Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не че нещо, ама оксфордската ваксина се произвежда и в Италия, и в Белгия, че и в Индия, и не знам къде още. Англичаните обаче явно са по-тЕрикати от руснаците и нищо не изнасят, а само внасят ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Даже и пожар имаше през януари в най големия завод на Астра Зенека в Индия . В момента в целия свят който има технологични възможности да произвежда някоя от ваксините го прави с пълния си капацитет . Както се казва дадоха всичката газ и е въпрос на време да залеят пазара . Помните в началото проблемите с маските и защитните облекла ? Има няма след два месеца всичко беше организирано .
      Последно редактирано от sek.1; 30-03-21, 03:44.

• Новината не е свързана с това, което се прави в нормалния свят.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• Ясен
      Ясен коментира
      Редактиране на коментар
      А на практика Мадуро петрол няма (смех, смех...) и продава суверенитет.

Вероятно ще получи основното количество от Китай. На кредит.

• kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Путин има нужда да си продава петрола, само квотите го прецакват. Какво ще прави с мадуровия, не е ясно ...

• p-pleven
      p-pleven коментира
      Редактиране на коментар
      Мадуро вчера го даваха по ТВ - иска бартер.
      Матушка какво ще прави с петола ли? Да пита Тръмп каво прави с тоя от Кувейт, Ирак и т.н и т.н.. Пък и не е нужно да се вози до Раша - еш колко райони за влияние плачат по Африка да речем, че по-близо.

• ECDC report examines SARS-CoV-2 transmission risk from vaccinated/previously infected individuals

Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• sek.1
      #330.1
      sek.1 коментира
      Днес, 04:28
      Даже и пожар имаше през януари в най големия завод на Астра Зенека в Индия . В момента в целия свят който има технологични възможности да произвежда някоя от ваксините го прави с пълния си капацитет . Както се казва дадоха всичката газ и е въпрос на време да залеят пазара . Помните в началото проблемите с маските и защитните облекла ? Има няма след два месеца всичко беше организирано .
      И какво беше организирано? Маска на цена под 1 лв. на българския пазар има ли? Хората си поръчват от алиекспрес за по-евтино.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• сто
        сто коментира
        Редактиране на коментар
        Ако имах с какво да снимам в момента, щях да ти щракна листа А4 на витрината в съседния санитарен магазин, на който пише "Трислойна маска - 0,25 лева"

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Маски отдавна има за стотинки, във всяка аптека наоколо. А когато нямаше, нямаше по целия свят.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Еднократните ги има във всички аптеки около нас на цена 25 - 30 стотинки . В емаг има кутии по 50 броя за около 5 лева колкото искаш .

• Има. Скоро ми дадоха един пакет от 50 бр за 6 лв, ама от къде са взети, незнам. За сини медицински маски иде реч.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        То може и да проима ваксина, ама щама за който е направена няма да го има вече.

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Да не ме разбере някой погрешно. Незнам дали са купувани от България или поръчвани от вън.Не иде реч за откраднати от някъде маски.

• santaclash
        santaclash коментира
        Редактиране на коментар
        Маски има отдавна. ДЕфицит имаше 2-3 месеца. След това се появиха тукашни шити, след още месец китайците заляха света с маски. Всякакви.

• След всичката реклама на Астра-Зенека в момента в София на вакцинационните пунктове има ваксини, а няма хора.

Коментар

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Мммм да, това е видно от изминалата година!

• p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Преди тръбяха, да не ваксинират над 65 годишни, сега - точно обратното.

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Всъщност никой не е казвал "да не се ваксинират", ама кой както го е разбрал.

• АстраЗенека-та я спират отново в Германия. Норвегия май не я пусна въобще след драмите. Канада пък ще я слага само на възрастни хора.

Риска от тромбозите дето се получават го разправяха, че е 1 на милион. По последни цифри е около 1 на 20 000 (Норвегия) до 1 на 40 000 (Германия). И тези дето се оправят след тоя проблем не е ясно мозъка им какви щети понася след такъв проблем. Разправят, че жени под 55 години най-често го отнасят този проблем. Все хора в работоспособна възраст. Симптомите са главоболие което не минава и дребни кръвоизливи по цялото тяло. Ама стигнеш ли до симптомите си на половина пътник.

Иначе Англичаните много добре го измислиха това - ваксината им е евтина защото я продават без печалба (уж). Искали да помогнат на света. Отделно, че се съхранява много по-лесно от mRNA ваксините. Ама доверието към тая ваксина яко се срива.

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Вче има ново име. Офците няма и да разберат, че е същата.

• s_s1
        s_s1 коментира
        Редактиране на коментар
        И какво е новото име?

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Ваксзеврия (Vaxzevria)
        https://www.ema.europa.eu/en/medicin...ne-astrazeneca

• Първоначално публикуван от brum Преглед на мнение
      АстраЗенека-та я спират отново в Германия...
      Разрешиха я за възрастова група 60-68. А тези извън групата, които вече имат първа ваксинация с АЗ са с избор: дали след персонална консултация с лекар да получат втора, евентуално с намалена доза или да чакат някакво решение от медицинската комисия какво може да се направи. Баси, па ние от Тиквата се оплакваме...
      П.П. Из нета битува все по- масово теория, че третата вълна я предизвиквали ваксинираните, защото цитирам "разнасят вируса необезпокоявани". Та мога да успокоя обезпокоените, за този месец имам барем петнайсет негативни теста, първият два дни след ваксинацията
      And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Мангъровския дарвинизъм си е жив оксиморон

• icos
        icos коментира
        Редактиране на коментар
        Защо? Не правете нищо, който трябва ще измре, останалите ще продължат нататък. От това по- дарвинизъм здраве му кажи.

https://offnews.bg/zdrave/imuniziran...ti-748885.html

Хората, които се имунизират с всички ваксини, да ядат повече домати или да пият доматен сок.

Тва пък ако не е жива пропаганда на алкохолизма на. Кой яде едни голи домати?

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Не гледайте всичко в черно-бяло, има доста сиви нюанси. Не знам колко на брой, но са много.

Та едно от важните сиви неща е, че като си ваксиниран-пак може да пренесеш вируса, пак може да заразяваш, но вече в много по-малка степен. Защото именно ваксинирания организъм се бори с репродукцията на вируса, и той не може да се намножи в голямо количество. Поради който факт не се разболяваш, или ако-караш леко. Просто няма достатъчно вируси в организма да пакостят.
        А като няма много вируси(в сравнение с неваксиниран носител)-и броя на изпуснатите които евентуално да заразят друг е малък. Ерго-почти не заразяваш.

Има разлика мисля...

• Дойде време за прощаване.
      Сбогом приятели, ако на някого съм строшил хатъра или съм казал нещо накриво-да ме прощава. Даже и на ЧБЧ се извинявам заради ненавременното искане на банани и причинения душевeн дискомфорт.
      Имам един борч който ще остане висящ, ама ще кажа на семейството да се погрижат.
      Сега остава да чакам умирачката. Днес ходих и се набодах с Астра Зенека. Не се плаша от умирането, само се чудя като започне да ме яде ръждата дали ще боли...
      Спътници засега не ловя, а така исках да си правя сам маршрут и да се саморутирам...
      Последно редактирано от Кольо; 01-04-21, 21:33.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Еее, ти си имаш противопоказания.
        Но ако имаш желание-нали идвали милион и кусур дози от Пфайзер, има и Модерна, ако те не са ти противопоказни...
        Датата за втората доза е 10 Юни. Много време, толкова ли бавно ги правят тези ъпдейти?.. Не телефона идват по два на ден и само ме дразнят, та ми иде да го трясна в земята...

• viperr
        viperr коментира
        Редактиране на коментар
        На твойта ваксина да, да тане фане корозията, че си податлив от дългото каране на витара към корозия. Незнам дали си спомняш на едно Лазарово си разменихме воланите на витарите. Аз си го пазя нищо че витарата одавна я няма.

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Да бе, разменили сме...
        Жена ти(или какавато беше там) хвана гидорията и под изумения ми поглед размени воланите.
        Питах къде ги раздават такива жени, ама не каза...

Радвам се, че една част от Франко е жива, карайте(и завивайте) с кеф.

• Опитът на опитните зайчета започва да дава резултати...
      HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Ще видип ти, като се заразиш и Омреш щото не си ваксиниран...

Иначе не споделям иронията ти. Не знам доколко се ровиш из нети и буци, ама не е добре да се вярва на всичко което прочетеш и ти изглежда красиво.

• dimkaraganchev
        dimkaraganchev коментира
        Редактиране на коментар
        Не е ирония. Просто съмнение. Съмнение за целта на тази психоза.

• s_s1
        s_s1 коментира
        Редактиране на коментар
        dimkaraganchev : Да помоля да разкажете за Вашите съмнения относно психозата.

• Кольо коментира
      Днес, 22:42

Ще видип ти, като се заразиш и Омреш щото не си ваксиниран...
      Всъщност, антиваксърите (поне в белия свят) съвсем успешно поминуват покрай ваксинираните.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• Ясен
        Ясен коментира
        Редактиране на коментар
        То в черния свят антиваксъри няма. Познайте защо.

• davc
        davc коментира
        Редактиране на коментар
        Да, така е.

• Да докладвам за "страничните ефекти" на ваксината.
      Бодаха ме по обед, и към 11вечерта вдигнах температура. Доста висока, не си спомням да съм бил толкова горещ откак съм пораснал. Исках да я измеря, ама единия термометър ми показа среден пръст(слаба батерия де), а другия показа 36,8. Какви 36 бе оооууу, аз съм с 80 градуса... Отказах се да я мера, и си засилих печката, та ми стана долу-горе добре. към 2 часа се сетих, че имам парацетамол под ръка и изпих един. След час-два вече с поуспокоена температура се сетих, че ако стопля батерийката на термометъра тя се посъживява и дава последни издихания на енергия.
      След манипулацията показа 38,2. Колко е била в началото не знам, ама по усещане-може би и над 40, просто досега не съм бил толкова горещ.
      Малко ме наболяваше кожата, но това си го има отдавна, при всяка настинка.
      Жената ме събуди в 7, и нямах помен от температура или каквото и да е негативно усещане. Бързо ми отмина, явно няма да се мре. Не и сега.

Ааа, да, и пулса ми беше по-бърз. Обикновено е между 60 и 70, сега беше 86. Докато лежа и не мога да заспя усещам пулса в ушите и шията, като този път си усещах, че е учестен. Бързо мерене с часовника показа 86.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

• trapper
        trapper коментира
        Редактиране на коментар
        с А-З ли?

• p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Баче Кольо, докторите кво казаха, ще можеш ли да свириш на пиано след ваксинирането?

“Един отива при доктора и го пита: Докторе, ще мога ли да свиря на пиано след ваксината?
        И доктора му отговаря: Да, разбира се.
        Пациента: Питам, защото преди ваксината по принцип не можех...”

• Danika
        Danika коментира
        Редактиране на коментар
        След втората доза в четвъртък, една колежка също е вдигнала температура през нощта 38.1. Пила е парацетамол и е спаднала. Вчера беше добре, но я наболяхаваха мускулите и ставите. При мен - нищо особено. Само лека отпадналост.

• Да го прекараш на живо е по гадно от страничните ефекти.....
      ВЕрвай ми....
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

• rosen_offroad
        rosen_offroad коментира
        Редактиране на коментар
        Ау чудя се да вярвам ли какво виждат ушите ми - Кольо се е запритеснил да не се зарази......

Доскоро не ползваше маска, само пцуеше по маскираните и пращаше чаавето до хоремага

• Stbd
        Stbd коментира
        Редактиране на коментар
        Прекарването на живо може да изглежда и само като температура за една вечер, хапче аналгин, чай и дърва в печката.

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Да, може така да е. Може и изобщо да не се усети. Обаче може и да се кара тежко или доста тежко. Има и шанс за умирачка, ма него не го отчитам. По ме е страх да съм месец в болница отколкото да умра.

Та за да се подсигуря от евентуално по-сериозно изкарване-затова.
        Па и да увелича броя на имунизираните, белким махнат задължителните намордници. На тях ме е яд най-много.

• И аз се убодох първа игла - с Модерна.

Общо 4-ма души от работата. Месец преди това бяхме отказали Астра Зенеката, която ни предлагаха.

Та всички имахме болка на мястото - като слаба мускулна треска. Т. е. нищо сериозно.

Едната колежка на втория ден каза, че се чувства доста уморена. Прибра се. Спала е 3 часа следобеден сън (а от години не била спала следобед). След което се събудила свежа като краставичка.

Преди нас 2-ма колеги се ваксинираха с Астра. На вечерта и следващия ден бяха с температура и втрисане. На втората сутрин - без никакви оплаквания.
      Последно редактирано от bullet_pk; 03-04-21, 13:42.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

• Нямам никакви колебания дали, имам някакви, съвсем необосновани, с какво, но относително здрав ще съм чак когато температурите се задържат трайно над 10-15 градуса. Хрема, гърло, студено ми е - все неща, нормални за мен през студените дни, които обаче ме спират да се подредя за убождане сега. А може и да не съм прав, но няма с кого да поговоря на тази тема. Познатите ми лекари са заети хора и не бих ги занимавал с глупости.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X