Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XRV Africa Twin

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Honda XRV Africa Twin

Колеги здравеЙте и аз имам Африка рд04 и сЪЩо имам желание за ролбар.

Коментар

Здравейте,колеги! Някой да има размери за централна стойка (степенка) на RD03 ?
      Тръби имам всякакви ама не ми се правят експерименти и проби . Най-добре с готови размери скица или чертеж.
      Dimitar Dyakov

Коментар

Здравейте ! Да питам нещо: Тъй като всяка част на т.нар. ми Африка минава през преглед и профилактика, днес разглобявах корпуса , където стои и работи термостата. Забелязах , че самия термостат вътре е МНОГО изяден (толкова , че периферно чак е пробит). Явно водата работи на един кръг и за това не иска да загрява много (може би повечето колеги не са го отваряли , че е на шиб..о място и трудно се стига до него и за това говорят повечето , че уредът за водата им показва долни граници на загряване). Питането ми е :1.Как да разбера дали работи датчикът за водата..един мъничък ...и той навит в корпуса (ама го свалих)? 2.Явно ще купувам термостат, но не знам дали ги продават с О-пръстена уплътняващ 2-те тела на корпуса? Страх ме е да го извадя(набит е в едното тяло на корпуса), че като гледам колко е захабен сигурно ще се скъса, а ми се иска да го сменя и него и да ползвам стария за юрнек. Не обичам да пазаря през нета (винаги предпочитам око да види , ръка да пипне). Имате ли си представа за наличности на части в Бг(ама не да ми казват:ще ти поръчаме, чакай-и сам мога да си поръчам). Благодаря предварително!

Коментар

Малко по-назад в тази или другата тема обсъждахме термостата. Става от всички африки и от всички трансалпове. Звъниш по моргите и търсиш запазен. О пръстена да не те тревожи. Стегнеш ли добре капачката не би трябвало да тече. Уреда трябваше да го провериш преди да разглобиш целия мотор. Принципно не съм чул да прави проблем датчика.
          Yamaha XT​M600E '98
          Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Търсих , ама не го намерих;(

Коментар

Емо, "Бултрако" АД е вносителя на Honda.
              Телефона на който дават информация за резервни части е: 02/818960
              Парт номера на термостата по номенклатурата на Honda e: 19300-KE8-000
              Поръчката отнема около 10-15 дни.
              Като разбереш кажи тук колко струва при тях, че да си знаем.
              Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

80 лв е. Безмислено скъпо. Просот намираш кой да е трансалп за части (има ги повече) и ако е читав термостата то отнасяш за 10-15 лв.
                Yamaha XT​M600E '98

Коментар

моят термостат е напълно изправен и преди да му направя клапанче на обезвъздушителния отвор стелката на термометъра стоеше на долната граница и стигаше средата в интензивно градско движение или при продължително каране с над 120 км/ч. Сега стои малко под средата на скалата.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Би ли споделил малко повече за въпросния клапан? Мислих аз по въпроса, но в крайма сметка го затворих немодифициран.
                    Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Използвах алуминиев нит с полукръгла глава. От задната страна го стиснах с клещите, така че да се движи свободно в отвора, но да не изпада. Главата приляга плътно към отвора и уплътнява достатъчно добре. Обезвъздушава се малко по-бавно от преди, но това не ме притеснява.

Коментар

Благодаря за инфото - ще го ползвам . като казахте за обезвъздушаване : Тоя двигател сам ли се обезвъздушава или трябва като наливам после антифриза да оставя някъде отворено (най-високата точка където минава водата -преполагам онова маркуче дето съединява радиаторчетата)и да чакам да протече от там ?

Коментар

Оставяш мотора на пачи крак. Наливаш в гърловината на радиатора докато не се напълни и това е. Тя се явява най-високата точка в системата. Нищо не откачаш и от никъде не чакаш да прокапе
                          Последно редактирано от c_chanev; 04-04-11, 08:14.
                          Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Благодаря-това ми трябваше да знам. Все повече се убеждавам , че кой каквото и да си говори АФРИКАТА Е МОТОРА !!! А за морга ...около Варна не знам да има морга за мотори, а и на части много , много не се продават, така че по-добре нови неща (не , че ако някой предложи читави стари части , ще му откажа).

Коментар

Разбира се , че Африката е мотора
                              Моя днес за пръв път го карах по магистралата .... около 100км ... много му се накефих ... но големия кеф е като се кара по черен път или по завои.
                              Вчера пък му беше 2рото каране до Чехия ... мн яко чуство , да те поздравяват всички мотористи.
                              Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                              Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                              Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Ами радвай му се
                                За мен също се оказа, че точно XRV е моторът. Никога не съм робувал на марки и модели, но машината ми пасна идеално и се държи прекрасно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X