Първоначално публикуван от Еделвайс
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Инструменти за домашен майстор - Лидл и други
Свий
X
-
В крайна сметка отказах навреме поръчката за синия бош и поръчах : RAIDER RDP-SCG20, 20V, 4500 N - за 169лв, парксайдската батерия ще влезе без преходник, само малко с пиличката ще скося двете ъгълчета на корпуса и ще заспи, нещо не ми се даваха толкова пари за боша та се надявам райдърчето да ми свърши работа, ще го получа в края на седмицата, поръчан и потвърден:
-
Работи прекрасно и с трите модела батерии които имам . 4 Ач без блутут ; 4 Ач с блутут е 8 Ач с блутут .Първоначално публикуван от Juiced Преглед на мнение
Можеш ли да кажеш как успя да подкараш машината, аз взех вчера от лидл една бройка, но тъй като няма батерия се опитах да го подкарам с една Х20 А3, обаче тяе без блутуут и не тръгва.Проблема в батерията ли е или съм взел дефектна бройка?
Последно редактирано от sek.1; 12-12-24, 07:24.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Смениха ми го вчера, реших да не търся смарт батерия защото гледах едно клипче и човека си го перкаше с 2ач батерия като пич. Отидох в Лидл и ми казаха виж на щанда ако има си го смени, ако няма ще ти върнем парите.
-
И на мен един път ми връщаха парите за този перфоратор . Оказа се че под товар спусковия бутон прекъсва а без товар си работи нормално . Мислех че ще го ремонтират или сменят ама понеже беше минало повече от месец явно нямаха резервни бройки и ми върнаха парите . Тогава това беше най лошия вариант за мен защото макар рядко и за дребни неща машината ми трябва . Този си работи прекрасно а междувременно си напазарувах и по малкия с 12 волта батерия за работа с една ръка . То и тоя още го държи деснячката ама за по дълга работа едва ли ще ми е комфортно .Последно редактирано от sek.1; 12-12-24, 17:57.
-
-
В Кауфланд от понеделник, новото ще е свръх голямата и тежка батерия 12 Ah, тази батерия тежи кило и половина според нета, тези батерии ще са идеални за акумулаторна косачка за трева, тример, резачка за дърва, гайковерт, къртач, все изискващи як и продължителен ток, мисля да си взема 2 броя ако успея да ги докопам.
Коментар
-
За акумулаторна косачка за трева например ще е супер, защото ще я буташ косачката, няма да я носиш, също ще е супер и за акумулаторен настолен циркуляр за където нямаш ток, там също няма да носиш нищо защото ще е на стойка, така че за такива машинки ще си върши работа.
-
съмнява ме да влезе в отделението за батерии на косачката.
-
Днес ми пристигна Райдърчето - пистолета за силикон и лепило за който писах по-назад в темата, масивна работа, тежък и зъбното бутало водач е метален, на снимката ми приличаше на пвц, с пиличката премахнах малко от корпуса на пистолета и парксайдската батерия щракна към бутона и заспа, ето снимки:
За тези пари си е супер, особено като работи перфектно със парксайдските батерии
Коментар
-
Имам саблен трион DEWALT ...този черния дали го бива, трябва ми още един,а не ми се дават 300-400 лв ....кастря клони ,че и 20 -30 см дървета,не паля бензиновите,не вдига шум и работя цял ден включително и след 14 часаGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Имам от черната серия саблени триони с батерия и кабел . Този с кабела си седи нов в куфарчето а тоя с батерията бая е поработил . Тоя на кабела това лято дето идва с халето ще му извадим душицата . Според мен отстъпва на марковите само по цена . Това лято на баджанака му изпаднаха очите . Докато той намери и изкара удължителя аз с акумолаторната резачка една изсъхнала слива вече я карах на размер за печката .Последно редактирано от sek.1; 15-12-24, 08:56.
-
-
Много ясно. Парксайд са най-добрите уреди - бат' Арни ползва само такива.
- 1 like
Коментар
-
Специално за клони от опит ти препоръчвам тези две машинки на 20V :Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеИмам саблен трион DEWALT ...този черния дали го бива, трябва ми още един,а не ми се дават 300-400 лв ....кастря клони ,че и 20 -30 см дървета,не паля бензиновите,не вдига шум и работя цял ден включително и след 14 часа
Сабления трион е по-удобен за други дейности, специално за клони горните две машинки ще ти вършат добра работа.Последно редактирано от Еделвайс; 14-12-24, 11:56.
Коментар
-
Парксайд за мен си остават най-добро съотношение качество-гаранционно обслужване-цена, особено днес като разбрах колко лесно мога да използвам парксайдските батерии и за Райдърските акумулаторни машинки, просто казано, перфектно бюджетно решение за непрофесионално използванеПървоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеМного ясно. Парксайд са най-добрите уреди - бат' Арни ползва само такива.
Коментар
-
Бюджетно решение казваш...
По-напред в темата разказваш за плановете си да си купиш новия модел батерии, с размер на кофа за вода.
Преди време показваше с какви батерии и зарядни си се сдобил. Можеш ли да ми кажеш колко батерии и зарядни за Парксайд имаш и общия бюджет за тях?
А с какви инструменти на Парксайд разполагаш и бюджетът за тях?
Накрая да не се окаже, че бюджетните решения са доста раздути като бюджет?
Коментар
-
Не е трудно да се досетиш, че просто обичам да си купувам машинки, доставя ми удоволствие да си ги имам и ползвам при нуждаПървоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеБюджетно решение казваш...
По-напред в темата разказваш за плановете си да си купиш новия модел батерии, с размер на кофа за вода.
Преди време показваше с какви батерии и зарядни си се сдобил. Можеш ли да ми кажеш колко батерии и зарядни за Парксайд имаш и общия бюджет за тях?
А с какви инструменти на Парксайд разполагаш и бюджетът за тях?
Накрая да не се окаже, че бюджетните решения са доста раздути като бюджет?

На мен ми е ясно, че ако ползвах инструментите да изкарвам пари, марките щяха да са например на Хилти, Милуоки и т.н.
Коментар
-
Тук в София ми е лесен живота . Само около мен в двора на завода има вече 5 автосервиза и още поне толкова в радиус 1 километър. Като ми потрябва нещо в 99% от случаите има от къде да го взема и да си свърша работа . Проблема идва примерно като трябва да свърша нещо на вилата или на село . Там всичко си караш с теб защото просто няма от кой да вземеш инструмент . Повечето хора са на преклонна възраст и разчитат за по тежките неща на деца и внуци . Хубавото на марки като Парксайд че прикараха големите да позарежат тоя данък марка и да свалят цените .
-
-
А аз намеквам друго. Ниските цени предразполагат към безсмислени покупки. Накрая човек се оказва с 4 винтоверта, 2 перфоратора, 2 къртача, 3 зегета и още куп дребен инструмент.
Като теглиш чертата, инвестицията е като за покупка на маркови инструменти в разумни количества. Куриозното е, че финално се оказва, че си платил като за маркови инструменти, но не притежаваш такива...
Ама мен не ме слушайте. Следвайте бат' Арни!
- 3 likes
Коментар
-
Абсолютно си прав, но все пак купувам машинките от създаването на Lidl, първата ми акумулаторна машинка закупена от Лидл е с марка Florabest, още работи перфектно и батерията още държи а е на доста години, ето това е първата машинка от Лидл:Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеА аз намеквам друго. Ниските цени предразполагат към безсмислени покупки. Накрая човек се оказва с 4 винтоверта, 2 перфоратора, 2 къртача, 3 зегета и още куп дребен инструмент.
Като теглиш чертата, инвестицията е като за покупка на маркови инструменти в разумни количества. Куриозното е, че финално се оказва, че си платил като за маркови инструменти, но не притежаваш такива...
Ама мен не ме слушайте. Следвайте бат' Арни!
Съгласен съм напълно с теб, че сега всичките ми машини и батерии събрани накуп, ще струват много повече от маркова такава с най-необходимото, но това все пак са машинки купувани през годините като период от време
п.с. От време на време, някои от старите ми машинки които са с четкови мотори ги подарявам на близки роднини, те остават доволни, а аз че имам от по-новите безчетковите
п.с. Бат' Арни си е пич, но не заради него купувам машинките
Последно редактирано от Еделвайс; 14-12-24, 12:56.
- 3 likes
Коментар
-
Днес по обяд е Кауфланд Асеновград, имаше 8 амперчаса батерии и всичко друго ,но не и саблен трион.След обяд,колегите ходиха до Лидъл,пак не...тая вечер минах през нашия в Тракия и пак така...обаче купих скумрия за скарата и сме квит със триона...Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Да използвам темата да ви се похваля
, купих от колегата Dragozov, едно много мъничко и симпатично компресорче за гаража - Abac Hockenheim OS20P тих, 59 dB, трябва ми само за помпене на гуми и за продухване, компресорчето е истинско бижу, тихичък, напълва цялата бутилка за под 1 минута, има два изхода за въздух, единия е със 15 метра спираловиден маркуч за продухването а на другия истински каучуков маркуч също 15 метра и на него съм вързал манометъра за гумите, малък, компактен и лесно мога да го движа като детска количка, перфектна комбинация за моите нужди, не става за сериозно боядисване а и няма да се занимавам с такова та съм го имал предвид, много съм доволен 
Да ми е честита и наздраве с биричка
Последно редактирано от Еделвайс; 18-12-24, 20:04.
- 5 likes
Коментар
-
Е че той сеи е взел безмаслен така или иначе , аз просто предложих по-дребен модел , който за помпене на гуми и издухване на прахоляк е идеален, а неговия си е "овъркил"
А ти от кои хасковлии пазаруваш ?
-
Плазмения резак ми е този . https://tigtag.eu/produkt/cut130/ Компресора този .https://vikilux.eu/products/details.php?prodID=162Последно редактирано от sek.1; 19-12-24, 20:06.
-
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар