Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

На един кол е със сигурност. Лошото е , че разфасовките са по литър и при една смяна на маслото в коловете остава към 700 мл, дето да се чудиш какво да го правиш.

Коментар

От Хонда ми казаха,че 1 литър масло е 26лв.понеже не съм запознат, не знам това добра цена ли е?И какъв трябва да е вискозитета на маслото?

Коментар

Еми 26лв не е нещо страшно.
        Ако го сменяш моля те направи някоя снимка , че така и не разбрах как се сменя това масло, пък искам за догодина да съм на 100% подготвен
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Ще направя снимки,но не знам кога ще ми остане време да свърша тази процедура.Между другото колега faca за лятото на 2012г. планирам Европейска обиколка която включва и Виена,ще се радвам да се видим на живо и да обменим инфо за Африките.Поздрави от България.

Коментар

Еми обаждайте се де ... телефона ми го има тук

До сега само Димо се е обаждал .... другите мълчите
            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от снайпер Преглед на мнение
              Имам мануал за африката,но пише че събира 648 куб.см.,но незнам дали това е общото количество или е количеството масло на един кол.
              Това е количество само за единия телескоп.

Коментар

Благодаря.

Коментар

Маслото се сменя елементарно. Вдигаш мотора във въздуха, така че да увисне преднцата. Развиваш двете пробки за източване на маслото долу на коловете и внимаваш да не омажеш целия гараж доакто изтече След това пускаш предницата на земята, качваш се отгоре и със стисната спирачка я люшкаш за да изхвърли каквото е останало. После пак вдигаш, оставяш я през нощта да се изкапе хубаво. На сутринта докато пиеш кафето развиваш тапите на коловете отгоре, наливаш нужното количество, затваряш и излизаш да караш.
                  Аз съм сложил по-гъсто масло от предписаното в мануала. Японците го дават да се кара с 5W, но аз съм сложил смеска 1 към 1 от 10W и 15W. Мотора се държи чудесдно и предницата не потъва толкова.....
                  Yamaha XT​M600E '98
                  Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Проблема е, че искам да сменя и прахоуловителите и семерингите, и ще се наложи да свалям предницата.

Коментар

Първоначално публикуван от c_chanev Преглед на мнение
                      ..... Японците го дават да се кара с 5W, но аз съм сложил смеска 1 към 1 от 10W и 15W. Мотора се държи чудесдно и предницата не потъва толкова.....
                      Не си единствен който говори за подмяна на гъстотата на маслото, та въпроса ми към всички.

Някъде обсъждан ли е ефекта от по гъсто или по-ливко масло?
                      По-твърдата предница - повече натоварване в лагерите на колелото и предницата. Повече стрес в/у рамата. По-натоварени семерини и друга карантия в коловете.

Това е само мое чудене.
                      Може и да не е за тук въпроса ама ме гризе...
                      още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Първоначално публикуван от fozy Преглед на мнение
                        Някъде обсъждан ли е ефекта от по гъсто или по-ливко масло?
                        По-твърдата предница - повече натоварване в лагерите на колелото и предницата. Повече стрес в/у рамата. По-натоварени семерини и друга карантия в коловете.
                        Мисля, че в уравнението трябва да се добавят и пружините - нормалните заводски или прогресивни.
                        Аз обмислям прогресивни пружини за моята Африка, тъй като много ми се гмурка при рязко спиране, сравнено с Фейзъра де.
                        Четох за един в адврайдъра ако се не лъжа, който беше тръгнал да обикаля света и сменяше пружините в зависимост от терена,
                        прогресивните ги беше махнал, минавайки през някакви там сериозни офроуд терени.
                        Така, че предполагам всичко зависи главно от терена, на който ще се кара, то и е логично де. Аз в началото като ще карам главно по асфалт,
                        бих пробвал с прогресивни пружини, а и със смяна на маслото с една стъпка по-гъсто, без да се замислям особено.
                        За сериозен офроуд вече не знам, там нямам опит, друг в въпросът дали мотор 230 кг. без нищо по него е за такива цели...
                        А относно разбиване на лагери и т.н., ме съмнява да са сложили по-лесно разбиваеми елементи, само защото моторът заводски е с много меко окачване и да спестят малко ресурс...
                        В крайна сметка трябва да се сравнят и опитните резултати, не всичко е теория.
                        Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Миниума вискозитет с който трябва да се кара тази предница е поне 10W според мен. Дори с него пак леко се усеща прекаленно мека. При мен се е получило нещо средно между 10 и 15 и съм пре доволен - вози много дорбе, по завоите е стабилна и не се гмурка толкова при спиране. Не забравяйте друг изключителнов ажен фактор при тази предница - налягането на въздуха в коловете! Много хора карат без да са напомпили коловете и се чудят защо се гмурка като подводница. Има огромна разлика между това да е напомпена на 0 или на 0,5 атмосфери. По мануал я дават до 0,4. Карам съм я и на 1 атмосфера, общо взето на 0,4-0,5 е най-добре.
                          Yamaha XT​M600E '98
                          Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Това е решението, което и аз използвах за моята Африка отпред. Пружини за прогресивно натоварване и малко по-гъсто масло. Определено бях много доволен от това решение.
                            Преди да сменя всичко, усещанията ми бяха, че мотора вози малко по-твърдо отпред, но когато минавах през големи неравности и дупки отчетливо чукаше стигайки до края на хода си. Опитах се да сложа втулки от тефлон дебели по 5 мм отгоре на стандартните пружини, за да ги "затегна", но нищо не се получи. Пак чукаше в ограничителите при голям ход, въпреки че предницата стана осезаемо по-твърда....
                            След смяната на пружините с прогресивни и ново малко по-гъсто от предписаното масло усещанията от предницата ми вече станаха съвсем други... Мотора учудващо започна да вози по-меко отпред, но никога повече не чух чукане в предните амортисьори от ограничителите им през големи дупки и неравности.
                            Става въпрос за нова Африка RD 07 модел от 98 год, която няма вентили за помпене на предните амортисьори, а само масло и пружини.
                            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                            Златомир Попов - Forry

Коментар

Таман да напиша и гледам вече ВладиЧ го е казал - коловете на RD07 не се помпят.
                              На едно място прочетох, че RD07(моделите преди 96-та) се помпят, а RD07A(от 96-та до края) не се.
                              Не съм сигурен за това, но за последните наистина настройката е само пружини и масло.
                              Моята е RD07A и наскоро ми направи впечатление, че при силно наклонен мотор в завой и неравен асвалт,
                              за малко да ми направи предната гума номер и да се изтърся. Усетих, че окачването просто не беше таман в този случай,
                              но имах късмет да се размина само с малко адреналин, ха-ха.
                              Като сложа прогресивните пружини и спирачните маркучи със стоманена оплетка, ще напиша отзиви.
                              Човекът е човек, когато е на път...

Коментар

Значи , това лято като ми беше разхвърлян мотора доста се консултирах за разни неща. За металните маркучи конкретно ме посъветваха да не давам излишни пари ( и като се замислиш има логика), защото метални са нужни повече за шосето и за по- спортно каране- каквото Африката почти не прави. Когато много се спира интензивно спирачната течност се затопля много (май чак кипва ) и гуменият маркуч се разширява. Налягането вътре пада и какъвто и да е мотора , започва да не спира добре. И точно за да предпазят маркучите от раздуване правят тия метални оплетки . Исках и на ВФР-а да слагам метални маркучи(там се кара доста по- динамично и могат да се разширят гумените маркучи), но и за там ми казаха , че няма смисъл, защото пък там маркучите са къси(постоянно стигат до разни метални части от спирачната система) и метален маркуч пак не е необходим, тъй като по- къс маркуч по- трудно се раздува. Изклучвам момента да се кара на писта (там метални са нужни, дори наложителни), ама не знам Африката да е мотор за писта. За твърдостта на предницата не знам, моята е 93г. RD7 и има вентили. В момента съм на 0,7 и ми е добре(масло IGOL 10/40)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X