Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
    Които мога в черен, найлонов чувал и в контейнерите. До други по различни причини съм нямал достъп.

п.п. някои съм ги возил 150км до стървилище за хищници.
    За същите контейнери ли говорим, в които си изхвърляме битовите отпадъци и се посещават от всяко домакинство?
    Болно вече убито куче може да е гниеща всякаква зараза, тръгваш от бяс и свършваш с лептоспироза/парвовероза, между тях има още доста...
    Хубаво си направил и най-вече правилно.

Коментар

Невольооооо.....
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

В София контейнерите се изхвърлят всяка сутрин и не може да замирише. Лептоспирозата можеш да я хванеш и докато храниш и галиш някой пумияр пред блока. Бяс от умряло куче малко трудно ще хванеш(за разлика от живо)....

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
          Спираме с призивите и "хвалбите" и започваме да викаме: Невольооо, НЕВООООООООЛЬОООООООООООООО!
          Много по-прост метод има.
          Когато искаш общината да прибере кучетата, не звъниш по телефона, нито се правиш на герой (и друг да чисти след тебе), а пишеш документ и вземаш номер.

Купища народ се жалва от държавата, а все отказва да разбере как работи тя.

На чиновниците им е лесно да правят поразии, главно защото са им наред хартиите. Точно от хартиите се почва.

Коментар

В София контейнерите се изхвърлят всяка сутрин и не може да замирише. Лептоспирозата можеш да я хванеш и докато храниш и галиш някой пумияр пред блока. Бяс от умряло куче малко трудно ще хванеш(за разлика от живо)....
            Популацията на помиярите трябва да сведе до минимум, но не споделям виждането ти за изхвърляне на трупове в контейнерите, щото се извозвали редовно.
            После тези контейнери къде отиват?
            В екирисаж трябва да се приключва този процес/включая и други животни - свине, крави, коне и т.н./, всичко останало е риск и то неоправдан.

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
              ... и не противоречи на закона и морала.
              На кой морал?!? Онзи, според който животът и благоденствието на един помияр се поставят по-високо от живота и здравето на един човек ли?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
                ... но така и не прочетох някой от всички призоваващи към всичко това да е предприел поне една от разрешените в момента от закона мерки за намаляване на броя на бездомните кучета. Нищо мъжко не виждам в това, да търсиш агресивни, насилствени, необмислени решения, вместо да си мръднеш пръста да направиш това, което зависи от теб в момента и не противоречи на закона и морала.
                Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Много по-прост метод има.
                Когато искаш общината да прибере кучетата, не звъниш по телефона, нито се правиш на герой (и друг да чисти след тебе), а пишеш документ и вземаш номер.
                На чиновниците им е лесно да правят поразии, главно защото са им наред хартиите. Точно от хартиите се почва.
                Аз съм предприемал законни мерки.
                Резултат: Оная система - да се свети името и! Пусна от приюта (даде на отговорно пазене ) куче почти убило човек! Отговорно пазещите - го "загубиха" Реакция-Никаква

Толкоз за законните мерки.
                Колко психопат трябва да е някой, за да поставя човешкият живот под кучешкия?

Аааааа знам, че кака Сийка не е от тия, ама то действия са нужни - за спасяване на деца или на кучета

Някои са с кучешки ценности - други с човешки. Дарвинизъм в пряк вид - който оцелее - заслужава да живее
                Последно редактирано от DBRS; 17-04-12, 14:13.
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Уважаеми защитници на убивай и се гордей. Пледирайте за закони и за спазването им. Не кучетата ще свършат когато отнемете с куршум живота им. А кой ви дава право да убивате коя да е жива твар. и защо се смятате за богуизбрани.Докато има села без закон за отглеждане на кучета и други животни, ще има и безпризорни кучета които според природната им особенност се събират на глутници казах СЕЛА, защото от там идват най много безпризорни и безащитни кучета. Бай ти Йордан например наш съсед има три кучета когато едното се укучи,малките помиярчета щом почнат сами да се хранят той им дава Варненско жителство(прави ги граждани сиреч) така процедира и с котенцата, същото правят 10% от селските хитреци. Вие изтребвате безащитните хайванчета, но след две три седмици градът и покрайнините са пълни с нови, ако около варна има 20 села по десетина кученца да се изхвърлят на три месеца от село ами бройте ги????? Но ако на бай ти Йордан, доидат от общината и му кажат...... бай Йордане, ще кастрираме кучетата ти и няма да плащаш такса но имаш право само на две. ако не искаш плащаш 20лв. такса ваксини,чипове, обезпаразитяване, и нямаш право на базотговорно оплождане. Какво мислите би избрал бай Йордан. Ще гледа ли три кучета,не ....ще ги ваксинира ли редовно...ами не..обезпаразитява е това покрай кравите може, ама и 35-40 лв за чип е не.
                  Господа влюбени във огнестрелните оръжия, аз също обичам много да стрелям, и съм ужасно точна повярвайте ми.Имаме си и карабина Маверик. Но никога не бих я ползвала срещу безащитно хайванче. Като толкова ви се убива, ами идете в авганистан,или някоя друга арабска държава, и стреляйте.....но там не само отсреща ще имате мишена и вие също ще сте мишена. Това са мисли на хора които не могат да контролират инстинктите си. Трябва дори да ви е срам с това с което се гордеете, ако сте загрижени борете се с проблема от корена му, стъблото на троскота дори и изкопано отново дава плод и то много повече.
                  Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Невольооооо.....
                    Забравих да спомена, че приказката се казваше "Неволята учи" /доколкото си спомням/. В България Неволята не само отваря училища, тя дава направо университетско образование. Та и някои специализации . Докато институциите нехаят, ще се справяме както можем. Общо взето - "Ум царува, ум робува, ум патки пасе".
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
                      Уважаеми защитници на убивай и се гордей..... Като толкова ви се убива, ами идете в авганистан,или някоя друга арабска държава, и стреляйте.....но там не само отсреща ще имате мишена и вие също ще сте мишена. .
                      Първо Афганистан не е арабска държава, но вие сте блондинка и е разбираемо.... Ако афганистанците представляват реална заплаха за мен, децата ми и моите близки бъдете сигурна, че ще убивам афганистанци. Но понеже сега кучетата са РЕАЛНА заплаха за живота и здравето ми и това на моите деца и близки та затова така.... А вие, като привърженичка на "законните" методи работете да накарате бай Йордан да ограничи развъдната си дейност, но не упреквайте другите, че не искат още 20 години да чакат резултатите от вашата дейност. Пожелавам ви успех, но надали...

Коментар

Доби, просто не си се сблъсквала с проблема "оголени зъби" и "кървящи меса"

и не си била безсилна да видиш скъп твой човек как се бори за живота си.
                        Е тогава искам да видя как контролираш инстинктите си, щото то хайванчето, кротко мило,вече нахранено, стои отстрани, след 10-я шут.(тва е риторично)

Има служби които не работят. Има и система чиновници позволяващи това да се случва.
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                        Суперспам - спама на суперите

Коментар

... А кой ви дава право да убивате коя да е жива твар ...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:baba_gena.jpg
Прегледи:1
Размер:128.1 КБ
ID:5366744

През март 2009 година в ловешкото село Лисец четири полудомашни кучета нападат 85-годишната баба Гена и оглозгват до кокал краката й така, че на лекарите се налага да ги ампутират много над коляното.

Кучетата са прибрани в приют и за тях се грижат добре.
                          ...
                          Баба Гена каза: „Ако си имам аз крачка, ще взема една пушка и направо ще ида да ги убия! Аз ще ги убия – дето ме ядоха…” Баба Гена обаче не получи протези! Не получи и помощ и никой не се обяви в нейна защита. Тя не намери възмездие, нито получи обезщетение за изядените си крака. У нас има закон, който пази кучетата от хората, но няма закон, който да прави обратното. Напротив, у нас законът приспива бабите – буквално! Защото баба Гена умря – мъчително, бавно и болезнено, борейки се в кошмарите и халюцинациите си за краката си с четири кучета
                          ...
                          Какво ли значи някаква си баба ...
                          Важното е, че за кучетата се грижат добре, а на кученцето Мима му купиха протези от Германия ...
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 17-04-12, 14:24.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

[QUOTE][/QUOTПърво Афганистан не е арабска държава, но вие сте блондинка и е разбираемо.... Ако афганистанците представляват реална заплаха за мен, децата ми и моите близки бъдете сигурна, че ще убивам афганистанци. Но понеже сега кучетата са РЕАЛНА заплаха за живота и здравето ми и това на моите деца и близки та затова така.... А вие, като привърженичка на "законните" методи работете да накарате бай Йордан да ограничи развъдната си дейност, но не упреквайте другите, че не искат още 20 години да чакат резултатите от вашата дейност. Пожелавам ви успех, но надали...E]

Млади господине,...Авганистан може и да се намира в близкия изток, и да не е на Арабския полуостров, но си е мюсюлманска държава населена с фанатици.(впрочем нямам нищо против мюсюлманската религия, ако се тълкува правилно, ако знаете мохамед е брат на Христос) понякога и блондинките имаме зачатъци на мозък който може да са по големи от нормалния. Не мисля че всички кучета като видят човешко същество ще се юрнат да го нападат, напротив обратното е по вероятно, и смятам че по скоро понякога нападението над хора е предизвикано от техните действия умишлени или от незнание,но никой не е длъжен да знае каква е природата на дадено животно в случая куче. и проблемът не е от случая със лелката, със дядото, със професора, проблемът е от векове, защо в Европа нямат тези проблеми, ами те европеиците били културни....еми не не са културни...ами ако сгрешат плащат солени глоби.....аз да уча дядо ти Йордан, ....да де да може ама ако му бръкнат в джоба сам ще се научи, както ако го глобят за това че продава прекрасно краве мляко със Н.....та количаство маргарин и вода в него....и хигиената където си гледа добичетата е нулева.
                            а те гражданите купуват прясно истинско мляко дето прави педя каймак, и къква е гаранцията кой ще навреди повече на близките ви, кучутата неумишлено предпазвайки малките си, или дядото който ви продава хубавото домашно краве мляко?
                            Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

сега кучетата са РЕАЛНА заплаха за живота и здравето ми
                              Не пич, не кучетата. Общинските чиновници са заплаха за здравето и живота ни. Утре няма да са кучета, ще е друго - пак ли с пушка ще "решаваш" проблема?

Коментар

...Авганистан ... си е мюсюлманска държава населена с фанатици.
                                Мисля, че намерихте общ език, но ще ви помоля да разговаряте на него другаде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X