Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна пастърма, суджуци и луканки
Свий
X
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]975381[/ATTACH]Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Четох темата... точих лиги.....
Купих филе и чимен и реших да пробвам
Свинско филе:
https://drive.google.com/open?id=1eH...68E03cNyuYL6fm
Изчистих жили/ципи:
https://drive.google.com/open?id=14t...LZKAazSv_KTf8m
Забърках 2 литра вода с 330 грама сол (15 кибритени кутийки Х 22гр), сложих месцето, затиснах, чаках 24+ часа:
https://drive.google.com/open?id=1CP...vJFLVFyQ2EEgvk
Резнах един плоскост ламинат на 2, направих импровизирана преса. Стегнах месото за 24 часа:
https://drive.google.com/open?id=1XLrvRqoTUO0JBJiVkgnz1YeMIQwlVvkT
https://drive.google.com/open?id=1wY...jVTR2xRFld36T6
Забърках чимен(Кауфланд - 89 стотинки), червен пипер, черен пипер, домашна чубрица:
https://drive.google.com/open?id=10Z...xc2FHIHFxuHUFb
https://drive.google.com/open?id=12w...-7a_mQyfZbZR34
Пиперосах големите парчета с каша подправките от горе и бяло вино. Малките отупах на сухо:
https://drive.google.com/open?id=1ut...r-pz98cQmBnuvt
https://drive.google.com/open?id=1FG...X7g0z2ZsrVOgak
Окачих на балкона (остъклен, отворено от 2те страни да става течение):
https://drive.google.com/open?id=1XC...mhrxir5Q3qy7uw
Надявам се да станат
Линк със снимките - https://drive.google.com/open?id=1nq...Aichth-ilvaSd9
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнениеПри сухото осоляване няма никакви зависимости! Поне няколко часа......TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Много добри и балансирани резултати постигам със зелева чорба.
След няма значение колко и какво осоляване. Обезсолявам напълно (месото вече е изпечено от солта) примерно два дни като сменям водата няколко пъти. След което 12 часа в зелева чорба.
Солеността и аромата стават уникални (особено за парче врат) дори и за човек като мен който не е опитвал зелева чорба през живота си [emoji23]
Сега имам предизвикателство пред мен. До сега не съм се сборвал с цял бут. Дано не се издъня.
Другата снимка е уникално чоризо. Правил съм няколко пъти но това е най доброто ми постижение.
1кг. свинско 60 на 40 сланина
20гр. сол
10 скилидки чесън
30-40гр. пушен червен пипер
5гр. лют пипер
50мл. кисело вино или оцет.
Да не ви плаши количеството сланина. Аз правя за четвърти път. Докато не сложих 40% сланина, не стана като това което ми носят от Испания.
Иска не много студено за да не изсъхне много.
Ориентировъчно 7 градуса. Естествено не съм спазвал тази температура, но е някъде около нея. Когато напълня мезетата (понеже не слагам много сол, гледам да не минавам 18 грама) и първите 5 дни се старая да ги държа на по ниска температура ако може. Примерно на открита тераса с вечерна температура 2-3 градуса. След това го местя на остъклена тераса, при която температурата е сравнително постоянна.
И най важното. Пипера трябва да е Pimenton dela vera. Иначе става "някакъв червен" колбас.Последно редактирано от hgeorgiev; 09-12-18, 14:32.
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Това е от сухото осоляване,макар че на половината съд се беше напълнил с вода ,явно месото е пуснало.От три дни е на сушилника.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
На сол е с една идея повече но е много добре.Това е малко парче ,на по дебелите ще е екстра.
За пръв път правя сухо осоляване,вкуса е еднакъв , сравнение със саламурата,при сухото солта е еднаква и на повърхността и в сърцевината.Цвета при сухото обаче го няма.Стоят тъмни.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от ичиконти Преглед на мнениеhgeorgiev
това, което си дал като първа снимка-еленски бут ли е, и ако да, то дай някаква рецепта и кажи дали бута е преден, заден, малък-голям и т.н.?Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от са6о Преглед на мнениеАз ги правя само със сухо осоляване. Причините са две: самото осоляване трае няколко часа и второ- солта дърпа от водата на месото и после се сушат по-бързо. Говорим за морска сол..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеЯ дайте една рецепта,за сухо осоляване.
Коментар
-
От: Домашна пастърма, суджуци и луканки
Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнениеКой предлагаше тва с зелевата чорба да го поздравя по нашенски........Язък за месото.Добре,че за проба само едно парче накиснах.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 12 потребители онлайн. 0 потребители и 12 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар