Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Славяни ли са българите?

Прав си, няма за какво да се включвам там, където смърди на тоалетната на гара Бойчиновци. Избягвам подобни места... и подобни пейсатели.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
      Намери приятел антрополог..... мене като ми казаха резултатите от собственото ми антропологично изследване и седнах....
      Нема нужда! Още като студент във Варна ме поздравяваха със Селям алейкум и често ме заговаряха на арабски . Средно висок, мургав, косата (когато я имах в повече) расте като щъркелово гнездо..... самоопределям се като средиземноморски тип.
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
        Нема нужда! Още като студент във Варна ме поздравяваха със Селям алейкум и често ме заговаряха на арабски . Средно висок, мургав, косата (когато я имах в повече) расте като щъркелово гнездо..... самоопределям се като средиземноморски тип.
        Бе ти пробвай.... мене ме вкараха в пълен шах с пешка. Черепната конструкция - по камперовия ъгъл (над 85%) съм към северно европейците, лицева конструкция - типично средиземноморска.
        Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
        No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Сибирски, дай по-сериозно ако изобщо ще се включваш
          щото да видим
          Плиний Младший (полное имя: Гай Плиний Цецилий Секунд; лат. Gaius Plinius Caecilius Secundus) Родился в 61 или 62 году в городе Комо в богатой семье.

Очен интересно кво е написал 100 години преди да се роди
          А какъв процент вероятна истина има и в огромното количество линкове с които е зарината темата и дори с тях се доказват едни и отхвърлят други тези?

Въпроса е почти реторичен! Накрая всичко отива към едно огромно ръкоблудство!
          Иво (таксито) Андреев
          0988 91 80 50
          Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
            А какъв процент вероятна истина има и в огромното количество линкове с които е зарината темата и дори с тях се доказват едни и отхвърлят други тези?

Въпроса е почти реторичен! Накрая всичко отива към едно огромно ръкоблудство!
            Изобщо казано, историята не е ръкоблудство. Тя си е наука и си има своите методи, възприети истини, доказани заблуди и хипотези. Само че средният гражданин не е и чувал какво е история, както не е и чувал истинските физика, химия или математика в училище.

В училище се преподава че електроните обикалят около ядрата на атомите и тая глупост така се вкоренява, че после 2-3 години не може да бъде избита от главите на студентите. С историята е същото, само че там има и политика, която дообърква нещата.

В основното и средното образование, не се преподава история. Преподава се "Идеологическа доктрина на актуалната власт", тук-там подкрепена от исторически аргументи със спорна достоверност. То не случайно се наричаше "родинознание" едно време. Сега го наричат история, ама си е все същото.

Коментар

За друго говорех,малко си изместил ударението!
              Иво (таксито) Андреев
              0988 91 80 50
              Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Ще ми е интересно да обясниш на 10годишните какво точно са електроните и къде се намират.
                В училище трябва да се преподава толкова ,че да си имаш обща култура по дисциплините ,които се преподават.И не по маловажно да се възпитават бъдещите граждани в определени качества.Пропагандата е част от това.
                Квантовата физика ,сериозната история ,висшата математика идват после , за хората които се интересуват.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Изобщо казано, историята не е ръкоблудство. Тя си е наука и си има своите методи, възприети истини, доказани заблуди и хипотези. Само че средният гражданин не е и чувал какво е история, както не е и чувал истинските физика, химия или математика в училище.

В училище се преподава че електроните обикалят около ядрата на атомите и тая глупост така се вкоренява, че после 2-3 години не може да бъде избита от главите на студентите. С историята е същото, само че там има и политика, която дообърква нещата.

В основното и средното образование, не се преподава история. Преподава се "Идеологическа доктрина на актуалната власт", тук-там подкрепена от исторически аргументи със спорна достоверност. То не случайно се наричаше "родинознание" едно време. Сега го наричат история, ама си е все същото.
                  Че е така, така е.Но родинознание до кой клас, до коя година?Със сигурност преди започването на средното се изучаваше предмета история, а родинознание май до трети клас.
                  Всеки трети е шести

Коментар

Всъщност първата среща с разликата между "учебникарското" ниво на преподаване на история и "минималните" изисквания на вузовете за познаването на предмета е още на т.нар. кандидат студентски изпит - резултатите от тази среща мисла всички много добре я знаят (процента на оценките "слаб цвай"). И повярвайте ми - огромен процент от кандидат студентите изкарват цвайки , не щото не са наизустили 400 дати от българската история, а защото по навик си пишат по "доктрината" - и най често неща чути от тате и бате и не съществуващи дори в настоящите учебници. За сведение - ако се падне османски период, думата робство спомената в допълнение към османско сваля оценката с една единица. Думата поробване - също. Насилствена ислямизация като твърд "факт" - и тя там. И после що 90% цвайн.... За щастие вече моето поколение почна да пише учебниците - та един съвет към родителите - Мили родители - това което пише в учебниците е това което е по-вярно и издържано в светлината на последните изследвания. Та- земете прочтете учебниците на децата си а не ги учете кво е пишело във вашите учебници. Причина- когато вие сте учили за позитивизъм в историята и свобода на словото още у нас не се е чувало. Вече се.

Коментар

Първоначално публикуван от Fraxinus Преглед на мнение
                      Ще ми е интересно да обясниш на 10годишните какво точно са електроните и къде се намират.
                      Нямай грижи, правил съм го, ако и да беше много жестоко към титулярния учител.

Възражението ми е към цялата образователна система - тя не ти изгражда обща култура по дисциплините, които се преподават, а ти дава окончателни истини и хората, които се интересуват, са предварително покварени. Не е въпросът "колко" се преподава, а какво и как.

Отделно че май не съм единствения който смята, че пропагандата няма много място в училище.

Коментар

Отделно че май не съм единствения който смята, че пропагандата няма много място в училище.
                        Бе лошото е във ВУЗ овете със сигурност няма.... кво да ти кажа гнусна, не патриотична и почти метросексуална среда... и късат горките пропагандно подготвени средношколци та свят им се завива.... Някой знае ли защо специалност История най- трудни са кандидат студентският изпит и трети курс ?

Коментар

Аре са и метросексуална - абе тая мода еба мамата на народа
                          Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            ....Отделно че май не съм единствения който смята, че пропагандата няма много място в училище.
                            а в Историята пропагандата е преобладаваща!
                            Иначе относно цитираното, не се самозаблуждавай! Далеч не си единствения
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Като ви чете човек,направо го хваща яд, че не е бил българин по време на Османската империя
                              Иначе всичко писано от кучето ми мирише на реабилитиране на империята по Давутоглу.
                              http://bolgari.net/bylgarite__tez_ch...lii-h-499.html

Коментар

Първоначално публикуван от kristo Преглед на мнение
                                Като ви чете човек,направо го хваща яд, че не е бил българин по време на Османската империя
                                Иначе всичко писано от кучето ми мирише на реабилитиране на империята по Давутоглу.
                                http://bolgari.net/bylgarite__tez_ch...lii-h-499.html
                                Точно с Дърева ли? Слаб ход. Пешка на G-6. По идеологизирани от комунистическите /социалистическите историци са само руските/съвеЦките. Единствените по- идеологизирани историци от руските / съвецките са само македонските историчари. Няма такова нещо като реабилитиране на империята- има историческа истина и историческа пропаганда. Не доказаното по нормален начин като историческа истина е историческа пропаганда. И да-много неща дето учебникарските патриотари ги приемат по условие не са баш така. Проблем? Да перефразирам Вийон "Проблем за другите но не и мой". Просто щото някак си считам, че не ми е необходимо за да бъда патриот да мразя някой (всъщност повечето) от съседите си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X