Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Славяни ли са българите?

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
    От фактите, които аз знам от гимназията, следва, че сме били роби. Така ни учеха. В последните години се наслагва мнението, че режимът след 9-ти променя фактите. Да де, обаче много паметници са строени през 20-те години на миналия век...
    Не се заяждам с никого, искам да знам малко повече от това което са ни учили в училище.
    Тя тази работа с "робството" започва още по времето - когато все още сме били под т.нар. "робството"... Доказателствата за които аз знам и за които може да се каже със сигурност, че са истински и категорични, са именно в архивите на руските царски служби... Друга интересна посока е, да се провери кой е единственият учен от към източната страна на Берлинската стена преди рухването и, допускан в архива на Ватикана..?!! Кой го е изпратил там? Какво е търсил и намерил там..?!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
      Тя тази работа с "робството" започва още по времето - когато все още сме били под т.нар. "робството"... Доказателствата за които аз знам и за които може да се каже със сигурност, че са истински и категорични, са именно в архивите на руските царски служби... Друга интересна посока е, да се провери кой е единственият учен от към източната страна на Берлинската стена преди рухването и, допускан в архива на Ватикана..?!! Кой го е изпратил там? Какво е търсил и намерил там..?!!!
      То за това което е намерил го е отнямало. Хрониките на Алцек е намерил..... според слуховете де. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...86%D0%B5%D0%BA И тука интересният момент- какво и защо аджеба той е търсил точно в Италия? А го е допуснал един малко по- специален папа.... който също нали таковата е бил "славянин"....
      Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
      No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        То за това което е намерил го е отнямало. Хрониките на Алцек е намерил..... според слуховете де. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...86%D0%B5%D0%BA И тука интересният момент- какво и защо аджеба той е търсил точно в Италия?
        http://ydara.com/index.php?option=co...ter&Itemid=204

Коментар

То това е за относително късен период.... Кой създаде науката "тракология" м?

Коментар

То това е за относително късен период.... Кой създаде науката "тракология" м?
            Фамилията Фол...

Коментар

Фамилията Фол...
              Под чие вдъхновение и покровителство ?

Коментар

Под чие вдъхновение и покровителство ?
                Абе изпитваш ли ме сега..?!! Виж ми темите "по темата" тук... Я теа работи ги знам и неам нужда от жокер! Я съм си от тука... Ти им ги напиши - историк си и хората искат да ги чуят от твоята уста! На мен повечето ми се смяха на времето, но сега времената са други...

Коментар

Не бе не те изпитвам. Людмила Живкова е фактическият създател на научната дисциплина "тракология". А легенди по темата има много,че дори и Ванга я набъркват в цялата игра... А аз какво да пиша- написал съм - дал съм линкове към изследването на БАН...Ми ... българите и траките са племена от един и същи народ. Т.е. не траките са българи , а българите са да го кажем траки... въпреки, че това е доста профанизирано всъщност. Със същият успех може да се каже и че сме персийци, котилото се намира в планината Атай....древната област Бактрия- и от там са тръгвали различни племена определяни като арийски. Който му се чете нещо малко по- древно по темата да си намери Сътворението на Гор Видал.

Коментар

Как са се появили българитеЕ па поили си конете оногундурите на Дунава и какво да видатславянки ама едни белиии такива белоноги и белог?зи и като ги подпукат и те ти от славянки и оногундури се появил народът чукундури

Са това беше майтап па може и истина да има тука усещам яки историчари они ке кажаю.......

Ама па се е ужким верно ама има едно и то се вика майчин език .....Как него да промениш то едно цигане първо него научава па после български

Та как наште прадеди са научили славянски и са го приели дори за майчинкак ше забравиш езика си и ше приемеш един чужд и далечен лингвистично език за майчин и децата ти ше заговорят на него

Незнам...незнам..ама що сме претопили власите в България и тях ги нема а нас ни има а са били много топонимите говорят точно това....

Езика е основата.....от майката на детето....как майката е забравила тракийския и го е научила на друг незнам.....

Че сме яко Медитеране съм съгласен но защо шпрехаме славянски чакам отговор от по учените аз съм само любител историк
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

• От: Славяни ли са българите?

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                      Как са се появили българитеЕ па поили си конете оногундурите на Дунава и какво да видатславянки ама едни белиии такива белоноги и белог?зи и като ги подпукат и те ти от славянки и оногундури се появил народът чукундури

Са това беше майтап па може и истина да има тука усещам яки историчари они ке кажаю.......

Ама па се е ужким верно ама има едно и то се вика майчин език .....Как него да промениш то едно цигане първо него научава па после български

Та как наште прадеди са научили славянски и са го приели дори за майчинкак ше забравиш езика си и ше приемеш един чужд и далечен лингвистично език за майчин и децата ти ше заговорят на него

Незнам...незнам..ама що сме претопили власите в България и тях ги нема а нас ни има а са били много топонимите говорят точно това....

Езика е основата.....от майката на детето....как майката е забравила тракийския и го е научила на друг незнам.....

Че сме яко Медитеране съм съгласен но защо шпрехаме славянски чакам отговор от по учените аз съм само любител историк
                      Поради причината заради която би трябвало официално да наричаме Борис I-ви "Българоубиец"...

Коментар

Не бе не те изпитвам. Людмила Живкова е фактическият създател на научната дисциплина "тракология". А легенди по темата има много,че дори и Ванга я набъркват в цялата игра... А аз какво да пиша- написал съм - дал съм линкове към изследването на БАН...Ми ... българите и траките са племена от един и същи народ. Т.е. не траките са българи , а българите са да го кажем траки... въпреки, че това е доста профанизирано всъщност. Със същият успех може да се каже и че сме персийци, котилото се намира в планината Атай....древната област Бактрия- и от там са тръгвали различни племена определяни като арийски. Който му се чете нещо малко по- древно по темата да си намери Сътворението на Гор Видал.
                        Говорим за първия опит да се излезе от "славянската схема", все пак...

Коментар

Говорим за първия опит да се излезе от "славянската схема", все пак...
                          Добре де а езика....оти така не е медитеранее

Оти говорим езика на майките си.....

Интересно нещо по нищо не сме славяни само по язикот Оти така......

Върло върло интересантно......
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Тонка, бе писаФ го за езика, ма в тая тема ли беше, в другата ли
                            Нема славяни, нема и славянски език.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Спомням си за едно предаване на "Всяка неделя" в края на 80те. Събеседници на Кеворк бяха две бабета, живеещи във Виена и твърдящи че са потомки на Кракра пернишки. За съжаление не си спомням много от разговора тогава.
                              По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

колкото повече чета по темата, толкова по-малко съжалявам, че не съм задълбавал в историята. То ако се връщаме назад и назад и назад ще стигнем до момента когато едно безгръбначно е изпълзяло от солената вода и ще осъзнаем, че историята ни е обща и ние всичките сме навързани като в едни роднински връзки като във венецуелски сериал....

Ще дойде един ден, когато историята ще е просто събиране и изследване на факти за миналото а не фундамент за изграждане на идеологии и лост за противопоставяне!
                                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X