Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо се газирате толкова с липсата на някой си инструмент не мога да разбера? Гледах много клипчета за тоя гайковерт. От цяла европа +български. Явно е мощен и върши няква работа. Произвели х бройки ама не очаквали такъв интерес и докато дойде до България малко ги поизчерпали. За да не се издънят съвсем оставили да има по няколко бройки във всеки магазин. За тази година ще има още 2-3 пъти да го пускат. Следващата ще висят куфари без да има кой да ги купи.
    Не са спряли да продават здрави тресчотки с камъни или ключове. Отхлабваш гайката/болта и довършваш със зеления гайковерт,който е евтин,да не въртиш 5 минути на гайка. Аз също им купувам инструментите ,защото е цяла система с общите батерии,ама на тоя дето му трябва изключително много тоя гайковерт или вече е сглобил компресор с пневматика или има марков такъв акумулаторен.
    За пишман майстори да си сглобиш приличен набор машини за няма 2000лв за две три години си е ок. Квот такова.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• Заръчах на сина да ми вземе винтоверта за гипсокартон, че сутринта в пернишкия Кауфланд нямаше. За 40кинта е направо без пари, мисля да се правя на картонджия в едно мазе.Досега се борех два пъти с една бормашина, не е най удобното, ще пробвам с това как се получава.
      Последно редактирано от mitko 53; 03-03-25, 11:39.

Коментар

• За първи път да намеря от раз каквото ми трябва . Влизам в нашия Лидл помпата седи и ме чака . Отивам в Кауфланда на четвърти километър лентоотрезните машинки кротко си седят на рафта . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250303_140433_012.jpg
Прегледи:629
Размер:576.7 КБ
ID:6991104 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250303_140518_310.jpg
Прегледи:626
Размер:442.4 КБ
ID:6991105 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250303_135511_542.jpg
Прегледи:633
Размер:478.7 КБ
ID:6991106 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250303_135645_193.jpg
Прегледи:633
Размер:589.4 КБ
ID:6991107
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• С тази помпичка обаче трябва маслото да е загряло ,защото може да ти мине живота докато сменяш. Имам я и обикновенно редувам една смяна с нея и една в сервиз. Ако някой има канал да изсмуче маслото и после да отвори пробката да каже дали нещо излиза отдолу.

Коментар

• krassitch
            krassitch коментира
            Редактиране на коментар
            Може би зависи от конкретния двигател.Не помня дали купих помпата от Лидъл, или онлайн, но се оказа че остава около 800 мл масло.Така и си стои захвърлена в гаража.

• Tramp
            Tramp коментира
            Редактиране на коментар
            Тези помпи се прадават в различни магазини, под различни имена/марки с малко различни опаковки, но са едни и същи или поне много подобни.
            Имам такава и върши работа, както за изсмукване на масло, така и за прехвърляне на дизелово гориво.
            На една лодка сменяхме маслото, но двигателя беше без пробка на картера- маслото се изсмуква или през тръбичката за щеката на маслото или през специална тръбичка стигаща до дъното на картера, но почти недостъпна. Всико беше така навряно, че подозирах, че е проектирано от гинеколог.
            Макар и бавно, но свърши работа. Номера е да навреш засмукващата тръбичка/маркуч до най-ниската възможна точка в картера.

• neumoren
            neumoren коментира
            Редактиране на коментар
            защо ми се струва че маркучите са много дебели и няма да влязат в отвора за щеката?

• Колеги, водоструйката, която е сега на промоция в Лидъл дали е читава? Нещо не намирам отзиви.. сигурно е нов модел.. Дали ще става за миене на колата и джипката и за пране на някоя и друга пътека или килим?
          Don't hunt IF you can't kill
          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

• Juiced
            Juiced коментира
            Редактиране на коментар
            До момента не са пускали толкова мощна 500л/ч. има и доста накрайници към нея. Ако нямах вече бих се замислил сериозно.

• Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
          Колеги, водоструйката, която е сега на промоция в Лидъл дали е читава? Нещо не намирам отзиви.. сигурно е нов модел.. Дали ще става за миене на колата и джипката и за пране на някоя и друга пътека или килим?
          Имам няква такава. Преди бяха жълти ама с керхер може да са се посчепкали в съда. Става за домашно ползване,но не очаквай същата реактивна тяга като по автомивките

Коментар

• Някой има ли отзив относно този продукт?Имаме дървени прозорци и входни врати на село последно бодисвани през комунизма, взеха да се лющят вече, та идеята ми е да мина с три шурки на ексцентършлайфа и после две ръце от посоченето, ще ми запази ли вратите за следващите 10ина години, да знам да си правя ли труда? С нещо друго трябва ли да мажа? Гледам пише за навънка трябвало грунд против мухъл, не знам дали има такъв парксайдов, и ме притеснява варианта да мешам продукти на разлипни марки ако този от снимката, не е моя продукт, то какви са най-оптималните комбинации от продукти?
            Последно редактирано от Joca; 06-03-25, 15:48.

Коментар

• Tramp
              Tramp коментира
              Редактиране на коментар
              До колкото знам и имам опит, в последните десетилетия няма нито едно покритие, което да издържа 10 години.
              Колко е добър този продукт, можеш да кажеш след година-две.

• Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
            Преди няколко седмици бяха пуснали душове(2 вида инокс и черен) и отивам да си взема, защото ползвам техен и директно да го заменя , без да мисля за крепежи итн. Ми нямаше в целият град(Варна) , писах им и ми казаха къде имало , отидох и имаше само черен. И не са го отразили в брошурата както правят по принцип.
            За онези на Ливарно за 12-13 лева с гумения маркуч ли говориш, купих такъв, прокапа от 3 места, върнах го, купих си от желазария малко по-скъп и заспа работата. Засега нямам особено добри впечатления от Ливарно, новолансирана марка ли е, не съм я срещал преди по нашите ширини.... Колкото до silver crest, каквото съм си купил тяхно последните 5-10 години не е мръднало. Иначе на Ливарно си купих 2 такива шкафа за баня https://nemskistoki.bg/dom-gradina-i...f-oslo-livarno , доста прилични като концепция, преоценени, за 50 лева парчето, като се сетя, че и шкафовете за баня станаха цифра, а моите бяха на 30-40 години, нагнили, инстинктивно ги натоварих на количката, единият вече е монтиран, но кво да ви кажа има какво да се желае от изработката, ще го видя колко ще изкара на влагата, ако не друго гаранционните условия са изгодни и приемат връщане, при скапване на поктитето на пдч-то....
            Прикачени файлове

Коментар

• Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнение

За онези на Ливарно за 12-13 лева с гумения маркуч ли говориш, купих такъв, прокапа от 3 места, върнах го, купих си от желазария малко по-скъп и заспа работата. Засега нямам особено добри впечатления от Ливарно, новолансирана марка ли е, не съм я срещал преди по нашите ширини.... Колкото до silver crest, каквото съм си купил тяхно последните 5-10 години не е мръднало. Иначе на Ливарно си купих 2 такива шкафа за баня https://nemskistoki.bg/dom-gradina-i...f-oslo-livarno , доста прилични като концепция, преоценени, за 50 лева парчето, като се сетя, че и шкафовете за баня станаха цифра, а моите бяха на 30-40 години, нагнили, инстинктивно ги натоварих на количката, единият вече е монтиран, но кво да ви кажа има какво да се желае от изработката, ще го видя колко ще изкара на влагата, ако не друго гаранционните условия са изгодни и приемат връщане, при скапване на поктитето на пдч-то....
              Около 3 години имам душа, и на места се появиха петънца ръжда, иначе си работи. За 80 кинта ми е ок да го сменям на 3-4 години.
              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• Парксайд е хубава машина , но не кара дълго .😲 Миналата пролет купих от Кауфланд на промоция ударна бормашина . Не съм я ползвал много , но днес ме изненада ...направо се разпадна .... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20250306_193202_Gallery.jpg
Прегледи:992
Размер:272.0 КБ
ID:6991561 ...утре ще ходя да я връщам .
                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  До колкото Лидл и Кауфланд са собственост на един човек в Германия . Най богатия германец Дитер Шварц едва ли поръчват нещо различно за двете вериги .

• IvanIvanovi
                  IvanIvanovi коментира
                  Редактиране на коментар
                  марката е една, има два или повече производители.... Гризли са едните.
                  затова има разлика

• Joca
                  Joca коментира
                  Редактиране на коментар
                  Това ми е ясно. Че са едно, но доколкото помня концепцията на лидл е най-доброто цена - качество, а на кауфланд избор измежду качества, по съм съгласен за различни фабрики за направа....

• Първоначално публикуван от Joca Преглед на мнение
                Някой има ли отзив относно този продукт?Имаме дървени прозорци и входни врати на село последно бодисвани през комунизма, взеха да се лющят вече, та идеята ми е да мина с три шурки на ексцентършлайфа и после две ръце от посоченето, ще ми запази ли вратите за следващите 10ина години, да знам да си правя ли труда? С нещо друго трябва ли да мажа? Гледам пише за навънка трябвало грунд против мухъл, не знам дали има такъв парксайдов, и ме притеснява варианта да мешам продукти на разлипни марки ако този от снимката, не е моя продукт, то какви са най-оптималните комбинации от продукти?
                Преди три години лакирах с техен лак едни челни дъски и започнаха да се лющят вече,а уж е масло а не лак дето прави кора след време. Последно време използвам лак за огради-спектра. 5л туба е 26-7 лв от хоуммакс. Две години не са мръднали още и цената е смешна. Имат цветове

Коментар

• Купих водоструйката на Parkside PHD 170. Някои видеа в тубата и коментари там и тук ме караха въобще да не очаквам много от нея, та даже и мии минаваше мисълта да си я върна докато не съм я отварял. Тия дни я пробвах и останах много приятно изненадан. Хубава и силна струя дава. Е, маалко една идея можеше да е по-тясна струята... и да е по вертикала като държиш нормално пистолета също... за мен лично щеше да е по-удобно ама.. Турбо дюзата бръмчи и сваля наред кал, люспи ръжда, даже и шупнала боя, така, че трябва по-внимателно с нея. Наистина не е силна като на автомивките, но и не е много далеч от тях, абе много ми харсва засега. Та за домашна употреба е супер и я препочъвам... като любителско мнение де. Обаче не я препоръчвам на хора, които имат съседи.. като мен в случая.. Измиеш ли си колата и веднага някой излиза и почва да квичи на умряло, че ти не си автомивка, че нямаш право да си миеш колата с ток и вода, които сам си плащаш, и едва ли не предизикваш тотална еко-катастрофа на целия контитент бетер Чернобил...
                  Don't hunt IF you can't kill
                  първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    На един комшия защото си миел с водоструйка колата на улицата общинарите акт са му написали . В последно време яко са се активизирали всички плужеци на държавна служба пари да събират от хората . Казват че на повечето са обещали пак да им вдигнат заплатите от догодина с над 50 % .

• Borizanov
                    Borizanov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ама за какво е бил акта? В смисъл какво пише, че е нарушението?
                    Щото иначе улиците са целите в прах и боклуци, ама ако искаш да си измиеш колата - актове ще слагат..

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не знам ще го питам .

• Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
                  Турбо дюзата бръмчи и сваля наред кал, люспи ръжда, даже и шупнала боя
                  С турбодюзата в никакъв случай към автомобил!

Аз на моята (друга марка) намалявам силата на правата дюза за боята, че и тя от близо може да сваля боя, ако е тръгнала. А веднъж успях да си срежа пръста с водната струя.

Коментар

• Joca
                    Joca коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не е за подценяване силата на водната струя, аз като лапе , тотализирах така един чифт джапанки

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Водата под определено налягане реже всичко . Последно гледах при един колега с две такива машини как реже 50 мм черен гранит за украсата някъде в центъра на Благоевград . 20 мм титан го реже като масло .
                    Последно редактирано от sek.1; 14-03-25, 05:39.

• Като ми се появи пак пред очите една воДноструйка на 2500бара дето заприходихме наскоро ще ви пусна едно клипче какво прави и с рота дюза и със правата.
                  Справка...палета под пробната ламарина на която махахме покритието се дематериализира из двора на базата...а спряхме да не прецакаме и шлайфаният бетон отдолу...
                  Така изгорихме един друг бетон на друго място с един бай Лазар миналата година...та имахме опит.
                  По темата водоструйка такава закупих и аз.
                  Тежка изглежда на носене...за пробване още не съм мил с нея.
                  За тия пари трябва а я бива.Ако може да и се насадят керхерските накрайници ще е екстра.
                  Няма страшно в умирачката...
                  Страшното е да си жив!...

Коментар

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Коя е е като марка и модел ? На една колежка на вилата във Вършец строителите и са усрали с цимент и някакво лепило едни педесетина квадрата червени тротоарни плочки и единствената идея която ми идва в главата да ги изчисти сравнително лесно е с мощна водоструйка . Лошото е че няма трифазен ток иначе ще и натоваря големия Кархер дето мием камионите в базата в Елешница . С нея и плочките ще извадя .

• Borizanov
                    Borizanov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Еее.. ти ако си работил с така 2500 бара... тая сигурно ще ти се види като пулверизатор.. но иначе за любителска машинка си е бая добре..

• sek.1
                    sek.1 коментира
                    Редактиране на коментар
                    При големите пароструйки силата е не в налягането а че на дюзата има 3 пъти по голям дебит вода на едни 95 градуса .

• От понеделник в каталога на Кауфланд са пуснали големия акумолаторен гайковер . Това беше с дефицитите .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 1 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X