Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е по добрия Г-класа или Дифендър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Кой е по добрия г-класа или дифендьр

Първоначално публикуван от kupona Преглед на мнение
    Предлагам след майските състезания и празници да направим тест, защото доста се изприказва и сега мисля е време да се види нещо на яве.
    От мене е Дифендъра и предлагам тестовото поле да е лозенска планина. Тестването ще е лесно, минава се през едни и същи препятствия и...
    Накрая в знак на братска дружба ще пием по бира(2) малко скара и футболче на високите поляни в планината?
    Ръкавицата е хвърлена, хайде сега едно Г да се отзове, нека да е къса база и с рошави гуми, че да е равнопоставен теста.
    Готов съм да документирам един такъв тест и с рулетка и хронометър да измерван и надлежно документирам постиженията на всеки автомобил. И каня Вальо, Друкман тук, да бъде и той участник в меренето, че и двете марки да си имат фенове в тая дейност.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Предлагам след майските състезания и празници да направим тест, защото доста се изприказва и сега мисля е време да се види нещо на яве. ...
      Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
      Ръкавицата е хвърлена, хайде сега едно Г да се отзове, нека да е къса база и с рошави гуми, че да е равнопоставен теста.
      Готов съм да документирам един такъв тест и с рулетка и хронометър да измерван и надлежно документирам постиженията на всеки автомобил. ...
      А защо след състезанията?!? Като ще се мерят кардани, то едно състезание е доста подходящо за целта. Ей го, на варненското състезание 1-4 май, със сигурност ще има някое и друго G. Давайте Дифендъра, а Злати да идва да документира. Хем рулетка и хронометър няма да му трябват, че си има официално времеизмерване.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-04-09, 17:56.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        А защо след състезанията?!? Като ще се мерят кардани, то едно състезание е доста подходящо за целта. Ей го, на варненското състезание 1-4 май, със сигурност ще има някое и друго G. Давайте Дифендъра, а Злати да идва да документира. Хем рулетка и хронометър няма да му трябват, че си има официално времеизмерване.
        то ако е за тест по време на състезание вече има много резултати от изминали състезания...да разгледаме резултатите от ралитата и траялите и да смятаме

(п.п. ти сърце нямаш да развалиш това удоволствие )
        sigpic

Коментар

Също с 2 блокажа и около 200 коня
          sigpic

Коментар

Ако Виктор е на линия, Дифендрите ще станат 2, щото ако всичко е наред, Слави( Купона) ще кара в клас Адвенчър там. Но ако аз правилно разбирам спора, става въпрос не за скорост и състезания, а за това кой е по-проходим в конкретна ситуация. Например кален дълбок коловоз, стръмен хлъзгав склон, каменист участък. Та в такива кратки, но екстремно трудни препятствия да се сравни. Че на състезание става едно мерене кой какъв АМГ двигател има, кой какво окачване, как е задкормилното устройство( на Слави ще му е за пръв път) и т.н. Та затова и предлагам нещо такова, отиваме например в Лозенска планина и се почва, Дифендъра избира едно препятствие и го минава, после Г-то, след това Г-то избира едно препятствие и го минава, после Дифендъра. и така поне по 5 препиятствия, избрани от водача на всяка машина. Мерим време, разстояния и прочие и готово.
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

то ако е за тест по време на състезание вече има много резултати от изминали състезания...да разгледаме резултатите от ралитата и траялите и да смятаме ...
              Чак много ... Статистиката не ще да е много представителна - Г-еги дал Господ, ама Дифендърите нещо са кът. Като гледам от последните години - само един черен виждам ...

А, в същност, как си го представяте един тест?

П.П. В същност, Злати междувременно е отговорил на въпроса ми.

... Та в такива кратки, но екстремно трудни препятствия да се сравни. Че на състезание става едно мерене кой какъв АМГ двигател има, кой какво окачване, как е задкормилното устройство ...
              Защо си мислиш, че при преодоляването на екстремчета извън състезание мощният двигател, окачването и опитът на "задкормилното устройство" са без значение?!?

Да не говорим пък за това, че резултатът от един тест може да бъде повлиян и от такава дреболийка като размерът на гумите.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 20-04-09, 18:55.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

• Спора ви е излишен и безмислен. Всичко е субективно. Може така да се извъртят нещата, че или единия, или другия да е в неизгодна ситуация.
                А най-голямата тъпотия, която някога съм чувал е "...по-проходим е защото е Мерцедес.."

то ако е за тест по време на състезание вече има много резултати от изминали състезания...да разгледаме резултатите от ралитата и траялите и да смятаме

(п.п. ти сърце нямаш да развалиш това удоволствие )
                Траял в България аз до този момент не съм виждал.

Коментар

Предлагам да го приеме по-скоро кото разходка с някаква задачка и да се позабавляваме. Да не го приемаме твърде сериозно.
                  Но ако искате може и залагния да си организираме (каса бира, печено прасенце...)
                  sigpic

Коментар

Защо си мислиш, че при преодоляването на екстремчета извън състезание мощният двигател, окачването и опитът на "задкормилното устройство" са без значение?!?

Да не говорим пък за това, че резултатът от един тест може да бъде повлиян и от такава дреболийка като размерът на гумите.
                    Понякога, ако избиращия препятствието е достатъчно хитър, избира нещо, за което неговата кола е по-подходяща и по този начин омаловажава предимствата на конкуренцията. Та именно затова предлагам всеки от участниците да избере по 5 препятствия. По този начин поне малко ще се уравновесят нещата. Но това май са си само наши идеи тук, щото никой с Г от хората писали преди в темата, още не се е отзовал. Пък и Слави правилно го каза, целта е забавление и купон, а не сериозно състезание. Ако работата стане, бирата е от мен независимо кой спечели.
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

..... Ако работата стане, бирата е от мен независимо кой спечели.
                      Злати за прасето ще трябва мнооооого бира

А може да се уреди и да са две
                      . LRE Bulgaria.
                      RRC SE V8 91г.

Коментар

Първоначално публикуван от bochopz Преглед на мнение
                        Злати за прасето ще трябва мнооооого бира

А може да се уреди и да са две
                        Две е добре , обаче ще трябват и ядачи , а май са кът!
                        ________________________________________________________________________________________
                        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Колеги ,понеже АЗ сьм питал кои е по добьр пьк и сьм фен и на двете марки .Сега е време да разберем, ако никоя г -класа не се отзове ще доида с моята .Тя е 300д 113кс , 2 блокажа , с нормални гуми и С 2КАСИ БИРА ЗА СПОРТА Ако до тогава някой подготвен колега реши да доиде с желание ще му отстьпя мястото.

Коментар

Абе що не наредите Г-тата от едната страна,Дефендерите от другата,па да опънете една маса и да хапнете и пиинете юнашки,сборете се с тарпезата,а камиончетата ги оставете на страни,и без това на тях не им е лесно да ви угаждат.Така или инъче едното е винаги по добро от другото-кое-няма такова.
                            Емил-00356 99872043-Малта
                            Defender-90

Коментар

Първоначално публикуван от Lany Преглед на мнение
                              Абе що не наредите Г-тата от едната страна,Дефендерите от другата,па да опънете една маса и да хапнете и пиинете юнашки,сборете се с тарпезата,а камиончетата ги оставете на страни,и без това на тях не им е лесно да ви угаждат.Така или инъче едното е винаги по добро от другото-кое-няма такова.
                              Най-добрата идея до момента, но трябва малко да счупим джипките, че да има работа и за сервизите и продавачите на авточасти иначе ще ни се разсърдят
                              Нали всички трябва да са доволни

Предлагам за дати уикендите 16-17 или 23-24 май
                              sigpic

Коментар

Аз преди писах,че г-класата е по-проходима заради 3те блокажа и вие отхвърлихте мнението ми,но сега се сетих и за друго - кой модел на г класа сравнявате с дифендъра?
                                Най-мощния двигател на дифендъра беше 115 к.с мисля? А Г-класи има с по 500 коня двигатели като най-мощния на амг имаше 1001 Нм въртящ момент !!! Това си е сериозно нещо...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X