Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна пастърма, суджуци и луканки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Домашна пастърма, суджуци и луканки

Днеска взех едно голямо парче ,като мислих че е бут,като се прибрах,видях че съм купил врат...та замина на скарата
    Обаче се чудя,ако го метна на простора,дали ще се получи,не съм сигурен дали от сланини те дали няма да граняса
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Днеска взех едно голямо парче ,като мислих че е бут,като се прибрах,видях че съм купил врат...та замина на скарата
      Обаче се чудя,ако го метна на простора,дали ще се получи,не съм сигурен дали от сланини те дали няма да граняса
      От няколко години ползвам месо от врат за сушене. Пробвал съм обаче при макс. темперартури до около 15'С - задължително на сянка и течение (в Твърдица нямам проблем с липсата на вятър...). Не съм имал проблем с гранясване, ама спазвам правилото, готовото мезе да не се задържа много-много. При по-големи количества съм поставял във фризер. Запазването във фризера, обаче не мога да го уцеля на 100 % - имал съм случай да се усеща гранясване и след 2-3 месеца, а това лято открих забравено парче от "реколта м.01.2018г.", което си беше О'к.

Коментар

Колегата ме е изпреварил и аз правя врат от време на време. Гледам да го нарежа така , че от външна страна да няма голеи места с масно. Държа го във саламура пак от 180гр сол и 5гр захар на литър вода 48 часа и изкисвам само 30мин до 1 час. И овалвам в подправки изключително внимателно , за да го запечатам. Става изключително вкусно особно ако обичаш шарено месо

Коментар

Леко безсолно,и съвсем леко влажно..

Като съм ги сплесквал,съм спукал няколко.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

За врата - спокойно може да се суши, аз имам още малко неизяден в хладилника.

За осоляването - аз го правя с по-малко сол и с доста повече захар - тя не само е консервант, но и храни добрите бактерии, които осигуряват ферментацията. Кисна 48 часа в 120 гр сол и 40 гр захар, без да изкисвам след това.

За сушилня - тогава ще има бързо получено сушено месо, но няма да протече ферментация. А точно ферментиралите сухи колбаси не само са по-вкусни, но и доста по-полезни.

Аз лично не слагам никакви излишни добавки. Освен месото и подправките на кълцаните или млени меса в черво слага само по 5 гр захар, 5 гр глюкоза и 50 мл силна домашна ракия. Захарта отново е за да храни бактериите при ферментацията (която при мене е дива, без никакви стартерни култури).

Коментар

Аз лично не слагам никакви излишни добавки. Освен месото и подправките на кълцаните или млени меса в черво слага само по 5 гр захар, 5 гр глюкоза и 50 мл силна домашна ракия. Захарта отново е за да храни бактериите при ферментацията (която при мене е дива, без никакви стартерни култури).
              Това за сушене на терасата,става ли?
              Нямам сушилня.
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Есента е златно време за сушене на терасата, защото няма насекоми и нощта става хладно. Аз имам провесен врат, все още е мек на пипане, но не трябва да се чака чак втвърдяване, за тази цел го вкарвам за 3-4 дена без опаковане в хладилника най-отгоре и доизсъхва.

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                  Това за сушене на терасата,става ли?
                  Нямам сушилня.
                  Не суша навън. В центъра на София мърсотията и прахолякът са невероятни. Отделно е пълно с пилци, които няма да простят на мрэвката. Освен синигери, врани и сойки вече се мяркат инцидентно и гларуси.
                  В топло време - по малко количество в хладилника. Зимата - в неотопляема стая, в част от времето с пуснат овлажнител за достигане на влажност от 70%.

Изпратено от моят HT7 Pro с помощта на Tapatalk

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    ….не съм сигурен дали от сланини те дали няма да граняса
                    Гаранция до 3 дни! Ще граняса тази, която има досег с въздуха. Или я изрязваш или врата трябва да е овалян плътно в подправки. Самата сланина не поема сол при кисненето.
                    0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Врата замина на скарата,трети ден се мъча с него.Пое сол,соев сос ,бира и лук за ден в марина.

19 кг.нова реколта свинско и телешко.
                      Последно редактирано от Roninn; 30-10-18, 20:35.

Коментар

Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                        Гаранция до 3 дни! Ще граняса тази, която има досег с въздуха. Или я изрязваш или врата трябва да е овалян плътно в подправки. Самата сланина не поема сол при кисненето.
                        Що бе Коце, сланината как се осолява?
                        ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
                        ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
                        0896 846 246

Коментар

От къде купувате черва?Ако може линк!Свински, телешки.....Доволни ли сте от качеството, че имам намерение да напълня няколко суждука?

Коментар

Провери в месарските магазини . Аз лично ги пазаря от специализиран магазин за подправки в Бургас. Освен всякакви подправки предлага и всякави видове черва естествени и изкуствени. Аз лично пълня в свински и съм доволен.

Коментар

А сега де....колагенови май бяха...

Нам си коя серия...завъдих и бялата плесен дето я чакам,сега мачкам със една и съща дъска без да я мия и заразявам наред.

Ухае прекрасно,мирише на чорапи...вълшебство.
                              Последно редактирано от Roninn; 08-11-18, 23:11.

Коментар

Първоначално публикуван от bgrali Преглед на мнение
                                Не суша навън. В центъра на София мърсотията и прахолякът са невероятни. Отделно е пълно с пилци, които няма да простят на мрэвката. Освен синигери, врани и сойки вече се мяркат инцидентно и гларуси.
                                В топло време - по малко количество в хладилника. Зимата - в неотопляема стая, в част от времето с пуснат овлажнител за достигане на влажност от 70%.

Изпратено от моят HT7 Pro с помощта на Tapatalk
                                Колко време горе-долу се суши в хладилника...Обръщаш ли го периодично ?
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X