Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

Привет на всичко момчета с Африки
    Тъй като съм се насочил към покупка на споменатия мотор, се интересувам има ли някой от Стара Загора или Хасково с такъв, който мога да видя и чуя преди да се хвърля на първата обява.

Мерси предварително!

Коментар

проблема на тия релета не е в охлаждането а във връзките за това горят ........

Коментар

Отскоро имам взимане-даване с такова животно XRV 750 RD04 и впечатленията ми са прекрасен мотор с ОТВРАТИТЕЛНИ фарове.
        Крушките от текезесарка или джуган бяха заменени с H4 и светна...
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Питай бе бате ....!
          Слагаш си му Н4 (+50% или +90% Повече светлина) и .... става като ден. Само за проба сложих ксенони, ама .... според мен с "плюсовите" крушки свети повече
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Незнам дали моя е с оригинални крушки (но ме съмнява) , но всякаш светят по-добре и по-силно от оригиналния ксенон на S-класата.
            С удоволствие бих ги снимал .... но въпроса е как да се стигне до тия гадове
            Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
            Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
            Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
              Отскоро имам взимане-даване с такова животно XRV 750 RD04 и впечатленията ми са прекрасен мотор с ОТВРАТИТЕЛНИ фарове.
              ...
              За пръв път някой да не хареса фаровете на Африка... Всички останали, които не караме Африки, завиждаме на светлината, която дават тези две вълшебни фарчета.
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

"Завиждаш", защото май повечето Африки са преработени
                Фарчетата са ОК, но крушките по 35W с цокъл на автомобил от 60-те не ме кефеха изобщо. Адаптирах H4, като внимавах да не променя фокусното разстояние и нещата придобиха доста светъл характер.
                Алтернаторът е 360W, което означава че няма проблем с още 30W товар.
                Работата на фаровете се подобрява значително и след смяна на тънките им захранващи проводници.
                Аз ги захраних през релета, като оригиналната инсталация остава за оперативна верига.
                Отворих бензиновата помпа и въпреки задоволителното състояние на контактите, добавих един резистор 1K2W, паралелно на тях и искренето практически изчезна. Когато помпата умре бих сложил вакуумна от извънбордов двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  "Завиждаш", защото май повечето Африки са преработени
                  Повечето Африки са с Н4 оригинално.
                  Само за някои страни са произвеждани със стария стандарт на цокъла.
                  До колкото съм запознат "италианките" са със старите крушки.

Коментар

Нямам идея защо са използвали този стандарт, но определено си е по-добре с H4.
                    Върви прилично и свирука като щурче.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                      Питай бе бате ....!
                      Слагаш си му Н4 (+50% или +90% Повече светлина) и .... става като ден. ....
                      А може ли инфо, сайт, снимки (на опаковката) на тези "+" крушки. Мяркал съм тук там, но много "сделани" изглеждат. Имам нужда от Н4 за роувъра а от Н7 за мотора.
                      още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Първоначално публикуван от fozy Преглед на мнение
                        А може ли инфо, сайт, снимки (на опаковката) на тези "+" крушки. Мяркал съм тук там, но много "сделани" изглеждат. Имам нужда от Н4 за роувъра а от Н7 за мотора.
                        За Н4 модела на Оsram се казва night breaker plus. Аз ги ползвам и определено са доста по-добри от нормалните Н4. Има ги по ОМВ бензиностациите.

Коментар

Може и на друг производител
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аз сложих съвсем тривиални Narva 55/60W и нощното каране вече ми е любимо.

Коментар

Хайде и аз да се похваля( не знам дали е много за хвалене де ,че май се набутах, ама то това беше и идеята да си взема евтин мотор , който да си направя)- от вчера в гаража ми паркира една Африка 750 RD07-93g. Вече е моя по документи , с преглед и гражданска но........нямам мотор защото за часове доби вид на скрап в щайги-просто вече е една рамка и един двигател - голи. Та искам да питам ; някъде четох , ама не го намирам. Искам да оголя рамката и да я боядисам( ама не знам с какво е най-добре. А и във Варна не съм се занимавал с прахови, никелиране и тем подобни . Ако някой ми предложи първо технология и после да ми каже къде да я боядисам рамката , ще съм много благодарен . Решил съм да не бързам тоя път , но да си го направя ендурото годно да ме заведе до където си реша. А и така като е разглобен, много неща ти стават ясни и не те е страх на пътя . Поздрави и успешен сезон , а аз за сега ще си карам асфалтовите мотори и ще се забавлявам.

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                                Хайде и аз да се похваля( не знам дали е много за хвалене де ,че май се набутах, ама то това беше и идеята да си взема евтин мотор , който да си направя)- от вчера в гаража ми паркира една Африка 750 RD07-93g. Вече е моя по документи , с преглед и гражданска но........нямам мотор защото за часове доби вид на скрап в щайги-просто вече е една рамка и един двигател - голи. Та искам да питам ; някъде четох , ама не го намирам. Искам да оголя рамката и да я боядисам( ама не знам с какво е най-добре. А и във Варна не съм се занимавал с прахови, никелиране и тем подобни . Ако някой ми предложи първо технология и после да ми каже къде да я боядисам рамката , ще съм много благодарен . Решил съм да не бързам тоя път , но да си го направя ендурото годно да ме заведе до където си реша. А и така като е разглобен, много неща ти стават ясни и не те е страх на пътя . Поздрави и успешен сезон , а аз за сега ще си карам асфалтовите мотори и ще се забавлявам.
                                Ха честито!много и безаварийни адвенчър километри.
                                Защо точно да я боядисваш прахово?След като си я "разкостил"какво пречи да си я боядиса майстор с нормална боя? Аз така направих с CBX-a и мисля,че това е по-правилния начин.Успех!

Поздрави,
                                търся си подписа....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X