Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Къщата"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Къщата"

Докато е отпуска да кача някоя и друга снимка без негово знание. после може и да ми дърпат ушите ама нищо да не решите че е на море и само се прави че работи

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1070336.jpg
Прегледи:1
Размер:114.8 КБ
ID:5511016Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1070343.jpg
Размер:204.9 КБ
ID:5511017Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1070344.jpg
Размер:186.3 КБ
ID:5511018

Коментар

Хей ме на. След цяла седмица борби, вече имам една грубо измазана стая. Казвам грубо не случайно, защото в сравнение с външното измазване на хората, положението е страшничко, на пръв поглед. Понеже работя на малки участъци, снадките м-у тях си личат. Запердашвам само набързо, до колкото да изчезнат евентуалните вълни. Колкото толкова, нали ще има и финна мазилка.
      Вече ползвам фибри. Пукнатините намаляха драстично. От друга страна, гледам да правя мазилката най-тънко, до колкото е възможно.
      Пускам снимка с проба на финната мазилка. Това ли е очаквания ефект? Нанесъл съм на 2 ръце. Пердашено е с пердашка с пореста гума. Колко трябва да е стегнало, за да се пердаши? Мокри ли се обилно?
      Прикачени файлове

Коментар

Относно предашенето, хубаво е да се изчака да дръпне повечко мазилката, но да е все пак влажна.
        Не знам какво имаш предвид под мокрене и под обилно, но колкото по-малко мокриш, толкова по-фино се пердаши при еднакво дръпнала мазилка.
        Мокренето всъщност, се състои в периодичното топене на маламашката в кофа с вода и лекото изтръскване, преди да се пердаши.

С качването на повече вода с маламашката, се получават тези следи от гумата, зашото повече се размива повърхността.
        С по-малко вода, на повърхността излизат по-едрите песъчинки и падат.

Ако си поиграеш още мъничко, ще му хванеш цаката.
        На снимката е добре изпердашено, ако те устройва едрината (грапавостта).
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ako ще ти е по-удобно, може да пръскаш директно по мазилката с една пръскалка-помпичка преди пердашенето, наместо да топиш пердашката.

Коментар

И това е вариант, да.

Коментар

А аз мокрех обилно с шише, като за грубата мазилка. Но това беше само проба.
              Значи, трябва с по-малко вода.
              За стаите бих бил доволен, ако става малко по-гладко от това на снимката, да не изплуват толкова много песъчинки.

Коментар

Както и да е. Един съсед ме поуплаши малко с комините. Ставало страшно, ако се запалят. Неговия се палил, та чак мазилката му се напукала. Това наистина става много рядко. Аз лично в живота си съм виждал само един запален комин.
                Та ако се стигне до там, тоя битум около него, не го виждам. А и къщата...

Коментар

Чакай сега !!Какви комини ,какви огъни я пусни снимка !!!!Комин се пали/замозапалва ако не се чисти ...........
                  Grand Vitra ddis 2008
                  SEAT Althea XL tsi 2010
                  Mitsubishi Canter

Коментар

А за мазилката /финната като ти дръпне малко забърши я малко с една твърда гъба ,това го мразя но пробвай/
                    Grand Vitra ddis 2008
                    SEAT Althea XL tsi 2010
                    Mitsubishi Canter

Коментар

Комина не се притеснявай, няма какво да се запали, ако е направен правилно. По-напреде от споменатото, още не си направил кумините. Зизат се с тухли и гледай да е добре изиздан. Имам един навес под него огнище за буркани. Казанчето за бурканите ляга плътно, а от страни е изведен кумин с глинена тръба. Над навеса имам круша. Преди 5-6 години, баба ми отдолувари буркани, а аз отгоре поливах градината. От крушата нападали листа и от топлината на кумина се самозапалиха. Хубаво е че бях наблизо с маркуча и веднага загасих огъня. От тогава имам едно на ум и преди да се пали обнището се почистват сухите листа.

Коментар

ctef, преди 10-тина години, когато правиха нашата кооперация, мазач беше един Николай, някъде от Ломско. Страхотен майстор.

Та той караше втора ръка мазилка със собственоръчно правен хоросан. Ползваше много фин пясък, като морския и фина вар. Добивахме го край река Марица. Но той казва, че го имало и на Дунав, и по други реки.

Мазлката с него става много фина, но пак си е мазилка, а не шпакловка. Ако има къде да намериш такъв, резултатът ще е страхотен. Като разход върви по 2-3 чувалчета на една стая.
                        Последно редактирано от bullet_pk; 26-08-13, 16:15.
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Абе не е така. За притеснение си е. Поради много причини.
                          Едната от тях е, че на практика комина си е самостоятелно тяло, издигащо се около 3.5-4м. Без опора в съседните стени и тавани, както е при класически строеж. Правя го от двойни коминни тела. Режа им преградата. Вътрешно ги шпакловам с теракол. Но, параноята ме гони, и го укрепвам в ъглите с арматурно желязо до втория метър.
                          Прикачени файлове

Коментар

Аз бих го облякъл допълнително с единички прави (не на плоско, а на нож).После измазване и така. Само на телата измазани, ми се чини ялово. Не че няма да държи като здравина, но една шупличка да намери пушека, такъв хубав конденз става, дето пропива и през мазилки и шпакловки и прави едни хубави кафяви петна...
                            Комин се пали, когато не се чисти редовно. Нашите са сериозно облечени и баща ми дори понякога умишлено ги пали, за да обгорят саждите. Ако го измажеш направо така, наистина може да напука мазилката ако пламне. А и си прав, че при къща с дървен скелет си е опасно. Запали ли се, гори като реактивен двигател.

Ако сложиш и четири ъгъла от онези, дето ти пратих при измазването, ще го заздравят дори и след втория метър.
                            Чудесно се справяш според мен.

ПП: И според мен тези коминни тела са "по-правилни" от онези керамичните.

Коментар

Знам за конденза.
                              Керамични, да, но и те трябва да се облекат.още по-задължително. А няма да е лошо и на тях в ъглите, на тия по-големите, да се слага арматура с разтвор.
                              Да, и аз си мисля, че твоите ъгли биха му отивали на комина. Още повече, че за ъглите отвън зрее друго решение.
                              Честно казано, хич не ми се облича с тухлички. Виж, за един гипс-фазер мога да се прежаля. Ама ще кажете, и той е пропусклив
                              То тоя комин, дали изобщо ще се ползва някога по предназначение?! Единствено от нивото на стаята, ако включа някакъв отоплителен уред.
                              Виж, по-интересно ще е положението в дневната. Там ще трябва да се гради някакво отоплитено устройство, и в-у него да се надгради комина. Там ще падне мислене. Идва проблем, че предната част на устройството ще идва в-у гредите от гредореда и ще тежи на тях. Дали няма да подадат?! Задната част ще лежи на зида, както лежи и тоя комин м-у другото.

На колегата за речния пясък. Няма тук такъв фин. Мислил съм за кварцов, от по-ситните фракции, но при положение че е над 10лв. торбата 25кг, просто се обесмисля. Бялата мазилка дето ще ползвам е толкова.

Коментар

Тея глупавите коминни тела от Габрово, що ги слагаш не знам?
                                Аз ги имам почти безплатно ама няма да ги сложа.Тече,кондензи гаднория!Има го в гаража си.
                                Както е казал Тигъра, с единички и си ги мажеш вътрешно и комина умира !
                                Оффф Стефане,не ми се пише вече че много философи тука бе!
                                Евала ти , с тебе съм!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X