Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Славяни ли са българите?

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Вече не сме ли хамереканци?
    Не - те са арийци.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ed3b56c86bdbdaa65079417fca47a609.jpg
Прегледи:2
Размер:129.1 КБ
ID:5527711
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

Нещо дето твърди че сме ескимоси имаш ли ?
      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
        Нещо дето твърди че сме ескимоси имаш ли ?
        Ще потърся - а за келтите е напълно сериозно. Линкове да ти дам или сам ще се справиш?

Коментар

Едно време Карл Саган беше споменал за нас нещо в неговите исзледвания?Интересен ми беше!
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
            Ще потърся - а за келтите е напълно сериозно. Линкове да ти дам или сам ще се справиш?
            Зная за Келтите Бъзиках се!
            LZ(единица) Лима Жоро Жоро
            2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

А ние какво учехме - българите, сплав от български племена, но вече припознаващи се като българи, нещо се заиграли с некви славянски племена и от тогава ни ни се(на българите) еб@ла майката.Предали ни свойто робско мислене....готин беше даскала(ако и някои да му викаха Фашиста), лошото е че и той свърши лошо...
              Всеки трети е шести

Коментар

Много готина тема! Отлично доказателство за максимата е, че "Всяко нещо си има времето!"... Истината за произхода ни, винаги се е знаела! Голяма заслуга - по времето на комунистическия режим, не само да се запази тази истина, ами и да се дирят нови факти за нея (които въпреки откриването си остават скрити) има покойната Людмила Живкова! Мнозина са на мнение, че неяснотите и мистериите около нейната кончина са свързани именно с тази и дейност - силно недолюбвана от "товаришите" в Кремъл, и заради която баща и е имал съвсем конкретни проблеми с тях, заради които пък той тайно преговаря с германците за приемането ни в ЕС след евентуален рязък завой "У лево" от наша страна , заради което пък товаришите му организираха един бърз пленум и извършиха преврат в лицето на "техните хора" в политбюро на нашата БКП... Толкова важна е историята!

Коментар

Добре де, защо тогава са строени тези паметници преди 9.9.1944 г. Тъй като съм от Сливен ще попитам за паметника на Хаджи Димитър. Строен е 20-те години на миналия век. Тогава не е имало кОмунисти и тем подобна сволоч. По същото време, мисля, че е бил построен и паметника на връх Шипка. Каква е причината да се построят, след като не е имало робство и сме били свободни.
                  Въпроса ми е най-вече към Кучето. Кажи къде да прочетем нещо което се доближава до истината?
                  RAV 4
                  F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Милков - FREEFLYER Преглед на мнение
                    Добре де, защо тогава са строени тези паметници преди 9.9.1944 г. Тъй като съм от Сливен ще попитам за паметника на Хаджи Димитър. Строен е 20-те години на миналия век. Тогава не е имало кОмунисти и тем подобна сволоч. По същото време, мисля, че е бил построен и паметника на връх Шипка. Каква е причината да се построят, след като не е имало робство и сме били свободни.
                    Въпроса ми е най-вече към Кучето. Кажи къде да прочетем нещо което се доближава до истината?
                    ми примерно може да има разлика от поробване и завладяване, и това да са борци за освобождаване на България?!? Щото от въпроса ти излиза, че човек може да се бунтува само срещу робството, а ако просто е завладян и подчинен не....

п.п. просто разсъждавам, грам ме няма по история!
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Я по между другото една случка - в самолета на връщане от Москва, само българи и руснаци.Една буря, мамата си джаса, и самолета влиза ями, турбуленция и т.н. и почва яко да се друса.Гледаш руснаците почват къде прикрито, къде по-явно да се кръстят, а ние - ние се споглеждаме и викаме стюардесата да ни донесе по още една чаша вино, да си пийнем че не се знае знае ли се.Това е истинския дух български изкристализиращ под вредните славянски наслагвания
                      Всеки трети е шести

Коментар

Руските интереси винаги са били едни и същи, независимо от формата на държавност и държавно управление! Външната им политика винаги е била една и съща, и винаги е имала своите проводници тук - всеки със своята собствена роля...

Коментар

Въпроса ти съдържа в себе си отговора.
                          България и българите сме били под чужда политическа власт. Подобно на много народи- например чехи , словаци, унгарци ирландци.
                          Какбо обаче е робство и какво е роб?
                          Робството се определя като система при която робът е собственост не притежава лична свобода и неговият труд е принудителен. Робът може да бъде купуван и продаван , не притежава лична собственост, няма правото на икономическа инициатива и е ограничен в своето предвижване. В Европа съществува смекчена форма наробството известна като "крепостна " система.
                          Ако се погледнат фактите- от това което знаеш ти ми отговори роби ли са били българите?

Тоест да ти дам жокер- паметникът на Лайош Кошут означава ли че унгарците са били роби ?

Коментар

+1
                            Ако може сериозна литература и материали, а не блогове на ония дето се обличат странно и се налагат по главите с дървени мечове в свободното си време.
                            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

От фактите, които аз знам от гимназията, следва, че сме били роби. Така ни учеха. В последните години се наслагва мнението, че режимът след 9-ти променя фактите. Да де, обаче много паметници са строени през 20-те години на миналия век...
                              Не се заяждам с никого, искам да знам малко повече от това което са ни учили в училище.

ПП

Далеч съм от мисълта, че “Дядо Иван“ ни е освободил ей така безкористно.
                              Последно редактирано от FREEFLYER; 19-10-13, 21:02. Причина: ПП
                              RAV 4
                              F650GS

Коментар

Напълно достатъчно е да си намерите „История на България (681-1944)" през погледа на историците Иван Божилов, Вера Мутафчиева, Андрей Пантев, Стойчо Грънчаров и Константин Косев. Мисля че е от 1993 та книгата. Баба Вера добре ги е развила нещата.
                                Ми не - точно роби не сме били... българите са нямали политически права, като и това не е на 100% вярно, но не са били собственост- не трябва да се бърка ленната система в османската империя дори и със крепостната система. бъларита са имали голяма степен на лична свобода, на собственост, на придвижване, а така също и на икномическа инициатива. Но не са имали политичиски свободи и пътят за участие в държавната администрация е бил единствено през еничарския корпус (противно на легендите в много голям процент от случаите напълно доброволно). Борците за национална независимост са се борели за политически , а не за икономически права- справка произхода на повечето от тях.
                                Последно редактирано от Mad Dog; 19-10-13, 21:09.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X