Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Много показателно клипче! Интересно, какво щеше да стане, ако човекът с лопатата не се беше притекъл на помощ?!! При тази голяма бройка нагли пумияри без проблем ще свалят жената на земята и ще я разкъсат!! СМЪРТ!!!
    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Лозето не ще приказки иска мотика. Писмени сигнали за озверели бездомни кучета до общината (всяко гладно куче е озверяло), спазване рецептите описани по-горе и хайки за псета извън населените места.
      Спомням си приказката на един пострадал относно кастрирането: Те не ни таковат, те ни хапят...
      LZ1AIV

Коментар

Че кучетата ядат хора у нас - ядат . Че се налага да осигурим чесалки за нокти и килимчета , аз да бъдат кокошките ни щастливи - също . Че трябва да колим прасетата без да усещат болка - пак така ....

Сега видяхте ли каква е цената на преждевременното ни приемане в Европейския съюз ! Освен закриването на ядрените ни мощности де , както и подържането на не малък бюджет за милите "природозащитници" .

Европейския съюз е сбор от държави , в които хората са на един акъл и един портфейл . Ние не отговаряме на ни едно от двете условия , ама като сме се хванали на хорото , ще стискаме зъби и ще играем по тяхната свирка. И ще храним бездомните кучета , вместо бездомните хора .... и ред други неща . Иначе - санкция !

.... важното е кокошките ни да с а щастливи , нищо че сме на водещо място света по нещастие на хората .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Малко челен опит от предприятието в което работя. Голяма застроена площ и прилежащи открити площадки, 800 човека персонал и ведомствен стол от който ежедневно остават огромни количества остатъци от храни. "Служебните" кучета се хранеха от служителите на стола, работници и охрана. В един момент броя има стана заплашителен. Тъй като сме постоянен обект на посещения от високопоставени наши и чуждестранни особи, кучетата правеха неприятно впечатление. Мога да покажа снимка на Гоце приветстван от Шаро, но смятам че не нужно. В следствие на това ръководството на предприятието реши да се справи веднъж за винаги със скитащите кучета на теритирията на завода. Естествено имаше полемики от "служебните природозащитници", които си хранеха любимците, но безрезултатно. Собствениците на фирмата, като културни и интелигентни хора извикаха фирма, която ги излови. Не знам дали ги кастрира, но със сигурност не ги върна повече обратно и проблема в предприятието се реши. Вече две години. Приходящи нови няма. Към настоящия момент същата операция се провежда и с котките, които се развъдиха от същите "служебни природолюбители". Дали ще се реши проблема. Естествено! Когато има воля, има и действие, което води до ефективно решение.

P.S. На всички "служебни природозащитници" беше предоставена възможността да си вземат от живата "продукция". Колко от тях се възползваха няма да коментирам. Аз обаче лично си взех две котанки, които сега си марсуват доволно на моето село.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Нали същите безотговорни хора на пътя, изхвърлят същите кучета в покрайнините на градовете, или смърта причинена от куче или автомобил е по различно състояние.....винаги е смърт, нима не ни боли еднакво, или едните повече ги боли. И ако питате мен дали си загубил близък при пожар, при някакв друг инцидент, загубата е еднаква. А страхът след инцидента загнездил се в потърпевшия да не мислите че е различен,(дъщеря ми още си плюе в пазвата когато се разминаваме на пътя с друга кола)..... и защо да няма общо, нима злото е само едно, Едни ще изкореняваме, другите ще ги заселват отново. Аз изказах какво е виждането ми което би довело до дълготрйно решение на проблема.
            Г-н Василев, според вас човек управляващ безумно автомобил, стрелящ с оръжие, нападнал някого ......има право да рани и убие друг човек.....и това че е човек, а не животно го оправдава. Вие май.... четете библията както дявола евангилието. Тогава защо господ е създал всички твари на земята, само за да ги избиват човеците ли. Те и на Арабският полуостров се кланят по цял ден на Алах, но влязът ли в сандалите си грабват калашниците и всеки неверник е за отстрел.

За гризачите, да борим се с тях, и не само с гризачите, но те са съсвсем друга категория. Ако някой се опита да ме нападне......моето куче ще ме защити и го е правило.а гризачът не. И въпреки това вие чували ли сте писъкът на плъх хванат в капан, на мен ми действа,като на малко дете е. Моите дядо и баба са ме научили че Конят и кучето са най верните приятели на човекът, и аз съм го изпитала.
            Но всяко живо и мислещо същество трябва да бъде възпитавано и назидавано....за да се впише във света на хората.
            А на съпруга си или съпругата си, можеш да изневериш..... но на съдбата си никога.
            Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
              Нали същите безотговорни хора на пътя ...
              Още един път питам: Какво е Вашето решение на проблема в най-кратки срокове? Абстрактни размишления на тема морал НЕ вършат работа. Някакъв шанс да получа отговор?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Доби Преглед на мнение
                За гризачите, да борим се с тях, и не само с гризачите, но те са съсвсем друга категория.
                Да, гризачите са съвсем друга категория- те не могат да нападнат човек на улицата и да го убият. И защо вие не залавяте гризачите във вашите ниви, не ги кастрирате и връщате обратно? Популацията им след 20 години ще намалее драстично и ще престане да бъде заплаха за реколтата ви. Нелепо нали?!

Коментар

"карабина Маверик"
                  тази
                  карабина Маверик за какво я ползвате стреляте по капачки ли ?
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                    бъркате хора с животни и пренасяте качествата на едните върху другите
                    И аз това разправям за вас, trigger-happy хората.

Кучето не може да е виновно. Виновен е някой човек, за всяка беля.

Да, на някой етап от решаването на въпроса кучетата ще се избиват и/или кастрират, и едното, и другото ще си намери противници и поддръжници. Само че това е 1/10 от работата и далеч не най-важното.

Докато не се оправи сметосъбирането, контролът върху домашните кучета и елементарната хигиена в града, кучета ще има. Ако ще всички със законно оръжие да ги гърмят където ги срещнат. А при това положение е по-добре да не се разрешава гърменето, за да не стане някой сакатлък. Като чета новините какво е в ловните дружинки, нямам никакво желание проблемите им да се пренесат в града, пропорционално на гъстотата на населението.

Коментар

Не знам дали съм "тригер хепи", но ако от балкона си видя сцената от клипчето по-горе ще стана много "тригер енгри". Ти вероятно, ако видиш такава сцена веднага ще реагираш, грабвайки телефона, за да оправиш "сметосъбирането, контролът върху домашните кучета и елементарната хигиена в града". През това време някой заблуден, примитивен, неевропейски "лопата хепи" човек ще спаси жената от глутницата.....

Коментар

• От: Re: От: Бездомните кучета оглозгаха още един човек

Проблемът с уличните кучетата е станал доста краен и критичен и изисква крайни и належащи мерки в много населени места в България. Искам да попитам отричащите този факт колко пъти през последната седмица са имали проблем или са ставали свидетели на проблем с улични кучета през последната седмица? Под проблем разбирам да ви се е наложило да заобиколите по отсрещният тротоар заради помияр, да ви е преследвало куче по някаква причини(например вървите с баничка в ръка), да ви е гонило или да ви се е спускало? Аз като пешеходец в последно време ставам свидетел или жертва на изброените проблеми по няколко пъти на ден, на спускания по-рядко "само' по няколко пъти на седмица. Вечер имам конкретни маршрути с цел избягване среща с кварталната глутница. За мен не е нормално да се прибирам аз и приятелите ми със страх че ще бъда нападнат от куче, по-голям отколкото от психопат в тъмна уличка в квартал с висока концентрация на престъпления.Отделно проблема с мръсотиите, паразитите и болестите които разнасят.
                        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                        Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                          Не знам дали съм "тригер хепи", но ако от балкона си видя сцената от клипчето по-горе ще стана много "тригер енгри". Ти вероятно, ако видиш такава сцена веднага ще реагираш, грабвайки телефона, за да оправиш "сметосъбирането, контролът върху домашните кучета и елементарната хигиена в града". През това време някой заблуден, примитивен, неевропейски "лопата хепи" човек ще спаси жената от глутницата.....
                          Не ме мисли мене какво ще направя. Малко мозък се иска за да разбереш, че едно е спасяване на непосредствена беля, а съвсем друго - решение на въпроса.

Ама то малко мозък се иска за всяко нещо, освен за писане на проповеди по форуми и размахване на пушкало.
                          Аз например, докато бях домоуправител, кучета наоколо нямаше. Не се оправих само с една полудяла кучкарка, ама нейните поне си бяха в апартамента и само миришеха.

Коментар

Предлагам защитниците на скитащите кучета да направят наистина реално предложение за справяне с проблема. То естествено няма да проработи поради определени финансови интереси, но все пак ще покаже на нас убийците, че сред тях има наистина разсъдливи хора, ангажирани с разрешаването на проблема, а не наивни глупаци.

Т.нар. метод "Кастрация и връщане" не върши работа. Приемаме, чисто хипотетично, че утре за един ден кастрираме всички бездомни кучета и никой повече не пуска такива на улицата. След колко време ще се реши проблема? Отговор - 10-14 години колкото е средната продължителност на живота на една куче. Това приемлив срок ли е? Естествено, че не. Освен това предвид изходните условия - напълно неусъществим. Така, че смятам, че повече няма нужда да се обсъжда тази абсурдна теория. Все пак сме интелигентни хора, а не наивници.

Чакам конструктивно предложение е не сълзливи излеяния в защита на пухитата, както обича да ги нарича иронично брат ми.
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                              ...
                              Това добре. Улично куче да доживее 10 години е голяма рядкост, но не това е слабостта на тезата.

Ти дай идея как да се справим с проблема, ВКЛЮЧИТЕЛНО с изтребване на кучетата. От сума време обяснявам, че целият спор убиване срещу кастрация е безсмислен. Проблемът не може да се реши с никоя от тези две мерки, а коя от тях ще се използва е въпрос на организация.

п.п. изтребването е по-скъпо и ще доведе до "усвояване" на повече средства не по предназначение.

Коментар

Кратка сметка за trigger-happy кучеборци:

1. Взема се средната смъртност от злополуки сред ловните дружинки за една година.
                                2. Съотнася се полученото число към броя убити при лов животни за една година.
                                3. Резултатът се умножава по броя на софийските кучета
                                4. Полученото число се умножава със съотношението между броя на жителите на София и броя на ловците в България, използван в точка 1

Полученото число е оптимистична оценка на броя човешки жертви, които ще се случат при директно изтребване на кучета в града. Казвам оптимистична, защото то предполага цялото население да има навиците на ловци от една дружинка, а кучетата да не мигрират и да не се размножават през периода на изтребване.

Това число можем да го сравним с броя на пострадалите от кучета за последните 20 години, защото проблемът е някъде от толкова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X