Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Славяни ли са българите?

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
    Не си прав! Всички народи по някое време от историята си са били минетчии пардон езичници.
    Абе не баш. Езичество е всяка религия, почитаща природата и различните нейни проявления.

Пък на, българите не са били баш такиви. Ма нали е забранено да се обсъжда тука

Иначе да, не са били християни всички.
    Но пък Дуло са християни
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Търтьо, НъРъБъ си да навлезеш в територия, заради което или ще те обявят за луд, или ще те убият с камъни... Да оставим някои неща да свършат и историците (или да ги убием с камъни)...

Коментар

Цялата вселена е създадена от върховния бог ТАНГРА.

Състои от три свята:

горен - небесен свят
        среден - земен свят
        долен - подземен свят.

Средният свят е видимата част на вселената, а другите са невидими.
        Ъ? Езичници а? А язичник изобщо е термин за едни дето не са говорили правилното есперанто. Тър Тей - поправи ме ако бъркам?
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          Цялата вселена е създадена от върховния бог ТАНГРА.

Състои от три свята:

горен - небесен свят
          среден - земен свят
          долен - подземен свят.

Средният свят е видимата част на вселената, а другите са невидими.
          Ъ? Езичници а? А язичник изобщо е термин за едни дето не са говорили правилното есперанто. Тър Тей - поправи ме ако бъркам?
          Сега като на историк да ти забия един прост въпрос (щото съм простак)... Аджеба, има ли поне едно реално и неподлежащо на съмнение доказателство, че Бог Тангра е бил Богът на Българите..?!!

Коментар

Тъй де, тъй. И аз тва разправям
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              Сега като на историк да ти забия един прост въпрос (щото съм простак)... Аджеба, има ли поне едно реално и неподлежащо на съмнение доказателство, че Бог Тангра е бил Богът на Българите..?!!
              Всичко в тая епоха подлежи на съмнение или ако предпочиташ на манипулация. Имайки предвид кой е "открил" бог Тангра... Е особенно съмнително. Но едно е почти 100% - били са монотеисти. Айде и от мен едно въпросче - на кого е "проекция" Свети Георги? И още нещо тангра или Тенгри е абстрактно име - нещо като едно друго което означава "името за което няма име".
              Последно редактирано от Mad Dog; 25-10-13, 12:40.

Коментар

Аз не съм историк, ама да речем - на Бога/Царя Конник - реинкарнация на Бога-Слънце...

Коментар

Свети Георги?
                  мани го тоя ливанец бе, сега не е модерно

ПП Иначе е вариант на Дионис примерно

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                    Аз не съм историк, ама да речем - на Бога/Царя Конник - реинкарнация на Бога-Слънце...
                    В едно село пристигнала етнографска експедиция . До това село имало пещера а в нея барелеф на Свети Георги, пред който традиционно се палили свещи и се колил курбана. Само дето при обследването се оказало, че образа на светията е минимум с 6 века по стар от самото християнство .

Коментар

при обследването се оказало, че образа на светията е минимум с 6 века по стар от самото християнство .
                      Самото християнство (и всякакви други системи за държавно управление) нямаше да стигне далече, ако не абсорбираше работещи модели на местно ниво.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Самото християнство (и всякакви други системи за държавно управление) нямаше да стигне далече, ако не абсорбираше работещи модели на местно ниво.
                        Таратанци. Нищо общо с действителността.
                        Просто се казва едно и също нещо, но на общества на различно ниво на развитие и посланието е съобразено с това.
                        Няма никаква абсорбация на нищо.
                        Та някои разбират ангелите като много божества примерно. Или стигаме до абсурда да се обяви древен Египет за политиестична държава. Ама земете я разрешете тая религия щото така с недомлъвки не става.

Коментар

В едно село пристигнала етнографска експедиция . До това село имало пещера а в нея барелеф на Свети Георги, пред който традиционно се палили свещи и се колил курбана. Само дето при обследването се оказало, че образа на светията е минимум с 6 века по стар от самото християнство .
                          селото в България ли е?
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                            селото в България ли е?
                            Да ама убий ме не помня кое.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Просто се казва едно и също нещо, но на общества на различно ниво на развитие и посланието е съобразено с това.
                              Е аз какво казах? Говорят на езика на местните.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Е аз какво казах?
                                Не каза това. Разликата обаче е в забранените теми )))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X