Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

Най-важното забравихме!
    Ако правиш прахово е хубаво да се залепи номера на рамата, че после проблем при регистрация.
    Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
      Разбира се, че ще е скъпо с авто грундове и бои. От друга страна, да е скъпо, да е скъпо, колко да е скъпо...

Колкото и да е скъпо, рамката на мотоциклета е достатъчно отговорна и важна част, за да се правят икономии от боядисването и. Миналото лято, помогнах на едно момче да си прибере мотора до Бургас, защото беше скъсал рамка, край Созопол. Голям късметлия, случило се е точно пред "Златна рибка", където ограничението е 40, а той го е спазил.

Качеството се промени, но към по-лошо...
      Причината е, че себестойността на един квадратен метър е около 4 лева. Това с конвенционалните, т.е. най-разпространениете бои и разбира се, евтини. С по-качествените достига 7-8, но почти никой не ползва такива, което е причина да не се внасят, освен по поръчка.
      Джорджо, позволявам си да сложа линк, за да придобиеш представа за какво говоря-
      http://www.saav-bg.com/prahovo-boiadisvane.php

Няма как да ме убедиш, че това е по-лошо от технологията в миналия век.
      Поздрави!

Коментар

Познати са ми, проектирал съм им машини. А защо в моя сайт са пропуснати в графата "клиенти", можеш да се досетиш, предполагам.

Нямам за цел да те убеждавам, просто се опитах да обясня, на простичък език, една заблуда. В крайна сметка всеки сам избира как да си окепази мотоциклета.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Не съм толкова в час с качването на снимки тук, да не кажа , че не знам как става , а и май съвсем няма да ми остане време ( то добре , че Иван качи една). Ръжда по рамката има много ( по моите разбирания) . По-точно , не ръжда , а много малки ръждиви язвички навсякъде. Никъде не е започнало да гние(все пак жълтите са напред с технологиите ) .Обяснявам си го с факта , че моторът е стоял във влажна среда( а може би и солена ) - във Варна и Бургас е ясен въздуха. Освен това отдолу стойките на амортисьора са ръждясали , което означава , че е каран в морето . Ще видим Поздрави и благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            Сега ако обясниш как си го направил, знаеш ли колко съфорумници ще ти носят бира?! А ако приложиш и някое чертежче с размери, ще се отръскат и за кебапчета.
            Диаметърът на отвора на рефлектора не позволява директно да се сложи халогенна лампа. Освен това дори и да се закрепи при това положение жичките идват прекалено навътре във фара и се изменя фокусното разстояние.
            Просто разрязах фасунгите на оригиналните крушки и махнах периферията на халогенните лампи. При това положение те влизат доста стегнато във фасунгата. Трябва да се внимава жичката да застане точно където е тази на оригиналната лампа и отражателната пластина за късите светлини да е насочена строго нагоре.
            Захранването става с куплунги от каквито да е автомобилни фарове.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Намерих решение за италянските Африки с цокъл на крушката за фаровете Ва20д
              10031097
              HALOGEN SCHEINWERFERLAMPE
              12V 35/35W /BA20D
              това е от каталога на Луис и е само 9 евро. Не изисква преправяне на инсталация и куплунг.
              Като ги сложа, ще кажа как е.

Коментар

Ама тя пак е 35 вата, макар и халогенна. Дано да свети по-добре, че и аз се замислих последно време за фаровете.
                Yamaha XT​M600E '98
                Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Преправяне на инсталацията категорично не се налага. Аз я промених от каприз - за да я подобря. То е по-скоро добавяне а не преправяне. Единствената интервеннция по съществуващата инсталация е това, че взех захранване от главния захранващ проводник. Естествено през предпазител след ключа. Просто оригиналните проводници са доста тънки и има съществени загуби. Изглежда и в Хонда икономисват...
                  Релета монтирах за да разтоваря превключвателя. След интервенцията лампите светят осезаемо по-силно. Става дума за лампи 55/60 W.

Коментар

Здравейте!
                    Искам да питам някой знае ли ,колко количество бензин има в резервоара когато светне оранжевата лампа и колко когато светне червената лампа ? Става въпрос за RD03 . Знам че четох някъде из форумите беше писано ,но след много търсене не можах да открия нищо.
                    Dimitar Dyakov

Коментар

RD04:
                      Резервоар 24 л.
                      Жълта лампа - изразходил си 16 л., остават още 8 л. ~ 130 км.
                      Червена лампа - изразходил си 20 л., остават още 4 л. ~ 70 км.
                      Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Здравей,

тази неделя ми светна червената резерва (и аз съм с RD03), а бях на 40 км до най-близката бензиностанция. По притесних се, но стигнах. След това потърсих в нета и ето какво намерих:

The Africa Twin 750 - model RD04, is equipped with two fuel level probes, which indicate respectively the 8,5 lt (orange warning light) and the 4,3 lt, (red warning light) reserves;
                        Вярно, че не е за RD03, но мисля че и при нас същите.

P.S. С Ilarioncho сме писали едновременно.
                        Honda XRV 650 Africa Twin RD 03

every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

Здравейте колеги
                          От скоро и аз съм от "Африканците"
                          Honda XRV 650 Africa Twin RD 03 - това е точния модел.

1993 Kawasaki Zephyr 1100 Bobber, 2002 BMW R 1150 GS
                          1994 JEEP Grand Cherokee 4l - 7"+35/13.5x15 , 1999 Mitsubishi Galant Sport 2.5 V6, 1985 GMC VANDURA 2500 5.7 V8
                          motorhead-bar.com, О897985668

Коментар

@onkel_tom-ами от здраве и положителни емоции върху тази легенда да не се отървеш дет се вика. Безбройни километри ти желая-този мотор го може!

Поздрави,
                            търся си подписа....

Коментар

Честито! Много и безаварийно!

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
                                RD04:
                                Резервоар 24 л.
                                Жълта лампа - изразходил си 16 л., остават още 8 л. ~ 130 км.
                                Червена лампа - изразходил си 20 л., остават още 4 л. ~ 70 км.
                                Благодаря! Моя резервоар също е 24 литра .
                                Dimitar Dyakov

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X