Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за куче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Търся съвет за куче.

Хабер нямаш как се избира куче, твоето си го избирай ако искаш с тухла четворка за задните лапи да му провериш жизнените показатели.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение

Дебилския метод показва дали кучето е жизнено и енергично, ключовете са за да се прецени как се ориентира и също дали е любопитно и находчиво. Аз гледам и дали ми допада като излъчване. Не става дума за тормоз над животинките също така. Не е като да се имам за голям разбирач, но от бебе съм с кучета и се обичаме взаимно.
      Така, както го описа метода си- звучи грубо наистина. После те "емнаха" тука и сега обяснявай, "че нямаш сестра"... .
      Аз съм сигурен, че не тормозиш кутретата. Просто прозвуча "варварски".
      А кой-как си избира кучето? Не познавам човек, който е сгрешил в избора си!

Коментар

Някой ще каже ли нещо за кангала...?
        Последно редактирано от maxxx; 16-03-13, 21:52.
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
          http://www.youtube.com/watch?v=d_r7m_BWwzY
          Виждал съм и турски кангал и кавказка овчарка. От горния клип човек остава с впечатление, че кангалът е по-силен, но това вероятно важи само за отделни индивиди. Защото мъжката кавказката овчарка, която съм виждал в едно село в област Кърджали (мисля, че беше в с.Искра) беше огромна, по думи на стопанина тежеше 120 кг и не мога даже да си представя по-силно куче.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            Действай!

Дебилския метод показва дали кучето е жизнено и енергично, ключовете са за да се прецени как се ориентира и също дали е любопитно и находчиво. Аз гледам и дали ми допада като излъчване. Не става дума за тормоз над животинките също така. Не е като да се имам за голям разбирач, но от бебе съм с кучета и се обичаме взаимно.
            Един куп породи (по-едрите) имат сериозна предразположеност към проблеми с бедрени и лакътни стави. Поради което силно се препоръчва малките и подрастващи кучета да се пазят от натоварвания, които могат да увредят ставите им.
            Ха познай от три пъти дали, ако някой дебил започне да размята за предните лапи едно кученце с неукрепнали стави, няма риск да го осакати!
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Има и по-варварски метод, ама и верен! Кутретата докато са съвсем малки (1 месец макс.), карате стопанина да ги отдели от майката на няколко метра. после палите един вестник близо до тях, отдръпвате се, а стопанина пуска майката. Което кученце пренесе първо майката, за да го отдалечи от огъня - това е вашето кутре! Нито набиранията, нито ключовете знаят по-добре от майката, кое е най-читаво и с най-големи шансове да оцелее! Не ме разбирайте погрешно! Теста с ключовете наистина работи, но той не отсява и гена, както го прави майката...

Коментар

Тоя стопанин, Марто такива малоумия няма да го карам да прави, а ако иска все пак, ще яде правата лопата зад врата и сапа на тъмно.
                Ген - мен, нищо не оправдава такава простотия, за гена си има родословия, другото както дойде, щото може и брат да оноди сестра си/има такива случаи, а при симпатични породисти кучета пак няма гаранция/, иди разбери накъде ще се как растежът му - да не почне на седем, осем години да прави епилептични припадъци и да си отиде животинката, вродена епилепсия следствие на кръвосмешение/.
                Последно редактирано от maxxx; 17-03-13, 00:21.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  Тоя стопанин, Марто такива малоумия няма да го карам да прави, а ако иска все пак, ще яде правата лопата зад врата и сапа на тъмно.
                  Ген - мен, нищо не оправдава такава простотия, за гена си има родословия, другото както дойде, щото може и брат да оноди сестра си/има такива случаи, а при симпатични породисти кучета пак няма гаранция/, иди разбери накъде ще се как растежът му - да не почне на седем, осем години да прави епилептични припадъци и да си отиде животинката, вродена епилепсия следствие на кръвосмешение/.
                  Малоумно или немалоумно - не знам! Знам само, че от както има кучета и се селектират породи, се използва този трик (или подобни - каращи майката да направи избор).
                  Дали брат ще качи сестра си, дали съседа няма да хвърли отрова, дали гамен ще го прегази с колата си и т.н.- Божа или немарлива човешка работа е това и няма касателство към избора на кутре. Въобще отглеждането и възпитанието на едно куче (няма значение от породата), еле пък за служебни цели не е проста работа и си има и неприятните моменти. Не случайно немската система за дресировка и обучение се е наложила по света пред английската, ако човек иска сериозни и трайни резултати. Тези животни имат много силни инстинкти, независимо, че от хиляди поколения живеят сред хората и зависят от нас по един или друг начин и не се ли вземат предвид тези инстинкти (снощи гледах подобен цирк у един мой приятел, който гледа перфектен изложбен американски стаф на 6 месеца, който ги прави сами да си говорят цялата къща...) има много ядове и разочарования! Важна е и породата разбира се! Едни кучета са предразположени генетично към едни неща, други - към други и те също трябва да се знаят, за да не се стига до недоразумения като една болонка, която докараха в едно ловно стопанство и се оказа, че по-добро гонче от нея са виждали много малко хора - намираше и вдигаше прасетата за отрицателно време. Това обаче не отменяше факта, че болонката не е куче, което може да оцелее след близка среща с разярено диво прасе, за разлика от гончетата, които си ходят разпрани по два-три дена из гората, докато ги намерят стопаните им и ги закарат при ветеринар, за да ги закърпи... И за финал (да няма обидени и да не се скараме с някой за глупости) - всяко правило си има изключения, които само затвърждават правилото - т.е. ако при едно куче нещата са станали по един начин, няма никаква гаранция, че нещата ще стоят така и при останалите девет от котилото (примерно).

П.П. - Не вярвайте на онзи гей от "Говорещия с кучета". Дават една много малка част от заснетия материал и това което в действителност се случва. Много бих искал да го вкарам тоя Цезар Милан в кучкарника на СДВР или в развъдника от който си взех моята кучка (американски стаф), и пред мен да си повтори фокусите. Басирам се, че няма да оцелее и 5 минути, ако няма кой да го отърве! Ни спрейове ще му помогнат, ни ултразвукови свирки, нито електро шокове разни. Най-ми е мерак, да го извикат някъде да превъзпитава заради прекомерна агресия някоя Кавказка овчарка, Кангал или Каракачанка на 3-4 години и да тръгне да му сочи с пръстчето, както го прави по телевизора... Ще е като филм на ужасите, на живо, но за съжаление подобни породи не са разпространени в САЩ, а и да са - изрязали са епизода, а тоя се е лекувал доста дълго време след това!

Коментар

Гледах нещо интересно и доста различно от тази боза с оня Цезар Милан, за който и аз съм на мнението на Марто. Изпуснах началото та ако някой го е гледал да допълва. В някакъв парк за диви животини, мисля африкански, в който отглеждат най-разни живинки имат проблеми с нападения на външни за парка хищници. След дълго проучване вземат за охрана на животните.....Турска овчарка. Като се загледах- Кангал. Естествено с малки палета да свикват с разхождащата се около тях закуска. Отзивите бяха че друго такова животно пазач няма. Интересно ми беше че кангалите си играеха и с гепарди...
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                      Турска овчарка. Като се загледах- Кангал.
                      Е то е едно и също де
                      gsm - 0899388807

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                        Добро куче пазач, но иска много занимавка. А щом каракачанката ти се струва своенравна - по добре не си взимай кавказец - още по- капризен и своенравен добитък са.
                        Аз гледам каракачанец, е своенравен е, но подлежи на обучаване. (не си представяй че ляга, кляка, търкаля се и тн номера ) Моя още е малък на една годинка и малко и е лигав (игрив) но пък вече е към 60кг и хората спряха да влизат в двора
                        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Тия породи са създадени да охраняват места,на които ако прескочат оградата няма да нанесат кой знае какви поражения. Тук гледането на такова куче си е пълен комар. Да не говорим,че не отговарят на най-важното условие за куче пазач - да слушат. Куче пазач е това куче,което ако неканени гости ти влезнат в двора и то ги нападне,като му кажеш "пусни" да пусне.Да не говорим,че понякога кучето може да не успее да прецени,кой е канен и кой не и да направи белята. Вземайте за пазачи,кучета които подлежат на обучение. НЕ случайно като стражеви кучета се използват определени породи. НЕуспешни опити за внедряване на кангали и кавказци по армиите и за охрана на граници е имало колкото искаш. ТОва са кучета създадени да пазят безлюдни места от др.животни. Иначе и двете породи,а и средноазиатската овчарка си имат своите плюсове и място.На местата,за които са създадени др.породи едва ли биха имали шанс.

Коментар

Вярно!Ама докато са малки........човек лесно може да се подлъже http://prikachi.com/images/970/6016970d.png

Коментар

Едно от най-добрите кучета, за пазач, е Източно европейската овчарка. Интелигентно и едро.
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от misho60 Преглед на мнение
                                Вярно!Ама докато са малки........човек лесно може да се подлъже http://prikachi.com/images/970/6016970d.png
                                Що да си се подлъгал 2-3 от тези са ти идеален вариант за пазачи на този склад, особено ако се намира някъде в предградията. Вечерта ги отвързваш и нека влезне някой после .
                                Само вида им ще откаже половината неканени гости.
                                gsm - 0899388807

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X