Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ваксиниране за Н.В. Коронавируса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аз вчера и днес обикалям личния лекар(за медицинско, че ми изтекла книжката), та той се оплаква,ч е имал списък с над 100 чакащи ваксинация, а от РЗИ са му дали едно шишенце с десет дози.
    Каза да не се надяваме скоро, поне две три седмици, а може и повече. А ако някой има толкова зор-има си имунизационен кабинет в който може да те набодат, ако ти се чака на опашка.
    Аз си изчаках чакането за няколко години напред, така,ч е ще пропусна засега. Когато стане възможно без много чакане-ще се боцна.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Кольо моята изтича лятото . Колко доктори се обикалят сега за професионалните категории ?

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Очен, Уши нос гърло, хирург,невролог, ортопед, и ако личния лекар няма специалност "вътрешни болести" се ходи и при кардиолог. Както в моя случай.
      И се почна една сага с кръвното, че нови хапчета, че изследвания, щях да умра от страх за кръвното отколкото от страх от короната...

• При личните лекари се очертава проблем, което е малко неочаквано, предвид колко вяло вървеше целия процес до момента.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Не е до пари. Просто капацитета на заводите не позволява да се произведат нужния брой ваксини за много кратко време.
      Вие ще направите ли дванайсе милиона капачки за една седмица, ако и да ви плащат по 10 евро за капачка?

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      108 000 на час ми е скоростта на сечене . Ако има чак толкова мераклии паля и втората преса и още две пастирки и още толкова . Като сечем едно ишлеме щото не го пастираме ние точно на двете преси го пускам та да го изкарам по бързо . В случая с ваксините стана кой кого ще надцака с парите . Що примерно евреите нямат проблеми с ваксините или ОАЕ ? Вчера пак производителите са заявили че и половината от договорираното с ЕС едва ли ще доставят .

• santaclash
      santaclash коментира
      Редактиране на коментар
      "Страх лозе пази" са казали хората.
      Това струпване се получи заради започващата нова вълна в разпространението и доста хора, дето уж нямаше за нищо на света да позволят да ги бодат, сега се оказаха първи на опашките, давайки си сметка, че ако през ноември-декември са се разминали, то късата клечка продължава да си стои в купчината.

• Aйде, и аз чипиран. Реваксинация в началото на май. БТВ, три четвърти от чакащите бяха видимо над 70 годишни, а видимо най-възрастните- майка и баща на лекарката от инфекциозния кабинет.
    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Мога да ида и да се наредя на опашка в имунизационния кабинет, хем сега имам много свободно време.
      Но мисля,ч е е по-добре да се даде път на по-възрастните хора, те са пряко застрашени.
      А ние-когато се ваксинират старите.

• 4 коментари

• #238.1

Ясен коментира
      21-02-21, 07:24

Проверено: едни вдигат 38, други - 37.5, а трети - 39 градуса.
    Вдигате, вдигате, някои хич нищо не разбрахме.
    Жената от яд друго не можа да измисли и заяви, че не съм прихванал и само хабя матряла.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      То на жените няма угодия...

• Вчера се обадила личната лекарка на родителите ми ( и двамата над 70, пенсионери , без много социални контакти ) да ги викне за ваксина с АЗ. Записали са се отдавна. Питат ме дали да я правят или да чакат още десетина дни за Pfizer . Казах им да почакат - прав ли съм ?

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      Аз да питам-досега някой знаеше ли кой е производителя на БЦЖ , грипната, или коя да е друга ваксина?
      Многото приказване по мисиркаджийниците ни направи експерти-имунолози, вирусолози, епидемиолози...
      Аз ще се боцна когато ми стане възможно с каквото има на лентата. Само към руската имам някакви съмнения, но като гледам-навсякъде я ползват, и няма оплаквания, та май и тя е добра.
      Та няма значение за вида, важно е каква работа свършва.

• bullet_pk
      bullet_pk коментира
      Редактиране на коментар
      БЦЖ ваксината вероятно се произвежда по една и съща технология от всички производители. Разработена е през 1906 г. Докато тук става въпрос за две коренно различни технологии - с РНК и векторна. Ефективността е от 60 - 70% при Джонсън и Астра Зенека (векторни) до 93-95% при Модерна и Пфайзер (РНК). И като прибавиш, че ваксините са съвсем новоразработени, няма изследвания какво се случва в дългосрочен план, съвсем настъпва хаос

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Кольо нашето БЦЖ както и много други ваксини го произвежда фирма Бул Био . Вероятно ако им дадат лиценз могат да произвеждат почти всяка една от коронавирусните . За нашата която е съвместна на БАН с института Луй Пастьор пак мълчат упорито .

• Днес се вредих за първа доза с АЗ, че от много бачкане можеше да ми се размине поради липса на време. Докато бях там подочух, че Пфайзер ще има при нас вероятно чак средата на април, колко съм чул и разбрал не е ясно.

За сега не съм усетил никаква треска. Единствено ми се стори, че имах леко замайване като тръгвах, но бях гладен и жаден и стоях 15мин. след ваксината седнал, а преди да отида беше едно тичане в което глад и жажда не се усещат много. Кръвното ми беше 117 / 75 което е нормално за мен като съм гладен и жаден, в нормално състояние си кова 120 / 80.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

• pan_rt
      pan_rt коментира
      Редактиране на коментар
      Утре е по гадно-доспива ти се и боли ръката,мен и главата ме болеше ама незнам дали е от ваксината

• Иван Жоров
      Иван Жоров коментира
      Редактиране на коментар
      То не е спирало да ми се спи от 3 дни, но ставам 4:40ч. сутрин. Главата също ме наболява периодично пак от недоспиване основно. Ще видим.

• Вчера точно десет часа след инжекцията ме втресе и за около половин час вдигнах близо 39 градуса. На толкоз си стоя до сутринта, сега съм/вече/ горе-долу ок. Друго нищо. Тая циция Бил Гей види се е икономисал термопастата за чиповете
    And if all others accepted the lie, then the lie passed into history and became truth.

Коментар

• petkov_bb
      petkov_bb коментира
      Редактиране на коментар
      Вероятно и "софтуера" не е заредил,че да си го плащаме допулнително,а бе "пинтия" си Е!
      Със Здраве!

• #275.3

santaclash коментира
    Вчера, 22:56 Това чакане няма особен смисъл, освен ако хората не са сериозно болни-заради страничните ефекти на АЗ ваксината.
    Това да вдигнеш малко температурата за ден-два; да се почувстваш неразположен за известно време; да се позачерви и дори леко надуе мястото на убождането; да имаш някаква болка на същото и др. под. не са странични ефекти, а съвсем нормално - и очаквано - положение. Нормално е не само за всичките ваксини за ковид, а изобщо за всякакви ваксини.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

• Вчера след обед и аз се ваксинирах с АЗ, щото не знам дали и кога ще се доредя до другите. Толкова па нищо да не разбрах - нямах температури, гадения, тая сутрин се къпах... пак няма грижи или да ми се доспива нещо. Не знам дали има значение - като дете се бях научил като ми бият пеницилина да си мачкам мястото на инжекцията, че иначе става на буци и боли. И вчера по навик пак си намачках мястото на инжекцията. Днес усещам мястото точно както някога с пеницилина и това е единственото, което чувствам като нещо по-различно от инжекцията. И добре, че е то, че иначе сериозно се съмнявах дали изобщо нещо са ми били.

Коментар

• Борисов няма право еднолично да нарежда масова ваксинация

За да не Ви подведе заглавието моля прочетете цялата статия.

А в Испания не зачитат правата на човека:http://www.focus-news.net/news/2021/...lzhitelna.html
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

• gy6ter
          gy6ter коментира
          Редактиране на коментар
          Както при социализма ?!

• s_s1
          s_s1 коментира
          Редактиране на коментар
          Мдааа... нещо такова: "Тая работа с ваксините и зелените коридори, дето станаха червени (в смисъл на затворени) съвсем изглежда като по Илф и Петров от "Златният телец":
          https://www.dnevnik.bg/analizi/2021/..._ilf_i_petrov/

• Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
        Днес се вредих за първа доза с АЗ, че от много бачкане можеше да ми се размине поради липса на време. Докато бях там подочух, че Пфайзер ще има при нас вероятно чак средата на април, колко съм чул и разбрал не е ясно.

За сега не съм усетил никаква треска. Единствено ми се стори, че имах леко замайване като тръгвах, но бях гладен и жаден и стоях 15мин. след ваксината седнал, а преди да отида беше едно тичане в което глад и жажда не се усещат много. Кръвното ми беше 117 / 75 което е нормално за мен като съм гладен и жаден, в нормално състояние си кова 120 / 80.
        Вчера нищо, но днес не е съвсем така. Още през нощта като се събудих имах болки в рамото и като си легнах повторно внимавах на коя страна спа, на страната на убоденото рамо си наболява. Съвет - вечерта гледайте да не си лягате на убоденото рамо!
        Рамото е леко подуто, без зачервяване.

По някое време към 9ч. усетих, че вдигам леко температура. Чак преди час успях да я измеря - 38,2. Имам и леки болки в тялото. Като цяло не се чувствам съвсем добре, но за сега държа и не съм пил парацетамол. Такава температура не съм вдигал от години.

Явно чипа ме е хванал, но не работи както очаквах. Пробвах го на няколко места - не работи, не отваря вратите, искат чип или пропуск. На излизане от магазина арката изпищя и си викам - Йес, работи, но се оказа, че е от стикера на бръснарските ножчета.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

• Иванов Иван
          Иванов Иван коментира
          Редактиране на коментар
          Искаш да кажеш, че са те препрограмирали на крадец!?

• Иван Жоров
          Иван Жоров коментира
          Редактиране на коментар
          Не. Бях си ги платил и касовата бележка ми беше в ръката. А за пропуските и чиповете пробвах да ги слагам до рамото да обуча чипа, ама не става. Ако някой разбере как и дали става да пише?

• Моят чип ме направи на парцал, 38гр. , Всичко ме боли, а щуромерът ми се разцепва. От години не съм подсмръкнал и изкашлял, с кой акъл се саморазболях..

Коментар

• trapper
          trapper коментира
          Редактиране на коментар
          "Кой каквото сам си направи ..."

• Ясен
          Ясен коментира
          Редактиране на коментар
          А, винаги може и от истинското - 2 седмици с 39 и да не можеш да дишаш.

• Тука понеже се обърнахме малко на хипохондрично отделение...мен чипът ме подкара от сутринта отново и цял ден държа температура 37,8. Хубава работа, ама уиндоус

Коментар

• Еми явно тези чипове си греят.....
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• Не на всички. Някой друг размачквал ли си е мястото на ваксината непосредствено след ваксинирането и после кога се сети? Да не би заради това да получавате проблеми? В момента като се мачкам усещам мястото с радиус около 4 пръста около мястото на убождане. Това 28 часа след ваксината. При вас така ли е? А аз съм си кекав - това няма общо със защитните сили на организма срещу други болести и го отхвърляме като предпоставка. Другото с което може да съм малко по различен е 150 кг живо тегло. Но учудващо за всички нямам кръвно, захар, холестерол и т.н.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X