Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Славяни ли са българите?

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
    Къде вкара тоз монах, тук иде реч за едни други работи, бая преди Паисия. Киев.... уффф , взех да бъркам темите малко, ама те са си в пряка връзка, финландците, които са завладяли нещо, ама не са могли да говорят ( немци) с туй дет са завладяли, после Слово о полку Игореве, после и други рботи, накрая и Украина, абе тюрлюгювеч на чист български.

А има ли значение, при това многонационалие във всичките европейски държави, кой какъв е ??? Знаеш си родата до Н-то коляна - евала на теб, ако пък сте такива познавачи и родолюбци каквито се пишете, проучете и родата на жената. Ако отговаря на Вашите изисквания се женете, ако не женете или развод, каквото дойде.

Те сигурно всичките родолюбци по сайтовете, знаят кой ги е правил тях родителите, бабите и дядовци. Ей майка ми и баща ми са с черни коси, брат ми е черен, па аз съм рус - е какъв съм? Турчин, руснак, ариец, финландец, че като ида в северните страни все ме бъркат с техните хора? Има ли всезнающи тук да ми отговорят
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Слово о Полку Игореве е късно менте, та не го пробутвай ))
      Е нали твърдят, че е първият им запазен писмен паметник на кОлтурата.
      Финландците де. Дето мувят по бугарски.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Английският изследовател, Арнолд Тойнби пише в 12-томното си издание за историята на народите, че "... В СВЕТА Е ИМАЛО 21 ЦИВИЛИЗАЦИИ. ЕДНА ОТ ТЯХ Е БЪЛГАРСКАТА. РАЗШИРЯВАЛА ГРАНИЦИТЕ СИ ПОСРЕДСТВОМ СВОЕТО СИЛНО КУЛТУРНО ВЛИЯНИЕ. Простирала се е от Белград до Крим и от Карпатите до Бяло Море, наричано в древността Тракийско."

Известният английски историк проф. Норман Дейвис казва: "БЪЛГАРИТЕ СА В ЯДРОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ" С много факти, той доказва, че България е най-старата нация на Стария континент. Нещо повече, според него, когато България е била държава, Европа е "ходела права под масата".

Президентите на Франция за българите:
        Шарл де Гол: „БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е ЛЮЛКАТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ” 1962 г.
        Франсоа Митеран : “БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА НАШАТА ПЛАНЕТА.”

Италианският президент Карло Чампи в словото си при откриването на зимната олимпиада в Торино през 2006 г каза: "БЪЛГАРИТЕ СА ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ ТВОРЦИ НА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ".

Руския академик Дмитрий Лихачов:"...И чуждите завоеватели не можаха да победят тази ДЪРЖАВА НА ДУХА, защото в защита на българския народ в плътен строй стояха българският език, писменост и култура!... Българската държава на Духа се простира от Балтийско море до Тихия океан и от Северния ледовит океан до Индийския".
        "...вие сте най-древната от съществуващите днес културни нации и то не само в Европа, но и в света. Миналото погълна античността, древния Рим, Гърция и т.н., но България остана като жива отломка от древната европейска култура, най-древната ...отломка. И затова трябва да я съхраним, та днешна България да не бъде само последна отломка от миналото, но и първата от бъдещето – първата култура, която ще прекрачи в третото хилядолетие и ще понесе културата към бъдещето..."

"Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време" - Проф. Санте Грачоти, Италия

„Цар Симеон бе Карл Велики за България, но по-образован от нашия Карл Велики и много по-щастлив от него, защото положи основите на една национална литература." - Френският историк Алфред Рамбо

“Българите бяха оня народ,който допринесе най-много за организиране и оформяне на цивилизацията на цяла Източна Европа. Прабългарите са организирали българо-славянските племена в една нация, в която българският дух и култура са останали подкваса за вечни времена”.
        Проф. Геза Фехер - византолог, изследвал също историята на древните българи и маджари, както и историческите връзки между тях. Негово дело са трудовете - „Военното дело на прабългарите” и „Облеклото и оръжието на старата българска войска”

"Украинците, а също така и белорусите, и руснаците, всички си спомняме, че писмеността, културата ни и православната християнска вяра произхождат от България. Искам да припомня и факта, че двамата първи украински патриарси са етнически българи – Григорий Цамблак и Киприан".
        Вячеслав Похвалски – посланик на Украйна в България.

Византийски Тропарх от 999 година: "Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно".

Академик Омелян Прицак (специалист по средновековна история) от Университета "Харвард", пред една световна аудитория е заявил следното, което ни кара да се чувстваме горди, че сме българи: "В СРАВНЕНИЕ С ПОТОМЪКА НА АТИЛА - ЦАР СИМЕОН I, ВИЗАНТИЙСКИЯТ ИМПЕРАТОР Е ИЗГЛЕЖДАЛ КАТО ПАРВЕНЮ"!

„Това е народът (българите), който преди тебе имаше всичко, което е пожелавал; народ в който този е придобивал титли, който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля, в който бойното поле прославя рода, понеже у тях се смята без колебание за по-благороден оня, чието оръжие е било повече окървавено в сражение; те са народ, комуто преди битката с тебе не се е случвало да срещне противник, който да му устои, и народ, който дълго време е извършвал войните си само с набези”.
        Магнус Феликс Енодий – „Похвално слово за крал Теодорих” (6 в.).
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Браво Калине! Да си жив на баща си!
          Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
          Най-добрият ром е студеният ром!
          Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            Английският изследовател, Арнолд Тойнби пише в 12-томното си издание за историята на народите, че "... В СВЕТА Е ИМАЛО 21 ЦИВИЛИЗАЦИИ. ЕДНА ОТ ТЯХ Е БЪЛГАРСКАТА. РАЗШИРЯВАЛА ГРАНИЦИТЕ СИ ПОСРЕДСТВОМ СВОЕТО СИЛНО КУЛТУРНО ВЛИЯНИЕ. Простирала се е от Белград до Крим и от Карпатите до Бяло Море, наричано в древността Тракийско."

Известният английски историк проф. Норман Дейвис казва: "БЪЛГАРИТЕ СА В ЯДРОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ" С много факти, той доказва, че България е най-старата нация на Стария континент. Нещо повече, според него, когато България е била държава, Европа е "ходела права под масата".

Президентите на Франция за българите:
            Шарл де Гол: „БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е ЛЮЛКАТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ” 1962 г.
            Франсоа Митеран : “БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА НАШАТА ПЛАНЕТА.”

Италианският президент Карло Чампи в словото си при откриването на зимната олимпиада в Торино през 2006 г каза: "БЪЛГАРИТЕ СА ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ ТВОРЦИ НА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ".

Руския академик Дмитрий Лихачов:"...И чуждите завоеватели не можаха да победят тази ДЪРЖАВА НА ДУХА, защото в защита на българския народ в плътен строй стояха българският език, писменост и култура!... Българската държава на Духа се простира от Балтийско море до Тихия океан и от Северния ледовит океан до Индийския".
            "...вие сте най-древната от съществуващите днес културни нации и то не само в Европа, но и в света. Миналото погълна античността, древния Рим, Гърция и т.н., но България остана като жива отломка от древната европейска култура, най-древната ...отломка. И затова трябва да я съхраним, та днешна България да не бъде само последна отломка от миналото, но и първата от бъдещето – първата култура, която ще прекрачи в третото хилядолетие и ще понесе културата към бъдещето..."

"Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време" - Проф. Санте Грачоти, Италия

„Цар Симеон бе Карл Велики за България, но по-образован от нашия Карл Велики и много по-щастлив от него, защото положи основите на една национална литература." - Френският историк Алфред Рамбо

“Българите бяха оня народ,който допринесе най-много за организиране и оформяне на цивилизацията на цяла Източна Европа. Прабългарите са организирали българо-славянските племена в една нация, в която българският дух и култура са останали подкваса за вечни времена”.
            Проф. Геза Фехер - византолог, изследвал също историята на древните българи и маджари, както и историческите връзки между тях. Негово дело са трудовете - „Военното дело на прабългарите” и „Облеклото и оръжието на старата българска войска”

"Украинците, а също така и белорусите, и руснаците, всички си спомняме, че писмеността, културата ни и православната християнска вяра произхождат от България. Искам да припомня и факта, че двамата първи украински патриарси са етнически българи – Григорий Цамблак и Киприан".
            Вячеслав Похвалски – посланик на Украйна в България.

Византийски Тропарх от 999 година: "Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно".

Академик Омелян Прицак (специалист по средновековна история) от Университета "Харвард", пред една световна аудитория е заявил следното, което ни кара да се чувстваме горди, че сме българи: "В СРАВНЕНИЕ С ПОТОМЪКА НА АТИЛА - ЦАР СИМЕОН I, ВИЗАНТИЙСКИЯТ ИМПЕРАТОР Е ИЗГЛЕЖДАЛ КАТО ПАРВЕНЮ"!

„Това е народът (българите), който преди тебе имаше всичко, което е пожелавал; народ в който този е придобивал титли, който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля, в който бойното поле прославя рода, понеже у тях се смята без колебание за по-благороден оня, чието оръжие е било повече окървавено в сражение; те са народ, комуто преди битката с тебе не се е случвало да срещне противник, който да му устои, и народ, който дълго време е извършвал войните си само с набези”.
            Магнус Феликс Енодий – „Похвално слово за крал Теодорих” (6 в.).
            Ей тез работи и още много други, трябва да влязат в учебниците по история, защото само гордият (не по "македонски" възгорделият се) може да бъде свободен... Ей тез работи всеки родител трябва да разказва на детето си първите седем години в къщи, защото само гордият (не по "македонски" възгорделият се) може да бъде свободен... Защото когато в училище те учат, че си потомък на "диваци", "чергари", "безпросветни главорези" и "роби" (склавени/славяни), а в къщи всяка вечер баща ти псува, гледайки новините и ти казва "Моето момче, нямаш работа в тази скапана държава и с този скапан народ! Прави си сметката овреме и се спасявай, а не бъди глупак като баща си..." на края се получава това, което виждат очите ни всеки ден - настоящата българска действителност!

Коментар

Подборката не е лично моя. попаднах на нея случайно и реших да я споделя с вас. А Тойнби ни определя като едит ог Pax овете- Pax Simeonica

Коментар

Къде вкара тоз монах, тук иде реч за едни други работи, бая преди Паисия. Киев.... уффф , взех да бъркам темите малко, ама те са си в пряка връзка, финландците, които са завладяли нещо, ама не са могли да говорят ( немци) с туй дет са завладяли, после Слово о полку Игореве, после и други рботи, накрая и Украина, абе тюрлюгювеч на чист български.
                ми аз понеже съм си пълен лаик по темата пак да питам - за какъв Иречек иде реч, та чак па преди Паисий?!
                В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                  ми аз понеже съм си пълен лаик по темата пак да питам - за какъв Иречек иде реч, та чак па преди Паисий?!
                  Отпреди Паисия е ситуацията, за която иде реч, а Иречека аз не съм споменавал, питай Търтьо защо и как.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Отпреди Паисия е ситуацията, за която иде реч, а Иречека аз не съм споменавал, питай Търтьо защо и как.
                    Иречек го спомена Mad Dog "...Славяно- българи е термин по спомени за сефте въведен от бая ви Иречек..." и въпроса ми беше към него. Ти ме цитираш мен и ми викаш че било отпреди монаха ?!?...

п.п. върху това си струва да се замислят кръчмар-националистите: "Византийски Тропарх от 999 година: "Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно".... с огън и жупел не е толкова ефикасно
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                      Иречек го спомена Mad Dog "...Славяно- българи е термин по спомени за сефте въведен от бая ви Иречек..." и въпроса ми беше към него. Ти ме цитираш мен и ми викаш че било отпреди монаха ?!?...
                      Паисий много не се брои за историк таковата- за първи "академичен" труд - или както се казва "първата цялостна българска научна история" се счита тази на Иречек . Иначе за първи труд изобщо исторически е ръкописът на Петър Богдан Бакшев от 1667 ма година. Иначе "панфлетични" исторически трудове дал бог и тогава и сега.

Коментар

Българите са народ от 99% простаци не се хабете да отричате очевидното.......

И после що ни е това дереджето.....
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Не се брои от кой? Щото Иречек го счита за такъв. Една от главите във въпросния академичен труд е за него...ако си го чел..

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                            Не се брои от кой? Щото Иречек го счита за такъв. Една от главите във въпросния академичен труд е за него...ако си го чел..
                            Съм. По една случайност притежавам второто издание на книгата. Но от официалната наУка не се. Най -малкото защото не цитира източници. Справка Тодор Попнеделев "Историография". По мое време се изучаваше в трети курс.

Коментар

Казионния курс по история не е в кръга на интересите ми
                              Знаеш вероятно повода за написването на История славянобългарска, има връзка с тази тема.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                                Казионния курс по история не е в кръга на интересите ми
                                Знаеш вероятно повода за написването на История славянобългарска, има връзка с тази тема.
                                Има ... Но в посока понтирас грекас.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X