Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Славяни ли са българите?

Не е нужно да мразиш накого за да си патриот.
    Турците ли са наследници на Османската империя?

Коментар

Първоначално публикуван от kristo Преглед на мнение
      Дори и те не са.... чисто идеологически. Само дето повечето хора ги свързват някак. Значи да го кажа така: За всички тези които считат, че е крайно неправилно, кощунствено и вредно да се упоменава истинското състояние на народа ни по време на т.нар. робство , присъствие, владичество и прочие, ще наблегна на един леко убягнал им факт - че всъщност този анализ цели да не да умаловажи а да възвеличи станалото- освободили сме се НЕ защото сме били зле , а защото сме имали НАЦИОНАЛНОТО желание да бъдем свободна и независима държава.
      Създаването на изкуствени СВЕТЦИ не само че не спомага за НАЦИОНАЛНОТО ни самочувствие, а напротив - показва комплекси и недорасло разбиране за историята и нацията като такава.
      Всеки французин учи за пороците на Наполеон, за неговият произход и личните му недостатъци , но това не превръща Бонапарт в по-малък герой на Франция нали?
      Това, че знам историческата истина за нещата , не ме прави по- малко горд че съм българин , а напротив - съзнанието, че хора не по- добри и чисти от всички нас са постигнали толкова много за нацията ме кара да вярвам, че за България все още има надежда.
      Пред това да живея с една красива но невярна история , предпочитам да живея с истината и да се уповавайки се на нея да търся бъдеще за себе си и своята нация. Бъдещето е на плурализма и позитивизма е не на догматизма и омразата- и това именно е причинате Обединена Европа по всякакъв начин да търси деидеологизирането на историята - идеологемите винаги са базирани на омразата - независимо дали това е омраза, към Турция , към Русия , към Германия или към Сан Марино.
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Незнам да ли са турци но нямат нито един Чистокръвен Турски султан
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          Дори и те не са.... чисто идеологически. Само дето повечето хора ги свързват някак. Значи да го кажа така: За всички тези които считат, че е крайно неправилно, кощунствено и вредно да се упоменава истинското състояние на народа ни по време на т.нар. робство , присъствие, владичество и прочие, ще наблегна на един леко убягнал им факт - че всъщност този анализ цели да не да умаловажи а да възвеличи станалото- освободили сме се НЕ защото сме били зле , а защото сме имали НАЦИОНАЛНОТО желание да бъдем свободна и независима държава.
          Създаването на изкуствени СВЕТЦИ не само че не спомага за НАЦИОНАЛНОТО ни самочувствие, а напротив - показва комплекси и недорасло разбиране за историята и нацията като такава.
          Всеки французин учи за пороците на Наполеон, за неговият произход и личните му недостатъци , но това не превръща Бонапарт в по-малък герой на Франция нали?
          Това, че знам историческата истина за нещата , не ме прави по- малко горд че съм българин , а напротив - съзнанието, че хора не по- добри и чисти от всички нас са постигнали толкова много за нацията ме кара да вярвам, че за България все още има надежда.
          Пред това да живея с една красива но невярна история , предпочитам да живея с истината и да се уповавайки се на нея да търся бъдеще за себе си и своята нация. Бъдещето е на плурализма и позитивизма е не на догматизма и омразата- и това именно е причинате Обединена Европа по всякакъв начин да търси деидеологизирането на историята - идеологемите винаги са базирани на омразата - независимо дали това е омраза, към Турция , към Русия , към Германия или към Сан Марино.
          мдаа, и са под давлението на еуропата Полща, Чехия, Словакия, Словения, Румъния, Хърватия (абе, така ли последно й е името на тая държава), а скоро Сърбия и Македония вкупом ще си признаят че говорят на древен български и, че славяни освен роби никога не е означавало друго ю

п.п. щото се деидеологизира историята нали....
          В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

От къде знаеш историческата истина?
            Ти християнин ли си?
            Баташките мъченици са канонизирани от Българската Православна Църква.
            Темата не е ли за произхода на българите?

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
              мдаа, и са под давлението на еуропата Полща, Чехия, Словакия, Словения, Румъния, Хърватия (абе, така ли последно й е името на тая държава), а скоро Сърбия и Македония вкупом ще си признаят че говорят на древен български и, че славяни освен роби никога не е означавало друго
              Познаването на истината сама по себе си не означава нейното налагане. Всеки народ има пълното право да си търси националната си самостойност къде му е угодно. От това изключавам само македонците понеже: както казахме по - горе - от съвецките историци по- идеологизирани са само македонските историчари и второ- като си нямаш да крадеш е обичайно само за циганите.

Коментар

От къде знаеш историческата истина?
                Ти християнин ли си?
                Баташките мъченици са канонизирани от Българската Православна Църква.
                Темата не е ли за произхода на българите?
                Е - но се зададоха въпроси. Не не съм христянин- и никога няма да бъда- и мюсюлманин не съм. А пък точно тая шайка негодници БПЦ могат да ходят да се самоизбият ритуално. А историческата истина я знам на база на изследвания- по голямата част недостъпни за широката маса потребители- и то именно защото ефекта върху тях е "сногшибательны".

Коментар

Евалла!!

Коментар

За мен допреди няколко години идеята за пряката връзка между траки и българи не съществуваше. Не че се интересувах де...
                    Какво ще кажете да намесим Людмила Филипова в дискусията? Не че книжлето и си струва но.. И.. защо нямаме history-leaks.bg или е въпрос на време?
                    LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
                      За мен допреди няколко години идеята за пряката връзка между траки и българи не съществуваше. Не че се интересувах де...
                      Какво ще кажете да намесим Людмила Филипова в дискусията? Не че книжлето и си струва но.. И.. защо нямаме history-leaks.bg или е въпрос на време?
                      Дори не съм я чувал- линк нещо?

Коментар

Намесена е
                        Grand Vitra ddis 2008
                        SEAT Althea XL tsi 2010
                        Mitsubishi Canter

Коментар

Странно, аз пия - други ги хваща.Верно има хора яко самоидоктринирани, и не усещащи кога прекрачват границата м/у простото изказване на тези и собствени виждания, и обикновеното словоблудство представяно за единствено и неоспоримо.Ама така е когато няма - "Но няма редактор. Никакъв. Още по-малко – научен.".И тази неразбираема мания - аз знам едни неща, дето вие няма как да ги знаете, а и не требе.Всеки нещо знае и има некви скрити източници на информация, и всичко е дълбоко законспирирано.Да ама не, и отново ще прозвучи познато - вие имате информация, и ние имаме информация...Убаво е кога човеко има безплатна трибуна, да се осъзнае кога да дръпне неколко зъба ръчната, оти тълпата го вижда, че почва да дере мъди, та да кърпи дупе...
                          Всеки трети е шести

Коментар

Съвременните доказателствени методи не ги интересува,
                            кой какво казал и написал, колкото и велик да е.
                            Те отчитат, че сме траки.
                            Дори и етиопците / наречените по късно гърци/ признават неохотно това
                            още от древността.

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Странно, аз пия - други ги хваща.Верно има хора яко самоидоктринирани, и не усещащи кога прекрачват границата м/у простото изказване на тези и собствени виждания, и обикновеното словоблудство представяно за единствено и неоспоримо.Ама така е когато няма - "Но няма редактор. Никакъв. Още по-малко – научен.".И тази неразбираема мания - аз знам едни неща, дето вие няма как да ги знаете, а и не требе.Всеки нещо знае и има некви скрити източници на информация, и всичко е дълбоко законспирирано.Да ама не, и отново ще прозвучи познато - вие имате информация, и ние имаме информация...Убаво е кога човеко има безплатна трибуна, да се осъзнае кога да дръпне неколко зъба ръчната, оти тълпата го вижда, че почва да дере мъди, та да кърпи дупе...
                              Многу е просто- записваш история в СУ - изкарваш 8 семестъра и си в бизнеса. По- нагоре написах- мой колега разучаваше точно баташкото клане... резултатите бяха " спорни" - но фактите бяха на лице. същите факти посочени в онова прословуто изследване, което стана тема на дълги патриотарски изхвърляния. За това с хора не завършили история по исторически теми не споря- не е нужно, а не е и продуктивно.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                                Съвременните доказателствени методи не ги интересува,
                                кой какво казал и написал, колкото и велик да е.
                                Те отчитат, че сме траки.
                                Дори и етиопците / наречените по късно гърци/ признават неохотно това
                                още от древността.
                                Справка- генетичното изследване на БАН. Генетиката и антропологията не се поддават на идеологическа манипулация.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X