Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Славяни ли са българите?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    ....Таа що при нас трее да е различно не схващам???
    ааа, виж, как стигнахме до един, така да го нарека прото-въпрос
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Англия, Франция, Германия, Италия, Испания, Португалия и т.н. говорят латински. И нямат проблем с това. Не съм чул немец и французин да имат проблем че и двамата един хуй им е правил държавата . а именно Карл Велики.

Таа що при нас трее да е различно не схващам???

ПП Румънския език след 1861 не е български.

Латинският за западните е това, което е старобългарския за източните.
      Западняци бива, но Източняци някак горзно ми звучи.
      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
        Латинският за западните е това, което е старобългарския за източните.
        Западняци бива, но Източняци някак горзно ми звучи.
        Що бе кво и е на Драгарската империя ?
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
          Много сходна с ДрУгарската империя
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            Ами не знам, Транторската повече ми харесва
            2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
              Ами не знам, Транторската повече ми харесва
              Цакаш с Азимов а ? И да се върнем на темата. Дали това, че българите сме славяни е идеологема или не?
              Мнения?

Коментар

Ами къ А книжката я имаш, но после ще ме мразиш !

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                  А тя защо е останала в родината ...ако говорим за същата Писателка!?
                  Коя е тая Людмила Филипова ? Да не е това:
                  В качествената преса Людмила Филипова е определяна като представител на чалга литературата
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Коя е тая Людмила Филипова ? Да не е това:

За нея си мисля и аз
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Начи аз съм чел една книга от нея (тая дето се опитвам да я пробутам на Лудото Куче) и това е най-загубеното време от живота ми последните 20г

Коментар

Понеже гледам се чудите как е възможно да си избереш за название слуга (sevus като сърбите) или роб (sclavus като а ся де - руснаците да речем най-общо) те ви един пример как хьоз (просяк) е почетно название във Фландрия

Le nom fut jeté aux pétitionnaires du compromis des nobles qui, à Bruxelles, au XVIe siècle, lancèrent une pétition contre les excès de la répression visant les protestants et les tenants des vieilles franchises des Pays-Bas espagnols. D'où que le mot fut pris comme une injure que les pétitionnaires assumèrent en organisant un banquet des gueux où ils parurent déguisés en pauvres avec la devise « gueux jusqu’à la besace », voulant dire qu’ils acceptaient d'être dépouillés de leurs biens plutôt que de se dédire.

Френския се оаква във форума та ето линкче към уикито от където е цитата:
                        http://fr.wiktionary.org/wiki/gueux
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Понеже гледам се чудите как е възможно да си избереш за название слуга (sevus като сърбите) или роб (sclavus като а ся де - руснаците да речем най-общо) те ви един пример как хьоз (просяк) е почетно название във Фландрия
                          ...
                          Значи нищо ново.

Прочее, село Склаве откъде си е взело името?

Коментар

Англия, Франция, Германия, Италия, Испания, Португалия и т.н. говорят латински. И нямат проблем с това. Не съм чул немец и французин да имат проблем че и двамата един хуй им е правил държавата . а именно Карл Велики.

Таа що при нас трее да е различно не схващам???
                            Щото едната историческа гордост ни е останала. Излизаш на балкона, оглеждаш квартала и с какво от видяното можеш да се гордееш? Прибираш се вътре, опитваш да не мислиш за видяното. Сядаш на масата с ракия и шопска салата, като два пъти проверяваш ракията да не е менте от метанол и внимателно белиш краставиците щото да нямат нитрати, и с мечтание се заглеждаш по колекцията си книги от класически български автори на рафтовете в секцията. След което потъваш в спомени по клишетата които са ти наливали в главата в училище, кефиш се на най-старата държава в Европа, на законите на Крум, на чашата-череп, Балдуин в кулата, златния век, границите на три морета, и че нямаме нито едно паднало знаме, и се успокояваш че всички неуспехи се дължат на заговор на великите сили. Като нямаш комфорт в ежедневието, се опитваш да си създадеш мислен комфорт.

През това време, някъде през девет земи в десета, немеца и французина и те си оглеждат квартала, ама се кефят видяното, и не им пука за това дето е било едно време. На тях мисления комфорт не им е необходим. Със или без мисълта за Карл Велики, немеца и французина се возят на качествена кола, живеят в качествена сграда, ядат качествена храна, вземат качествена заплата която харчат в качествени курорти, и т.н. Вероятно някъде в някой немско-френски форум се води дискусия дали немците са франки и дали французите са германи, но едва ли е популярна. Защото какъвто и да е отговорът, той няма да накърни ничие самочувствие, защото там самочувствието произтича от други неща.

Коментар

Le nom fut jeté aux pétitionnaires du compromis des nobles qui, à Bruxelles, au XVIe siècle, lancèrent une pétition contre les excès de la répression visant les protestants et les tenants des vieilles franchises des Pays-Bas espagnols. D'où que le mot fut pris comme une injure que les pétitionnaires assumèrent en organisant un banquet des gueux où ils parurent déguisés en pauvres avec la devise « gueux jusqu’à la besace », voulant dire qu’ils acceptaient d'être dépouillés de leurs biens plutôt que de se dédire.

Френския се оаква във форума та ето линкче към уикито от където е цитата:
                              http://fr.wiktionary.org/wiki/gueux
                              Тил Уленшпигел който не е чел ....само той не знай що е Голтак и защо се пише с главна буква таковата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Значи нищо ново.

Прочее, село Склаве откъде си е взело името?
                                Аз мога да дам прост пример за мутациите на фамилното име:
                                До 19 век- Караалиоглу.
                                Около 1850 - Каркаликидис.
                                Около 1900 - Каркаликов.
                                След 193Х - Димитрови.
                                Какво е сътворила частта на родата останала в Османската империя
                                http://en.wikipedia.org/wiki/Karaalioglu_Park

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X