Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Славяни ли са българите?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Това видя ли го?
    Да. Това провокира въпроса ми. Та кой е езика?
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      Да. Това провокира въпроса ми. Та кой е езика?
      Ми там пише влашки
      А какво е влашкия по това време може да видиш в грамотата дето съм пуснал по-горе в пост 135.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Вие сте за утепване бре!!! То на мене че от край време не ми се щеше да съм славянин верно, ама па вие съвсем ме умотахте!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Ми там пише влашки
          А какво е влашкия по това време може да видиш в грамотата дето съм пуснал по-горе в пост 135.
          Уточнение към въпроса - в никой източник от това време ли не му казват на този език славянски, или църковнославянски?

п.п. по това време влах=българин е било вярно?!

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
            Уточнение към въпроса - в никой източник от това време ли не му казват на този език славянски, или църковнославянски?

п.п. по това време влах=българин е било вярно?!
            Няма такъв източник. Тоя език е бил винаги български.

Да влах и българин е едно, v(b)alahico e терминът използван от папската канцелария и съответно в подопечната ѝ западна Европа.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
              Вие сте за утепване бре!!! То на мене че от край време не ми се щеше да съм славянин верно, ама па вие съвсем ме умотахте!
              Намери приятел антрополог..... мене като ми казаха резултатите от собственото ми антропологично изследване и седнах....
              Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
              No man left's behind !!!!

Коментар

Няма такъв източник. Тоя език е бил винаги български.

Да влах и българин е едно, v(b)alahico e терминът използван от папската канцелария и съответно в подопечната ѝ западна Европа.
                това достоверно ли е: - в "Supplex Libellus Valachorum" са цитирани данни на лингвиста Самуел Клайн за езика "valachico" /Vlachi seu Valachi/, като последния е причислен по своята същност към групата езици "slavicis".

от тук: http://bghistoryanalysis.blogspot.co...rian-also.html

Коментар

Ма батко вече ги писал тия неща бе.
                  Аре ще се самоцитирам пак:

Доколко е имало разлики българи сърби и ромънци мое да се види дори в биографията на така любимия ми Милетич. (Изключваме че в Румъния не се прави разлика българи - сърби - ма нема да ви карамда го четете Милетич шото да ни ви удари некоя буква) Та, връщаме се на неговата биография, която по ред причини през соца беше така поскрита.
                  Георги Милетич, баща на нашия герой Любомир работи български учител в Македония (разбирай областта щото действието се развива в средата на 19век). Брат му - Светозар Милетич е виден деец на пансърбизма.
                  За да стане кашата още по-готина - Георги е роден в Унгария, както и Светозар де.

И да не кажете пак че боравя без цитати, ше ви поцитирам

Отъ всичко туй излиза, че Ромънитѣ, слѣдъ като станѫли господствуѭщъ елементъ, употрѣбявали, за да означѫтъ Българинъ, само името Шкяу, до като самитѣ Българи може да сѫ се наричали и съ името „Българи.” [1] Забѣлѣзваме, че и днесь въ Унгария Маджаритѣ казватъ на Сърбитѣ Рацъ (Rácz), Сърбитѣ на Хърватитѣ „Шокци”, Хърватитѣ на Сърбитѣ „Власи."
                  [...]
                  Забѣлѣжително е, че отъ XVII. стол. насамъ между Ромънитѣ почнало да получава името „Сърбинъ” значение и на „Българинъ.”

Д-ръ Л. Милетичъ и Д. Д. Агура, Бѣлѣжки отъ едно научно пѫтуванье въ Ромъния, Дако-ромънитѣ и тѣхната славянска писменость, СбНУНК, кн. IX, Държавна печатница, София, 1893, Издава Министерството на народното просвещение, стр. 272

Коментар

Ма батко вече ги писал тия неща бе.
                    Аре ще се самоцитирам пак:
                    Бате, въпроса ми беше за това: причислен по своята същност към групата езици "slavicis.
                    Впрочем няма славяни, или поне славяни означава просто роби. Но как са се пръкнали творби със такива имена като IL REGNO DE GLI SLAVI, История славянобългарска... (са отчитам факта, че може да са леко пропити с духа на себеутвърждението на тукашните народи, но за тази цел едва ли биха могли да използват по-неподходяща дума от роб/славянин)?!? Дали първо не е имало славяни, пък после това наименование да се идентифицирало и с роби?

Коментар

Е що - servus кво значи Пък е на - нашите западни съседи така се самоназовават

Коментар

Gaius Plinius Caecilius Secundus, Historia naturalis, VI, c. 7, 76 BC:

A Cimmerio accolunt Maeotici, Vali, Serbi, Zingi, Psesii...

Коментар

Думата за роби/славяни е латинска и я използват римляните,а по това време за славяни никой не е и чувал.Та яйцето е преди кокошката.

Коментар

Сърби преди Христа е зловещо забавно
                            Те и макетата са по-стари от потопа

Коментар

Всичките въпроси към Плиний Младши.

Коментар

Сибирски, дай по-сериозно ако изобщо ще се включваш
                                щото да видим
                                Плиний Младший (полное имя: Гай Плиний Цецилий Секунд; лат. Gaius Plinius Caecilius Secundus) Родился в 61 или 62 году в городе Комо в богатой семье.

Очен интересно кво е написал 100 години преди да се роди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X