Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инструменти за домашен майстор - Лидл и други

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой да има развалена или излишна лампа 12V, от този модел

Коментар

• Гледах сега брошурата на кауфланд и видях този тример на парксайд, не ми е спешен, но някой има ли го даде отзиви предимства, недостатъци спрямо този , ако е по- хубав от еквивалента на einhell https://www.onlinemashini.bg/akumula...-li-solo/87910 , бих си го взел и прежалил 25 лева за преходник за батерии, проблем ли е че парксайдовите батерии са 20 волта, ана айнхел са 18 волта?
      Прикачени файлове

Коментар

• mitko 53
        mitko 53 коментира
        Редактиране на коментар
        Осемнадесет или двадесет си е все тая, едните смятат по 3,6V на клетка,а другите по 4V. Това като означенията 10,8 и 12V , 14,4 и 16V , 36 и 40V.Предполагам че тези преходници от продавалниците са направени като хората, би трябвало да тръгне без проблем. Виж ако сам си го правиш има някои принизи, не е като да вържеш + и -.
        Последно редактирано от mitko 53; 15-04-24, 06:32.

• Купих голямата прахосмукачка Parkside PWD 30 B1 1500W, за строителни отпадъци и при работа с жирафа, харесва ми че мога да включвам съответните машинки и при включване автоматично се включва и прахосмукачката, 210 лв е но пък марковите със същите характеристики започват от 500 лв, има си 3 год гаранция та не се притеснявам и ще ми върши работа, единствено ще купя качествени текстилни торби заради строителната прах при работа с жирафа.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_2639.jpeg Прегледи:0 Размер:507.9 КБ ID:6963508
      Последно редактирано от Еделвайс; 24-04-24, 12:11.

Коментар

• orela
        orela коментира
        Редактиране на коментар
        stefsab: "От моя опит - прахосмукачките "за работа" не стават за домашно почистване - изпускат фин прах."
        Аз бях решил като се скапе домашната да търся работна.

• mitko 53
        mitko 53 коментира
        Редактиране на коментар
        Тази им е последния писък при прахосмучките https://www.lidl.fr/p/parkside-perfo...-a1/p100374197 , но пет стотака не бих дал. Тази която си купил става за жираф,моята е от първите, 2015г., що хипс е изгълтала. Слагай от хартиените лидълски торби и се не плаши . Така я натъпквам,че трудно я местя.

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        Опитът ми е с лидълска отпреди 3г. и с керхер WD2 или подобен модел от преди 5г, и на двете с оригинални торби. С "евтинджос" български е още по-зле ....

• Първоначално публикуван от mitko
      Слагай от хартиените лидълски торби и се не плаши . Така я натъпквам,че трудно я местя.
      За съжаление никъде не мога да намеря от тези лидълските торби -

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Торбички за Parkside.jpg Прегледи:0 Размер:75.9 КБ ID:6963810

Ако знаеш къде мога да ги намеря ще е супер?

Един страничен въпрос, какъв е проблема на LIDL да поддържат постоянно в наличност поне консумативите на машините които продават?
      Последно редактирано от Еделвайс; 27-04-24, 15:16.

Коментар

• mitko 53
        mitko 53 коментира
        Редактиране на коментар
        Запасяване му е майката, като пуснат 30литрови обикновено купувам по три пакета. По спомен един пакет 10 броя беше 16 лв., сега може и да са ги поскъпнали. Ползвал съм и за 30 литрово Sparky, но са малко по къси, та отдолу подлагах да не висят в казана.

• stefsab
        stefsab коментира
        Редактиране на коментар
        За мойта си поръчах с достаФка от Гризли от Немско 2-3 пакета торбички, че положенито стана критично....

• Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение

Един страничен въпрос, какъв е проблема на LIDL да поддържат постоянно в наличност поне консумативите на машините които продават?
      Такъв им е бизнес модела.
      Дефицитът вдига търсенето. Включително изкуствено създадения двфицит.
      И тогава има редене по опашки, ранно ставане, разграбване до 9 часа, защото е на сметка и тям подобни картинки от соца.

Коментар

• Esper
        Esper коментира
        Редактиране на коментар
        През соца е разбираемо но в днешно време ми е непонятно каква е причината да не уринирате върху такъв бизнес модел?

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        В общи линии това правя . Отивам когато имам възможност и ако го има има ако е свършило следващия път . Това го правят защото закона им го позволява . В Германия никога нищо което е обявено на промоция не свършва . Ако нещо го няма и някой се оплача на съответните органи глобите стигат милиони .

• mitko 53
        mitko 53 коментира
        Редактиране на коментар
        Вече не им се връзвам, отдавна не се редя в 7 часа сутринта. Нагрухал съм се с много техни машинки от по старите и съм доволен от тях, сега нещо много познати се оплакват от новите. Иначе сме си последна дупка на кавала, в Румъния даже пускат много по интересни неща. Това да не пуснат тука 8Аh батерии вече втора година си е подигравка.

• Тези май се засрамиха от последния ми коментар https://www.lidl.bg/p/parkside-perfo...eriy/p10018892 .

Коментар

• Добро ревю . https://www.youtube.com/watch?v=Ogot...=FORWORKANDFUN
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Сега гледам от понеделник другата седмица са пуснали, пърформанс серията, не зная дали има смисъл да минавам към акумулаторната серия на парксайд вече като съм на ейнхел, немалко хора ми споделиха , че Ейнхела бил по-добър от парксайд, не зная колко е вярно това.... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot 2024-05-03 at 15-38-16 от 06.05. до 12.05. Брошура - Lidl брошура.png
Прегледи:882
Размер:1.03 МБ
ID:6964212

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20240506_121720_306.jpg Прегледи:0 Размер:226.7 КБ ID:6964458 Ъглошлайфа с кабел 1700 вата го напазарувах за един колега . Утре като дойде да си го вземе ще го отворим но според друг колега е много добър . Вчера имаше всичко може би защото беше такъв деня че столичани още не се бяха прибрали от родните си места .
            Последно редактирано от sek.1; 07-05-24, 04:42.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Моята електрическа на Райдър хвърли облак пушек . Явно са слаби специално на Райдър защото и тази която си купи миналото лято нашия директор хвърли облак пушек но той пъне си пази касовата бележка .

• IvanIvanovi
              IvanIvanovi коментира
              Редактиране на коментар
              5 години е гаранцията, а досега проблеми с подмяна на парксайд не съм имал, връщал съм няколко пъти

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              С Парксайд и аз не съм имал проблеми естествено ако пазя касовата бележка . Сменял съм зеления акумолаторен гайковер . Проблеми нямаше въпреки че изцяло аз си бях виновен за отказа . Полях го обилно с антифриз .

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            [...според друг колега е много добър...
            Сигурен съм, че Бош, Макита, Хитачи и Хилти гледат засрамено китайското изчадие и пушат нервно в ъгъла...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Отдавна съм се отказал да плащам данък марка особено при този тип техника .

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Гореописаните марки искат да ги държиш в ръка по 8 часа на ден

• I.Stoyanov
              I.Stoyanov коментира
              Редактиране на коментар
              Нее до данък марка, до направията си е ! ТИ (Станьо) поне знаеш, че едно нещо дето изглежда по един и същи начин и върши една и съща работа, може да струва 5 лева, може и 50 лева. Разликата с това дето е 50, е че някой е вложил малко повече акъл, много по-качествени материали и е предвидил гаранционна и след гаранционна подръжка с резервни части от А-я, без изключение.
              За мен това последното винаги е било водещо при закупуването на някаква такава техника, след безбройно много ноунейми и тнт. Наприме преди 5 години си купих Dewald DCD796, за същия с 2 батерии и зарядно дадох малко над 500лв. Към днешна дата същото работи както в същия ден в който го купих, построи 2 къщи (буквално), не ми е слизал от ръката по много дни и нито едно нещо по него не се е предало, дори и батериите работят все още изключително адекватно. Зимата от мързел го разглобих за гресиране и почистване от строителната прах - никакви следи от проблеми. Разбира се си поръчах като оригинална част комплект етикети за страшните 4лв , вярно дойдоха след почти месеч, че чаках групаж за други части от чехия ма какво от тва, нали ги има.
              За сметка на това, уморих 2 батерии по 12В от лидълските, при все че са със сменени елементи, умира им електрониката..

Та едно нещо в най-общия случай струва толкова, колкото струва и това, че лидъл продава с малка надценка и създава изкуствен дефицит си е политка та дрънка. Особено напоследък, откак качестовто падна драстично на ниво райдър...

• Най накрая пускат ножа за тухли и при нас https://www.lidl.bg/p/parkside-perfo...rion/p10019069 ,четвъртата снимка.

Коментар

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Струва си. Търсил съм такъв и беше над 40лв та си рязах с ъглошлайфа.

• kbot
              kbot коментира
              Редактиране на коментар
              Обаче тоя нож много къс - пише 15см с все закрепването. Ако е правилно написано, няма как да реже тухли.
              P.S. Явно е грешка в брошурата. На самия нож пише 304мм.

• Какво ще кажете за водоструйките на парксайд от другата седмица?
            Трябва ми да си мия джипаките вкъщи
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

• Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
              Какво ще кажете за водоструйките на парксайд от другата седмица?
              Трябва ми да си мия джипаките вкъщи
              Имаха една малка която не става. По-голямата ,която преди беше жълта,бива. Сега виждам в същия клас зелена. Става за домашно миене. Тягата не е чак като на водоструйките по автомивките ,но върши работа
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• Да похваля нещо смислено лидълско.
                Знам че не е акумулаторно и не е тяхно откритие ама върши яка работа
                До тука разпалвах или с газовата горелка или с бензин , но с тоя кюнец е много по културно
                Пускат го отново тая седмица 14лв е

Коментар

• Juiced
                  Juiced коментира
                  Редактиране на коментар
                  Вчера го отразих, за 15 лв е в пъти по-добро от кауфландското дето беше 10 лв и нямаше помощна дръжка. Следва да се тества , защото това има по-малко дупки отстрани и ми е интересно как ще се отрази това.

• А каква е тая джаджа и как функционира?
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• mdim
                  mdim коментира
                  Редактиране на коментар
                  Пълниш с дървени въглища, слагаш един-два намачкани листа от вестник отдолу, палиш и след 5 минути всички въглища са разпалени и готови за мръвки. Действа като комин, засмуква топлия въздух и помага за разпалването. Един колега му слагаше решетка отгоре да си прави турско кафе, докато се рапалят. Ако изсипеш последния трошляк от дъното на чувала се задръства и става бавно. Иначе е страхотна джаджа и имам няколко.

https://www.youtube.com/results?sear...himney+starter

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X