И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Постоянната комисия по ваксинациите в Германия даде днес своята оценка за имунизационния препарат на AstraZeneca срещу Ковид-19.
Комисията обяви, че и той може да бъде използван като ваксина срещу коронавируса, но препоръчва да се прилага само при хора между 18 и 64 години. ...
А сега де! Въпросната ваксина хем за момента е под съмнение за хората над 65, хем не е ясно в какви количества ще бъде доставяна. А ние сме си поръчали баш от нея ...
А сега де! Въпросната ваксина хем за момента е под съмнение за хората над 65, хем не е ясно в какви количества ще бъде доставяна. А ние сме си поръчали баш от нея ...
Е нещо учудва ли те?
дали са най много комисион, поръчали сме от тех. Както всичко в тая държава. После що нямало пари за снегорини и хеликоптери.
Ми откраднаха ги
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Тука не съм сигурен че чекмеджетата са пряко намесени (косвено, те са намесени навсякъде). Просто всичко мина през ЕК.
Това просто беше най-евтината ваксина, под 2 евро на доза (пфайцер е къде 12, модерна - 15 или нещо такова). Не остава и много за чекмеджета.
Нормално е да поръчат от нея повече (тук сме по евтинкото). Нормално е и да има повече разправии.
Впрочем Астра-Зенека като нищо ще се окаже и най-читавата от всичките, ама за това ще говорим по-натам.
Това дали ще се окаже най-читавата както каза ще се разбере по-натам. Което означава, че решението да е именно тази ваксина не е взето заради ефективността.
Не става въпрос че те сами са се запалили . Пускаш на пазара най евтината и вероятно най читавата ваксина . Твоя продукт е по евтин не с някакви проценти а с пъти от конкурентите и изведнъж пожар в най големия ти завод което драстично ти сваля производствения капацитет .
Новината е стара, точно там не правят конкретната ваксина. Има и още една причина за избора на Астра-Зенека. Когато е правена поръчката миналото лято са изглеждали като най-сигурни, че ще вземат изобщо разрешително. Сега наличните са по нова технология и тогава са изглеждали по-рискови като шанс за вземане на разрешително, но технологията им е "по-бърза" за разработка и изпревариха конкуренцията.
Снощи. Разговор с познат който от 10 г живее в Германия.
- Въобще не слушай какво говорят по телевизията. Тук хората масово НЕ желаят и отказват да се ваксинират!
Снощи. Разговор с познат който от 10 г живее в Германия.
- Въобще не слушай какво говорят по телевизията. Тук хората масово НЕ желаят и отказват да се ваксинират!
То и в България има такива среди. Те даже доминират във ФБ и по форумите. Но повечето мои читави познати търсят начин да се ваксинират, колкото се може по-рано.
Интересна гледна точка. Тия които искат да се ваксинират са читави. Тия които не искат, какви са? Боклуци? Като гледам, разпределението е 20% читави към 80% боклуци.
Не допускаш ли, че може осемдесетте процента да са читавите?
Значителна част изпитват неистов страх пред нови и непознати неща.
Съпругата ми е с познания по биология и химия и също Я втриса параноята (въпреки че на собствен гръб изпита короната и още има да си "плаща" за скепицизма с който подходи към заболяването).
Та шубето парализира голяма част от мозъците и допринася за високия процент "изчакващи".
Повече от половината трол-ферми се занимават в момента с ваксините. Тръмп, Путин, всичко останало е на заден план.
Нормално е хората чиито обществени нагласи се формират във Фейсбук и гравитиращите около него общности (това включва и много хора които се гордеят че не влизат във Фейсбук) да са против ваксинирането.
Нормално е и да са компактни групички в които НИКОЙ ОТ ПОЗНАТИТЕ МИ НЕ ИСКА ДА СЕ ВАКСИНИРА.
За късмет, решенията за ваксиниране на цели държави все още не се вземат във Фейсбук.
Ся, и аз бих се ваксинирал ама всъщност се 200.
Е, няколко милиона ще гушнат букета, но всъщност това е нормално.
И кво? Вируса бил мутирал. По-точно била мутирала предходна мутация. Ами тя и новата ще мутира. И след ня, и след нея...
Вирусите така си правят-мутират постоянно.
Обаче всичко което се появи като новина покрай короната веднага става световна сензация.
Хеле пък, ако е нещо по-смъртоносна, по-заразна-истерията става сериозна.
А това си е просто един вирус с всички типични за вирусите неща.
Въпроса е за ваксините. Какво правят вирусите дето се вика е биология за седми клас.
Ми кво за ваксините?
Като грипните-всяка година наово, това за който иска.
Другите ще си го караме, няма как
Звучи гадно, но си е реално-ако вируса започне да мутира често и да не може да се направи еднозначна ваксина срещу него-природния механизъм за естествения подбор ще си дойде на мястото. Демек-ще оцеляват само силните и здрави индивиди, и тези които са най-приспособени към новата среда.
Нищо ново под слънцето. От милиони години е така.
Това, че ние сме успели да надхитрим природата в последните 100-200 години не ни прави по-силни от нея. Даже напротив-прави ни по-слаби.
Ама започнахме да се самозабравяме, та се налага природата да ни напомни кой е мъжът в къщи...
Има и един друг вариант.
Държавата, здравната каса е осигурила ваксини срещу вируса. Който не желае , да си търси и плаща сам лечението ако се стигне.
Всеки сам си решава и си носи отговорност, свобода.
Зависи какво е лечението.
Ако е една операция на херния си я платил, ама ако е нещо което струва няколкостотин хиляди?
Изобщо спрете да мислите, че здравните осигуровки които плащаме са достатъчни за да ни лекуват,
Няма даже и наполовина от нужната сума.
Затова и касата се допълва от бюджета, затова са и взятките под масата...
Кольо, пак витаеш в някакви облаци и говориш врели-некипели. Мое задължение е да си плащам здравните осигуровки. Задължение на касата е плати клиничната пътека по която ме лекуват. Ско не знаеш, нашета здравна система е СОЛИДАРНА! Я ми посочи една операция струваща няколко стотин хиляди лева и как се оформя тази сума.
Изобщо спрете да мислите, че здравните осигуровки които плащаме са достатъчни за да ни лекуват,
Няма даже и наполовина от нужната сума.
Затова и касата се допълва от бюджета, затова са и взятките под масата..
Да-да, затуй Партията с голямо Г реквизира излишъка на НЗОК - около 3 мелярда лефакис през 2011 г. Даже Конституционният съд каза, че е незаконно, но каквото канас юбиги Бока Ръпоун нареди, раята само може да ръкоплеска. Никой не може да забрани на матряла да обича другаря Т.Ж. v. 2.0
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Имам един много добър приятел, дето изкара педи 5-6 години лефкемия. Слава Богу сега е добре!
И знаете ли какво ми каза: Пецка, добре че съм се осигурявам през цялото време, че сигурно нямаше да мога да си платя лечението.
Това е така. Споделял съм тука, как преди много години жена ми се разболя от тежка пневмония и въпреки осигуровките нямаше легла в болница, където да я настаня. Понеже беше зле я откарах в една частна клиника, известна с това, че отказва да работи с НЗОК. Еми - 1000 лв. на ден (като това някъде 2004 г. беше) от които престоят с разни манипулации 70 лв. на ден, останалото - лекарства (некви американски антибиотици на банки), вливания, изследвания, реактиви-консумативи и т.н. Направо нулира дългогодишните семейни спестявания ...
Коментар