Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Търся съвет за куче.

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
    Едно от най-добрите кучета, за пазач, е Източно европейската овчарка. Интелигентно и едро.
    Ехх как твърдо го заяви ... жалко,че само никак не е вярно Разберете,че тази порода не съществува от около 23г. и е силно съмнително да е успяла да се запази,такава каквато е била.А дори и когато стандарта е бил в сила и са я развъждали в СССР,е представлявала доста неудачен опит на съветската кинология да "изобрети" куче с работни качества. ТО и за това са закрили А иначе в нет-а има колкото искаш самозванци,които уж развъждат породата...и тая дезинформация при хората която налагат ги заблуждава

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
      Ехх как твърдо го заяви ... жалко,че само никак не е вярно Разберете,че тази порода не съществува от около 23г. и е силно съмнително да е успяла да се запази,такава каквато е била.А дори и когато стандарта е бил в сила и са я развъждали в СССР,е представлявала доста неудачен опит на съветската кинология да "изобрети" куче с работни качества. ТО и за това са закрили А иначе в нет-а има колкото искаш самозванци,които уж развъждат породата...и тая дезинформация при хората която налагат ги заблуждава
      И какво й е неудачното? В какво се изразява, малоформации или лоши работни качества, големи отклонения от белезите?
      То и Канадски вълк не съществува, ама хората си въдят такива с характерната окраска.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Точно всичко което си изброил и е неудачното. Големи фенотипни изменения,защото породата е развъждана (ако може така да се каже) в затворен цикъл.. без приток на свежа кръв. А канадски вълк,че не съществува правилно си разбрал,лошото е че тия дето ги развъждат изобщо незаят,че това си е чистокръвна немска овчарка с черна окраска и си е абсолютно призната Бялата също... ,само че никога не бих взел куче,от някой който твърди че развъжда канадски вълк,само от това ще ми стане ясно,колко разбира от развъждане.. кинология или каквото ида било

Коментар

Това, Източно-европейска овчарка - същото ли е като Руско стражево куче?
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Нтц, второто е мелез между санбернар и кавказка овчарка за служебно куче - оказало се изключително тъпо, едно от пет/шест подлежали на обучение и се отказали.
            Грандомани, омесили породите - елате ни вижте какви сме кинолози.

Коментар

А този моят самоед (някъде по-напред в темата) - руска порода ли се води, или британска?
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

И как тогава ги допускат до киноложки изложби и печелят медали. Я дай повече инфо, че или ти лъжеш, или мен са ме излъгали.

Коментар

Зависи пред коя организация, ето кои ги признават ( съжалявам за външните линкове )
                  общо взето си едно добро работно куче.

За класическата немска овчарка не можем да кажем същото, защото в момента тенденциите са да се развива основно по изложбени характеристики, и много малка част от развъдчиците разработват работната линия.

Това е така, защото в голяма част от силовите ведомства, ползващи кучета все по - често се използва белгийска овчарка( малиноа ).

А вие защо не изберете белгийска овчарка за пазач?

Коментар

И не базирайки се на писания а от личен опит едно от най-добрите кучета като работно, пазач, интелект и тн. И двата ми опита не са били изложбени. Едното на заставата беше уникално следово куче с изключително развити нюх и интелект. Другото, домашно беше също изключително като пазач. смело съм го оставял да дежури при бебето и сигнализираше за всяко събуждане. Селектираше кой може да влиза и кой не в къщата а тя и хотел. Две страници мога да напиша за него а два реда не искам за дългокосместото тъпо и упорито нещо носещо името немска овчарка. Не е като да нямам доста дълъг опит с различни породи кучета, като почнеш с един куп ловни породи и на края със Санбернар. Да не те е хапало някое източно, а Другият вариант е да не си имал такова...
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Така си случил, Ванка, моя го отгледах от бебе, 12 години и половина имах страшно интелигентно и възпитано животно до 29.01. тази година.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                        Така си случил, Ванка, моя го отгледах от бебе, 12 години и половина имах страшно интелигентно и възпитано животно до 29.01. тази година.
                        Даже се чудих дали да го напиша и то точно заради теб. Не искам да омоловажавам качествата на никоя порода но това за което говоря беше изключително неподатливо на обучение за разлика от източно европееца който бях докарал до робот. Управлявах го с мисъл и поглед, отгатваше по жестове и то едва забележими какво искам от него. Изключително пластични са на тема обучение.Съжалявам но не съм искал да те натъжа. Знам какво е. Аз моята санбернарка не мога да я прежаля вече няколко години.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Имах и късокосмест, по-лесно го обучих, на този без бой естествено го вкарах в правия път, но той се появи година след предишния и не слизаше от ръцете на жена ми и дъщеря ми и ми отне къде осем месеца да се уточним, след което даваше свободно на домочадието, а мен ме гледаше в очите.
                          Беше страшно интелигентен и вдяваше от половин дума или поглед.

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
                            И как тогава ги допускат до киноложки изложби и печелят медали. Я дай повече инфо, че или ти лъжеш, или мен са ме излъгали.
                            Зависи пред коя организация, ето кои ги признават ( съжалявам за външните линкове )
                            Колега,ако уикипедията я ползваш за последна инстанция - много жалко. Да не говорим за тоя сайт бау бау. Има световна организация в която членуват легитимните клубове. КАзва се ФСИ. или на БГ МФК. Отваряш им сайта и правиш елементарна справка,че породата не съществува в регистрите им. А за изложбите.. всеки може каквито иска изложби да си прави... въпроса е кой ги признава. В България има организация БОГОК ,за немски овчарки,която също н е легитимна,защото правоносителя на FCI е ОНОК. Само,че ония без никакви проблеми си викат международни съдии "известни имена в кинологията" и раздават разни медали и титли,защото шефа на Българската републиканска федерация по кинология държи и въпросната организация. Та... така с изложбите особенно тук.. пълна пародия са...

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                              Имах и късокосмест, по-лесно го обучих, на този без бой естествено го вкарах в правия път, но той се появи година след предишния и не слизаше от ръцете на жена ми и дъщеря ми и ми отне къде осем месеца да се уточним, след което даваше свободно на домочадието, а мен ме гледаше в очите.
                              Беше страшно интелигентен и вдяваше от половин дума или поглед.
                              Боят при дресировката не го приемам под никаква форма. А че жените съсипват възпитанието е изконна истина. Само аз си знам колко време ми отне да науча тъщата че кучето се храни един път дневно и че не трябва да му хвърляш постоянно защото те гледа с влажен поглед. А иначе бързо разбират кой е тартора на глутницата, кеф ти ухо, кеф ти гъбата на носа.

Коментар

Колега,ако уикипедията я ползваш за последна инстанция - много жалко. Да не говорим за тоя сайт бау бау. Има световна организация в която членуват легитимните клубове. КАзва се ФСИ. или на БГ МФК. Отваряш им сайта и правиш елементарна справка,че породата не съществува в регистрите им. А за изложбите.. всеки може каквито иска изложби да си прави... въпроса е кой ги признава. В България има организация БОГОК ,за немски овчарки,която също н е легитимна,защото правоносителя на FCI е ОНОК. Само,че ония без никакви проблеми си викат международни съдии "известни имена в кинологията" и раздават разни медали и титли,защото шефа на Българската републиканска федерация по кинология държи и въпросната организация. Та... така с изложбите особенно тук.. пълна пародия са...
                                Колега ясно ни стана че си подробно познат със всички подробности по световните и наши организации които се занимават най вече с изложби,селекции, и даване на благородническа титла на животните(кучетата в случая)
                                Ами човекът не се интересува от изложбено животно а от ПАЗАЧ, сиреч от добро, умно, послушно, изпълняващо всяка заповед на стопаните, и отговарящо на техните изисквания.
                                Аз съм твърдо за Немска овчарка...от малка пораснах с тях....отгледала съм около десетина овчарки.....различни разновидности, дългокосмести, стандартни, източноевропейски. За мен те всички са истински Немски овчарки....дори така измислената източноевропейска овчарка си е чиста немска овчарка. от 30 години ги гледам по две двойки мъжко и женско....защото дворът е повече от два декара....има много земеделска техника и други примамливи вещи....Те са безгрешни. В момента останах с двама мъжки немци, единият дългокосмест другия стандартен.....и имам проблем....изкопават дупки в мрежата и правят опити да излязат защото досега не са оставали без женски....а си имам доброжелатели които специално си разхождат разгонените кучки пред нашата ограда. Външната е вдигната вече на 4 метра с ламарини не се вижда и няма пролуки но към градината още не сме я подновили.
                                Едната ми прекрасна женска същият съсед я отрови защото не му дават да прескача оградата и да краде,мъжкия просто и отстъпил месото като кавалер. Другата я изгубих преди три месеца при раждане...явно е останала част плацента.....веднага лекари инжекции после операция но не успяха да ми я спасят. опазих със големи мъки и безсъние три от осем бебета....сега са прекрасни малчугани и ще станат добри пазачи. Така че разменям мъжко или женско за друго елитно и ако е възможно по голямо женско куче.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1016.jpg
Прегледи:1
Размер:133.3 КБ
ID:5464575Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1022.jpg
Прегледи:1
Размер:184.0 КБ
ID:5464576 Мънчо, така му викам ще стане красавец и дългокосмест като тати...отсега лай и пази когато ги изкараме навън. И не позволява на двете си сестрички вкусните мръвки да му ги вземат преди той да си е избрал.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1019.jpg
Прегледи:2
Размер:88.6 КБ
ID:5464577Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ALIM1007.jpg
Прегледи:2
Размер:99.8 КБ
ID:5464578Хера, така и казвам повече прилича на баба си и на мама разбира се...тя е едра и се бие със всички винаги е гладна.
                                Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X