Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Славяни ли са българите?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Славяни ли са българите?

Концептуално сме Булгари.... я някой да видим знае ли -какво се говори за булгагрите в град Болгар (Афганистан).
    Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
    No man left's behind !!!!

Коментар

И за Булхария (от съвецките республики) сме чели и гледали . Ма сме други
      Понеже от малък ми звучеше несерьозно твърдението че сме памирски изтърсаци си намерих теория, която ми допада. То и с историците е така.. Който им плаща...
      Това което си мисля е, че съм Българин и никой по никаква форма (даже да е Радой Ралин) може да ми обижда предците.
      Не може да неглижираш себе си и другите да те уважават. Това е постулат дори в лексиконите на прото-кифлите!!
      Последно редактирано от jumboframe; 17-10-13, 00:48. Причина: Б
      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
        И за Булхария (от съвецките республики) сме чели и гледали . Ма сме други
        Понеже от малък ми звучеше несерьозно твърдението че сме памирски изтърсаци си намерих теория, която ми допада. То и с историците е така.. Който им плаща...
        Това което си мисля е, че съм Българин и никой по никаква форма (даже да е Радой Ралин) може да ми обижда предците.
        Не може да неглижираш себе си и другите да те уважават. Това е постулат дори в лексиконите на прото-кифлите!!
        Ми ние сме си ние... Българи един вид.

Коментар

Чатнах нихилизма, но няма да се предам
          Ние сме бойки (анахронизъм), умни и можещи. тАва ще на некойси му буксува съединителя, не е наш проблем!
          2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Чатнах нихилизма, но няма да се предам
            Ние сме бойки (анахронизъм), умни и можещи. тАва ще на некойси му буксува съединителя, не е наш проблем!
            Хич не е нихилизъм. Българите сме (или поне сме били) свободолюбиви, инициативнии и още много неща. Едно от които широко скроени и толерантни. Проблема е, че са положени адски много усилия да сме не българи , а някаква проекция на чужда идеологема..... И усилията продължават и до ден днешен. АЗ СЪМ БЪЛГАРИН - познавам рода си от 1742 ра година - и моите прадеди не са били роби никому. Три от пет поколения в рода ми за последните 150 години - моят пра- пра- дадо, моят пра- дядо и моят дядо са проливали кръвта си за тази земя и тази страна. Тук съм не защото не съм можел да избягам навън, а защото мога да отнеса 20 килограма багаж, но не и гробовете на 10 поколения преди мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
              Хич не е нихилизъм. Българите сме (или поне сме били) свободолюбиви, инициативнии и още много неща. Едно от които широко скроени и толерантни. Проблема е, че са положени адски много усилия да сме не българи , а някаква проекция на чужда идеологема..... И усилията продължават и до ден днешен. АЗ СЪМ БЪЛГАРИН - познавам рода си от 1742 ра година - и моите прадеди не са били роби никому. Три от пет поколения в рода ми за последните 150 години - моят пра- пра- дадо, моят пра- дядо и моят дядо са проливали кръвта си за тази земя и тази страна. Тук съм не защото не съм можел да избягам навън, а защото мога да отнеса 20 килограма багаж, но не и гробовете на 10 поколения преди мен.
              Няма да забравя думите на дядо ми за прадядо ми офицер в Царската воиска --едни се бият и мрат ,другите дето се скатават после управляват и са ний-ввеликите ,,мъже''Затова си трая за моите прадеди!
              Grand Vitra ddis 2008
              SEAT Althea XL tsi 2010
              Mitsubishi Canter

Коментар

Самоиронията е хубаво нещо, както за отделният човек, така и като народ. Който не я разбира...негова си работа.
                Ама това биене в гърдите, тънкообидност, на кой Ви прилича?

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                  Самоиронията е хубаво нещо, както за отделният човек, така и като народ. Който не я разбира...негова си работа.
                  Зависи!!!Някой си правят клипчета като Матрикс а други се чудят защо дядо му се е бил за такива кино герой!!!!!!!!!!!!!!
                  Grand Vitra ddis 2008
                  SEAT Althea XL tsi 2010
                  Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                    Дори не може са си представиш колко е трудно да останеш патриот след 7 години изучаване на история. Успокоява ме само факта, че моите прадеди голяма част от нещата не са ги знаели и са вярвали искренно в някакви алабализми. Вярвай ми - ако почна да разправям определени неща за някой икони на Българското Възраждане тук ще стане такъв цирк, че .....

Коментар

Някои постове тук откровено ми повдигнаха настроението .

Следя обаче темата ( и не само тази , ами и подобните) с интерес , защото оскъдните ми познания по история са главно от спомените в соцучебниците . Още тогава като дете обаче, от разказите на баба ми и дядо ми , че от други хора на възраст ( които малко странно тогава за мен , но бяха в разрез с официалната идеология ) усещах , че совите не са това което са .

Само че достъпът до по-широка информация тогава беше цензуриран за простосмъртните , пък и интересът ми към техниката надделя , така че историята остана на втори план.

Сега като прочетох този абзац :

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
                      ....Всъщност не сме дошли.... от тука сме си....
                      ... се сетих , че Марто беше писал нещо подобно в една тема още преди Лудото куче да влезе във Форума , та да попитам като пълен лаик : ако наистина българите ( аз се чувствам такъв , не славянин ) сме си от тука , то тогава как се вписва в това "идването" по тези земи на Аспарух и хората му ?
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        Някои постове тук откровено ми повдигнаха настроението .

Следя обаче темата ( и не само тази , ами и подобните) с интерес , защото оскъдните ми познания по история са главно от спомените в соцучебниците . Още тогава като дете обаче, от разказите на баба ми и дядо ми , че от други хора на възраст ( които малко странно тогава за мен , но бяха в разрез с официалната идеология ) усещах , че совите не са това което са .

Само че достъпът до по-широка информация тогава беше цензуриран за простосмъртните , пък и интересът ми към техниката надделя , така че историята остана на втори план.

Сега като прочетох този абзац :

... се сетих , че Марто беше писал нещо подобно в една тема още преди Лудото куче да влезе във Форума , та да попитам като пълен лаик : ако наистина българите ( аз се чувствам такъв , не славянин ) сме си от тука , то тогава как се вписва в това "идването" по тези земи на Аспарух и хората му ?
                        Не знам за Марто, ама аз със сигурност го писах. Аспарух просто е завършил поредната обиколка на Черно море, която може и да не е била започната от него, но си е дошъл у дома, как иначе се обяснява приемането му с добре дошъл.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Вижте инфото в първият ми пост по темата - за sparotok

Коментар

Вижте инфото в първият ми пост по темата - за sparotok
                            Има и други сайтове и е добре да се чете повече от един.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              ...Не знам за Марто, ама аз със сигурност го писах. Аспарух просто е завършил поредната обиколка на Черно море, която може и да не е била започната от него, но си е дошъл у дома, как иначе се обяснява приемането му с добре дошъл....
                              В такъв случай Кубрат къде е живял ? В Онгъла?
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Уффф, там си е живял Кубрат, то около морето и не само, е имало доста народ от наши - най-многобройния все пак е бил тогава.
                                Я се разровете на тема траки и попрочете, че е много дълго, седмици си трябват да го прочетеш всичко, че и месеци с осмислянето барабар, а ако искаш и да го запомниш ще трябва да се препрочита.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X