Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да де, виж поста над твоя
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Постоянната комисия по ваксинациите в Германия даде днес своята оценка за имунизационния препарат на AstraZeneca срещу Ковид-19.

Комисията обяви, че и той може да бъде използван като ваксина срещу коронавируса, но препоръчва да се прилага само при хора между 18 и 64 години. ...
      А сега де! Въпросната ваксина хем за момента е под съмнение за хората над 65, хем не е ясно в какви количества ще бъде доставяна. А ние сме си поръчали баш от нея ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Не, че не става за над 65. Просто "няма достатъчно доказателства, че става".

• Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

А сега де! Въпросната ваксина хем за момента е под съмнение за хората над 65, хем не е ясно в какви количества ще бъде доставяна. А ние сме си поръчали баш от нея ...
      Е нещо учудва ли те?
      дали са най много комисион, поръчали сме от тех. Както всичко в тая държава. После що нямало пари за снегорини и хеликоптери.
      Ми откраднаха ги
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Пенчо
        Пенчо коментира
        Редактиране на коментар
        Ех, тоя Гойко! Пак напълни чекмеджето.

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Май чекмеджето е на по-ниско ниво този път.
        Обаче бойко нали си е мутра-няма начин да не си е взел рекета от каката.

• Тука не съм сигурен че чекмеджетата са пряко намесени (косвено, те са намесени навсякъде). Просто всичко мина през ЕК.

Това просто беше най-евтината ваксина, под 2 евро на доза (пфайцер е къде 12, модерна - 15 или нещо такова). Не остава и много за чекмеджета.
      Нормално е да поръчат от нея повече (тук сме по евтинкото). Нормално е и да има повече разправии.

Впрочем Астра-Зенека като нищо ще се окаже и най-читавата от всичките, ама за това ще говорим по-натам.

Коментар

• Кольо
        Кольо коментира
        Редактиране на коментар
        Това дали ще се окаже най-читавата както каза ще се разбере по-натам. Което означава, че решението да е именно тази ваксина не е взето заради ефективността.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Не става въпрос че те сами са се запалили . Пускаш на пазара най евтината и вероятно най читавата ваксина . Твоя продукт е по евтин не с някакви проценти а с пъти от конкурентите и изведнъж пожар в най големия ти завод което драстично ти сваля производствения капацитет .

• Иван Жоров
        Иван Жоров коментира
        Редактиране на коментар
        Новината е стара, точно там не правят конкретната ваксина. Има и още една причина за избора на Астра-Зенека. Когато е правена поръчката миналото лято са изглеждали като най-сигурни, че ще вземат изобщо разрешително. Сега наличните са по нова технология и тогава са изглеждали по-рискови като шанс за вземане на разрешително, но технологията им е "по-бърза" за разработка и изпревариха конкуренцията.

• Снощи. Разговор с познат който от 10 г живее в Германия.
      - Въобще не слушай какво говорят по телевизията. Тук хората масово НЕ желаят и отказват да се ваксинират!

Коментар

• Първоначално публикуван от Иванов Иван Преглед на мнение
        Снощи. Разговор с познат който от 10 г живее в Германия.
        - Въобще не слушай какво говорят по телевизията. Тук хората масово НЕ желаят и отказват да се ваксинират!
        То и в България има такива среди. Те даже доминират във ФБ и по форумите. Но повечето мои читави познати търсят начин да се ваксинират, колкото се може по-рано.

Коментар

• Интересна гледна точка. Тия които искат да се ваксинират са читави. Тия които не искат, какви са? Боклуци? Като гледам, разпределението е 20% читави към 80% боклуци.
          Не допускаш ли, че може осемдесетте процента да са читавите?

Коментар

• Ясен
            Ясен коментира
            Редактиране на коментар
            80% никога не са читавиТЕ.

• petkov_bb
            petkov_bb коментира
            Редактиране на коментар
            Значителна част изпитват неистов страх пред нови и непознати неща.
            Съпругата ми е с познания по биология и химия и също Я втриса параноята (въпреки че на собствен гръб изпита короната и още има да си "плаща" за скепицизма с който подходи към заболяването).
            Та шубето парализира голяма част от мозъците и допринася за високия процент "изчакващи".

• Ясен
            Ясен коментира
            Редактиране на коментар
            Шубето от непознатото ги има за всички и по принцип не само за вируса или за ваксината.

Има обаче и нови нотки в инак здравословното съмнение. И те не са никак здравословни.

• Повече от половината трол-ферми се занимават в момента с ваксините. Тръмп, Путин, всичко останало е на заден план.

Нормално е хората чиито обществени нагласи се формират във Фейсбук и гравитиращите около него общности (това включва и много хора които се гордеят че не влизат във Фейсбук) да са против ваксинирането.

Нормално е и да са компактни групички в които НИКОЙ ОТ ПОЗНАТИТЕ МИ НЕ ИСКА ДА СЕ ВАКСИНИРА.

За късмет, решенията за ваксиниране на цели държави все още не се вземат във Фейсбук.

Коментар

• Иванов Иван
            Иванов Иван коментира
            Редактиране на коментар
            Ами аз нямам фейсбук, но това не ми е повод за гордост, нито за страдание.

• Ясен
            Ясен коментира
            Редактиране на коментар
            Далаверата на троловете е че им плащат и че набират влияние за бъдещи кампании.

А на този който им плаща далаверата е че изключително евтино разбива цели общества.

• s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            Към Ясен:И каква би могла да бъде далаверата да разбиеш цяло общество?
            Кой има интерес и какви ползи може да извлече от това?

• То хубаво тролове, ама тая работа е малко като на сизиф.

https://m.dnevnik.bg/sviat/2021/02/0..._spontanno_da/

Ся, и аз бих се ваксинирал ама всъщност се 200.
          Е, няколко милиона ще гушнат букета, но всъщност това е нормално.

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            И кво? Вируса бил мутирал. По-точно била мутирала предходна мутация. Ами тя и новата ще мутира. И след ня, и след нея...
            Вирусите така си правят-мутират постоянно.
            Обаче всичко което се появи като новина покрай короната веднага става световна сензация.
            Хеле пък, ако е нещо по-смъртоносна, по-заразна-истерията става сериозна.

А това си е просто един вирус с всички типични за вирусите неща.

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Кольо всеки вирус мутира когато се разпространява . Така че по какъв начин ще му спрем разпространението си е наш проблем .

• Въпроса е за ваксините. Какво правят вирусите дето се вика е биология за седми клас.

Коментар

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Ми кво за ваксините?
            Като грипните-всяка година наово, това за който иска.
            Другите ще си го караме, няма как

Звучи гадно, но си е реално-ако вируса започне да мутира често и да не може да се направи еднозначна ваксина срещу него-природния механизъм за естествения подбор ще си дойде на мястото. Демек-ще оцеляват само силните и здрави индивиди, и тези които са най-приспособени към новата среда.
            Нищо ново под слънцето. От милиони години е така.
            Това, че ние сме успели да надхитрим природата в последните 100-200 години не ни прави по-силни от нея. Даже напротив-прави ни по-слаби.
            Ама започнахме да се самозабравяме, та се налага природата да ни напомни кой е мъжът в къщи...

• Има и един друг вариант.
          Държавата, здравната каса е осигурила ваксини срещу вируса. Който не желае , да си търси и плаща сам лечението ако се стигне.
          Всеки сам си решава и си носи отговорност, свобода.

Коментар

• Иванов Иван
            Иванов Иван коментира
            Редактиране на коментар
            Че аз лечението съм си го платил, и то авансово! Всеки месец си плащам здравни осигуровки!!!

• Кольо
            Кольо коментира
            Редактиране на коментар
            Зависи какво е лечението.
            Ако е една операция на херния си я платил, ама ако е нещо което струва няколкостотин хиляди?

Изобщо спрете да мислите, че здравните осигуровки които плащаме са достатъчни за да ни лекуват,
            Няма даже и наполовина от нужната сума.
            Затова и касата се допълва от бюджета, затова са и взятките под масата...

• Иванов Иван
            Иванов Иван коментира
            Редактиране на коментар
            Кольо, пак витаеш в някакви облаци и говориш врели-некипели. Мое задължение е да си плащам здравните осигуровки. Задължение на касата е плати клиничната пътека по която ме лекуват. Ско не знаеш, нашета здравна система е СОЛИДАРНА! Я ми посочи една операция струваща няколко стотин хиляди лева и как се оформя тази сума.

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
          Има и един друг вариант.
          Държавата, здравната каса е осигурила ваксини срещу вируса.
          Нема такъв вариант. Ще проима 2040 г. ама ваксините няма да са актуални спрямо действащите щамове.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• Всъщност след 2 месеца ваксините ще са в свободна продажба у нас. Освен ако правителството не положи радикални усилия, за да го предотврати.

Коментар

• rosen_offroad
              rosen_offroad коментира
              Редактиране на коментар
              A дано

Това е правилния и логичен начин.

При нас (демек голяма хамериканска корпорация NCL Holdings) ЦЕО-то е обещал че ще ваксинира всите си служители на всите си кораби....

• s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Защо след 2 месеца?
              И официално ли ще се получава сертификат за убоден?

• Кольо коментира
            Днес, 09:06
            ....

Изобщо спрете да мислите, че здравните осигуровки които плащаме са достатъчни за да ни лекуват,
            Няма даже и наполовина от нужната сума.
            Затова и касата се допълва от бюджета, затова са и взятките под масата..
            Да-да, затуй Партията с голямо Г реквизира излишъка на НЗОК - около 3 мелярда лефакис през 2011 г. Даже Конституционният съд каза, че е незаконно, но каквото канас юбиги Бока Ръпоун нареди, раята само може да ръкоплеска. Никой не може да забрани на матряла да обича другаря Т.Ж. v. 2.0
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

• p-pleven
              p-pleven коментира
              Редактиране на коментар
              Имам един много добър приятел, дето изкара педи 5-6 години лефкемия. Слава Богу сега е добре!
              И знаете ли какво ми каза: Пецка, добре че съм се осигурявам през цялото време, че сигурно нямаше да мога да си платя лечението.

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Това е така. Споделял съм тука, как преди много години жена ми се разболя от тежка пневмония и въпреки осигуровките нямаше легла в болница, където да я настаня. Понеже беше зле я откарах в една частна клиника, известна с това, че отказва да работи с НЗОК. Еми - 1000 лв. на ден (като това някъде 2004 г. беше) от които престоят с разни манипулации 70 лв. на ден, останалото - лекарства (некви американски антибиотици на банки), вливания, изследвания, реактиви-консумативи и т.н. Направо нулира дългогодишните семейни спестявания ...

• Ясен
              Ясен коментира
              Редактиране на коментар
              Това че парите са малко за целта за която са събрани изобщо не е пречка да се крадат.

• Ваксината "Спутник V" е ефективна на 91,6 процента срещу симптоматичните форми на КОВИД-19, става ясно от данни, публикувани вчера от медицинското издание "Лансет" и потвърдени от независими експерти.

Аз като писах, че рашките са по-по, най, нЕкои не ми вЕрваха...
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X