Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Къщата"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Къщата"

пробваи с теразид ако искаш ти давам телефон .Мазилката е една и съща тук и казваме ,,една ръка'', но тя е по едра и си иска повече търкане за да стсне като шпаклофка, търка се винаги два пъти и става много гладко ,незнам какви са пердашките в БГ но става и със средно твърд стиропор.Аз имам машина но не я използвам че ми троши нервите и иска един работник цял ден с нея да се занимава ,Всеми си една по силна дрелка 1000 W и нагоре добър миксер ,голяма кофа около100л за финната мазилка аз така мажа ,за дебелата мазилка -традиционната /пясък, цимент,А3/бетонобъркачка ,миксер фреза или МАНГО
    Последно редактирано от tanosliven; 30-07-13, 17:11.
    Grand Vitra ddis 2008
    SEAT Althea XL tsi 2010
    Mitsubishi Canter

Коментар

Вероятно е въпрос на територии на влияние. При вас царуват Церезит, Уебър, Глобус и т.н. Евромикса все още няма достатъчно влияние на пазара. Тук в официалния магазин и складовете има всичко.
      Ако дойдеш с превоз, ще те заведа. Цените са най-ниски в техния склад, но и из града надценките не са големи.
      Миналата година мой приятел от Бистрица хареса МС-1 за да си измаже етажа отвътре, и не успя да си вземе от София. Взе от някакъв склад в Перник, но не си спомням вече подробности. Той купи доста торби и каза, че са му направили прилична отстъпка.
      Сутринта ти пратих ъгълчетата.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

евромикс ми ги препоръча свако ми ,исках един тир но неможех да се вържа с тях а чух много добри неща за тях
        Grand Vitra ddis 2008
        SEAT Althea XL tsi 2010
        Mitsubishi Canter

Коментар

Те работят с гръцки материали, мраморна прах и т.н, доколкото знам.
          Както и да е ... Нямам връзки там и не ща да прозвучи като реклама. Аз съм доволен от техните материали. Цените са добри, от качество досега нямам оплаквания никакви. Лепилата също. С интокол150 флекс съм правил всичко по вилата, включително външни плочки. Няма никакви ядове никъде в студ и пек.
          Препоръчах ги на колегата, именно защото съм доволен.

Коментар

Цените наистина са им по-добри от конкурентите, до колкото виждам.
            Ще видим какво ще излезе. Ще се обадя и директно на тях.
            Колкото до пердашките, за мене тия с изкуствените повърхности са непозната територия и с неясно предназначение. И това ще трябва да го разбера.

Коментар

Не са странни за работа. Прикарваш си една кофа вода до теб, топиш пердашката и пердашиш. Трябва да е дръпнало една идея. Не да е изсъхнало, просто материала да е влажен, но да се е втвърдил.
              Технологичните времена и моменти при разните материали могат да варират мъничко, но принципът е същия.
              Можеш да си направиш един квадрат пробно, още на първата ръка и ще усетиш как става. Не е кой знае какво..
              Хубаво е обаче, между двете завършващи ръце, да не се изчаква първата да изсъхне напълно.

Коментар

Стеф, хвърляй по някоя снимка, че не мога да спя от любопитство.
                Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                0882 52 00 52 - Жоро

Коментар

Първоначално публикуван от zoro-1 Преглед на мнение
                  Стеф, хвърляй по някоя снимка, че не мога да спя от любопитство.
                  Ами, значи щом пиша, съм тук и не работя по проекта.
                  Когато съм там, пък няма писане.
                  В общи линии, тази година работя повече сам, така че видим напредък трудно се забелязва и в момента няма какво ново да покажа.

В края на седмицата излизам в отпуска. Тази година се изхитрих да си я разбия на по 5 дни, така че да печеля по един уикенд и стават 9 дни. После, една седмица пак тук, и обратно.
                  Предстои ми да излея последния арболит. После ще видя. Трябва да се направят щурцовете на вратите, и да се запълни над тях. Има едни кухини които останаха над централната греда, м-у хоризонталните гредореди, които също ще трябва да се запълнят. А е много неудобно близо да тавана. Все сръткава работа.
                  Ако правя мазилка, успоредно ще трябва да мисля и за ел. инсталацията, и да я зазиждам. че иначе може и да изчезне.
                  Горе-долу това е. Нямам конкретен график и планове. Само постоянство, и до където стигна.

Коментар

Аз съм си казвал мнението неведнъж, но според мен, не я зазидвай. Зарежи тия мостоваци заковани с пирончета,или прикрепени с гипс тук-таме. Само гофрирани тръби и изнизваща се инсталация от многожилни кабели (жици).
                    Преди да си измазал, можеш да си ги пуснеш навсякъде.

Коментар

Увеличава се дебелината на мазилката. Или трябва да дълбая гредите. Не е гот.
                      Ако не мостовак, може да се ползва СВТ кабел.
                      Имам и бергманови тръби, но тях ще ползвам самотам, където инсталацията се налага да е на открито, върху дървото например, или камък.
                      Те в Италия хубаво работят с многожилен, но снадките при него само с клеми или муфи. Или спойка.

Коментар

Вярно е че зазиждането на кабела в мазилката не е най-подходящо при евентуални аварии, но пък не е често проблема в кабела вграден в мазилката. Преди 2 седмици имах проблем с трифазния ток за фуражомелката. В контакта няма никакъв ток, монофазен е пуснат по отделен кабел и има. Много странно ми беше понеже не съм правил аз инсталацията. Така разкъртих на няколко места мазилката за да видя от къде върви, а проблема се оказа че е през въздушното трасе. Кабела е едножилен, но в кръгъл изолатор, от слънцето на места прогоряла изолацията. От дъжда дава на късо и около 10см от жиците стопени. Интересно е че нямах изорели бушони. 25А са ми бушоните от старите. Загубих си 3 часа в търсене на аварията.
                        Имам да прекарвам кавел до единия гараж от къщата. Около 20м въздушно, но след това още 20м трябва да е вкопан в земята. Дайте идея в какво да го сложа. Мислех си да купя от водопроводните тръби за студена вода и да го нанижа в нея.

Коментар

доста термини в БГ строителството не ги знам а би тябвало но наи доброто решение за ел инсталацията е да се изкопае тухлата ,при повреда се ремонтира бързо и лесно.
                          Grand Vitra ddis 2008
                          SEAT Althea XL tsi 2010
                          Mitsubishi Canter

Коментар

става с тръба но обезателно с по-голям наклон за евентуална влезнала вода и да малко по големи .Аз пред моита къща като си правих гаражната врата като набиваж железа на 60 смдълбочина пробих централния телефонен кабел и стана интересно но си го оправиха и казаха че не моя вината
                            Grand Vitra ddis 2008
                            SEAT Althea XL tsi 2010
                            Mitsubishi Canter

Коментар

Ето как изглеждат клемите за навързване на многожилна инсталация.
                              Има различни размери, според диаметъра на снопа. Тук не съм търсил.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00417.jpg
Прегледи:1
Размер:230.5 КБ
ID:5506736Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00418.jpg
Размер:225.4 КБ
ID:5506737Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00419.jpg
Размер:184.6 КБ
ID:5506738Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00420.jpg
Размер:95.8 КБ
ID:5506739Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00421.jpg
Размер:103.0 КБ
ID:5506740Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00422.jpg
Размер:174.2 КБ
ID:5506741Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00423.jpg
Размер:192.5 КБ
ID:5506742

Коментар

Виждал съм подобни, даже съм си и купувал, но мислех че са за пресукване на едножилни проводници.
                                Както и да е.
                                Благодаря за ъглите!
                                Направи ми впечатление, че са огънати под 60, а не под 90 градуса, както алуминиевите и пластмасовите.
                                Това дава възможност, като се монтират, ръбът да е изнесен над повърхностите, и така да зададе дебелина на мазилката.
                                Днес говорих и директно със завода. Наистина в София им е останал само един дистрибутор, и доставките се бавят докато стане групажа за цял тир.
                                Иначе, при тях цената за 151 е 10лв, и някакви стотинки. Много добра!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X