересна за учениците форма- скаути, състезания, лагери и пр. Кратка наборна служба- 6мес. и после редовни опреснителни запаси по 1-2 седмици годишно.
            На базата на нашия опит( хайдутство, четничество, чети на ВМОРО) и чуждия такъв( партизанското движение в СССР, Югославия, Чечня, Виетнам, Авганистан и Ирак, Никарагуа, Салвадор и пр.) да се създаде подходяща тактика за нашия климат, релеф и национални особености. Да се изгради система от тайни складове за оръжие, боеприпаси и храни. Армията да може по начина на Югославската по времето на Тито бързо да премине в партизанска такава.
            Мисля, че нашите условия позволяват да изтормозим всяка армия до положение да се откаже, но за съжаление този начин на водене на военни действия е свързан с огромни жертви от страна на мирното население.

п.п. Арсенал произвежда подцевни гранатомети за АК. Не знам, колко струват, но ако цената е около 300 долара за брой можем да въоръжим всеки български войник от сегашната професионална армия (40 000 души) срещу 12 милиона долара, което е нищо.
            Жоре в началото на поста ти пресъздаде донякъде швейцарският модел като изключим 6-те месеца наборна служба, който според мен е излишен, пък и в съвременни условия не можем да си позволим по две причини. Първата естествено е финансова, а втората е че това поколение сега ако чуе че го чака казарма ще се изнесе зад граница на секундата, виж за добре поднесено за подрастващите военно обучение съм твърдо за. Не вярвам някой младеж да не му се иска да постреля в клуба, да се поизцапа на пейнтбол, малко екшън по оцеляване и т.н. Тактиката на партизанско движение не проработва навсякъде. От примерите които си дал в бивша Югославия не проработи и тук има хора които могат да кажат защо. Виетнам е пък жив пример как стават нещата. При латиносите е пък съвсем трета работа, там в партизанските движения средства най-често наливат баш тия които се и борят с партизаните. Жив пример е Колумбия. Тайни и трайни складове с храна и оръжия според мен не може да подържаме пак по две причини-първата пак финанси и втората е според мен де, че няма да живеят дълго а групата на чернокраките освен че ще е обилно изхранена на аванта ще е вече и добре въоръжена. Това последното ако не предадат железата за скрап, ама знае ли човек???
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Партизанската тактика има един груб недостатък - не може периодично да се изпробва. Поради което може и да се смята за неработеща. Определено не искаме да приличаме на страните с традиции в партизанското дело.

Коментар

Ще сме единствената членка на НАТО с партизанска армия... Голям майтап!

Коментар

Аз не казвам, че трябва като пукне първата пушка да хващаме шумата.. Казвам, че трябва да имаме възможност при превъзхождащ враг и след първоначалния сблъсък, ако отбраната ни се огъне и той навлезе в България да го увличаме в градски боеве, да му нанасяме бързи изненадващи удари по проходите и планините, да тормозим тиловите му части, да рушим комуникацията, снабдяването и инфраструктурата му без да даваме решителни сражения и да му позволяваме да реализира преимуществата си. Това, че такава армия ще изглежда смешно в НАТО баш ме брига! Сегашната жандармерийка със женичките в нея да не би да не е смешна?!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Партизанската тактика има един груб недостатък - не може периодично да се изпробва. Поради което може и да се смята за неработеща.
                    Защо да не може да се изпробва? При военни учения едните ще играят агресора, а другите защитаващата се армия. Всичко останало си се отиграва- управление, комуникация, мобилност, изненада и пр.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                      Защо да не може да се изпробва? При военни учения едните ще играят агресора, а другите защитаващата се армия. Всичко останало си се отиграва- управление, комуникация, мобилност, изненада и пр.
                      Ученията - учебни, ама няма ли реални действия - няма и армия. И ако традиционната армия можеш да я пратиш някъде да помирише барут, партизанската трябва да го прави в своите гори и проходи, което е разсипващо за своята държава (а не за някоя чужда в другия случай).

И нещо много си се разлютил на жените във войската. Идеята, че войнишката работа е мъжка и мачистка, нито е особено стара, нито особено полезна. Жени във войските има откакто има войски и са свършили немалко съвсем войнишка работа. Това ОСОБЕНО МНОГО важи за партизанските отряди - както човек може сам да се увери по партизанските паметници из Родината.

Коментар

Основната тактика на партизанската война е, че няма тактика! Има прийоми, но не и класически тактически постановки... Всичко е импровизация според конкретната задача и цел. Затова е и трудно да се тренират подобни неща... Правилния подход в един случай е самоубийство в друг.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                          Основната тактика на партизанската война е, че няма тактика! Има прийоми, но не и класически тактически постановки... Всичко е импровизация според конкретната задача и цел. Затова е и трудно да се тренират подобни неща... Правилния подход в един случай е самоубийство в друг.
                          Ако човек се разходи в Латинска Америка, в бликия Изток и на някои други места по света, спокойно може да събере и доказани специалисти, и обширни познания по партизанска война. Въпросът е с какво са ни полезни такива тук.

Коментар

Ако човек се разходи в Латинска Америка, в бликия Изток и на някои други места по света, спокойно може да събере и доказани специалисти, и обширни познания по партизанска война. Въпросът е с какво са ни полезни такива тук.
                            Несъмнено, но коя държава би обучавала масово населението си в диверсионни техники и тактики..?!! Това е опасно познание за властта...

Коментар

Сега, понеже аз пРЪв зачекнах партизанската тема, искам, даже не искам а трябва да ми се делегират определени права На първо време правото на ПЪРВИ ПАРТИЗАНИН а ако ще се ходи по разни континенти за събиране на спецове в областа и харчене на кинти, пак АЗ Пък и опит имам не много отдавнашен. По време на Първата пейнтбол война аз бях тактикът и резултатите ги знаем, така че.. възражения не се приемат

пп Дреме ми за властта....поне докато не стане наша.
                              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

И нещо много си се разлютил на жените във войската. Идеята, че войнишката работа е мъжка и мачистка, нито е особено стара, нито особено полезна. Жени във войските има откакто има войски и са свършили немалко съвсем войнишка работа. Това ОСОБЕНО МНОГО важи за партизанските отряди - както човек може сам да се увери по партизанските паметници из Родината.
                                Преди няколко години навестих Миро Иванов на полигона на Сливница. Той тогава даваше началник караул и имаше в състава на караула няколко войнички. Оплакваше ми се, че цяла нощ е обикалял постовете, защото часовите- жени ги било страх!?! Та може, като го видиш на него да му обясняваш за мястото на жените в армията....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X