Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е по добрия Г-класа или Дифендър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Кой е по добрия Г-класа или Дифендър?

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    Въпросът е донякъде и от кои години ги тестваме. Дифендъртите с ТД5 например си идват серийно с тракшън контрол, който плюс големите ходове, компенсира донякъде липсата на твърди блокажи.
    Първите Td5 (като моя) бяха без тракшън и ABS в стандартна комплектация, но с големия диф на задния мост. После стана обратното - стандартно малкия диф и повечето comfy екстри...

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Aми видях го Дифендъра на Слави (Купона), на Лазарово. "Вълк в овча кожа"! Преден и заден блокаж, V8 мотор - май 3,9, добри ходове, перфектен водач! Фен съм ти колега и поздрави! Трябва да е някоя бая пипната Ге-класа, за да има интрига теста.
      Е, V8 и големите ходове си ги има заводски. Блокажите са добавени... но не са кой знае колко сложна модификация. Блокаж се слага по-лесно, отколкото се увеличава ход .

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Първите Td5 (като моя) бяха без тракшън и ABS в стандартна комплектация, но с големия диф на задния мост. После стана обратното - стандартно малкия диф и повечето comfy екстри...
      Еми, да де. Зависи от годините, както съм казал . Модел с модел, без оглед на конкретна модификация, трудно се съпоставят. Всеки мисли за нещо различно. Какво би станало, ако в съревнованието добавим Ленд Крузер ? А сега де... един ще каже, че били парттайм, защото си мисли за 70ка, друг, че били дълги, защото има предвид 80-ка, трети, че не са с цял мост отпред, защото си представя 90-ка и т.н. При Дифендъра и Г-то чак толкова отклонения няма, но пак не е като да е без хич.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Колеги,моето запитване и повод да напиша темата е за заводски джипки . Това е ясно ,че по направената ще победи ,но не всеки които го интересува ще трьгне да хвьрля хиляди левове за тунинг .За това дайте мнение за заводските джипове, а не кой е по тунингован .Благодаря ви предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от nasko76 Преглед на мнение
          Колеги,моето запитване и повод да напиша темата е за заводски джипки . Това е ясно ,че по направената ще победи ,но не всеки които го интересува ще трьгне да хвьрля хиляди левове за тунинг .За това дайте мнение за заводските джипове, а не кой е по тунингован .Благодаря ви предварително.
          Само да се уточним - заводския тунинг плаща ли се, или не?
          Според мен "безплатен обяд" няма, тоест в случая сравнявайки Ге и Дифендър, от едни и същи години и сходни като параметри, плащаме по висока цена за Ге-то, поради стандартните за Ге два блокажа. Горе-долу същата цена ще докараме и на Дифендъра, добавяйки два блокажа ARB. При така получените като пари и параметри високо-проходими машини, според мен не може да се твърди коя е по-добра.
          Същото важи, ако в сравнението включиме и други марки и модели високо-проходими автомобили.

Коментар

Разликата м/у Г и Дифендър май е повечко пари от 2500 лева сякаш/толкоз са 2 арб-та за ЛР/...

Коментар

• Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Само да се уточним - заводския тунинг плаща ли се, или не?
              Според мен "безплатен обяд" няма, тоест в случая сравнявайки Ге и Дифендър, от едни и същи години и сходни като параметри, плащаме по висока цена за Ге-то, поради стандартните за Ге два блокажа. Горе-долу същата цена ще докараме и на Дифендъра, добавяйки два блокажа ARB. При така получените като пари и параметри високо-проходими машини, според мен не може да се твърди коя е по-добра.
              Същото важи, ако в сравнението включиме и други марки и модели високо-проходими автомобили.
              Сагласен сьм:но има много хора,които са фенове и на 2марки и дори незнаят ,че сьществуват даже и блокажи.Ако АЗ сьм един от тях и не искам да давам повече пари ,освен покупката на някоя от вьпросните марки пример- отивам на пазара и попадам на два джипа едно Г и един дефендер. И двата са дизел или бензин двата са 95година двата са кьса или дьлга база .Вие оважаеми колеги кои ще изберете Като по добьр.Това е самата тема от самото начало .

Някои ще кажат,че цената е важна. Но за фена кеф цена няма.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 10-05-09, 21:37.

Коментар

Само да питам: Мже ли и Г-то да е доработвано? Да звънна на Зарко, или доработките са само за Дифендъри.

И още, джиповете ли сравняваме или цените.
                Последно редактирано от drukman; 11-05-09, 00:20.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от nasko76 Преглед на мнение
                  ... Това е самата тема от самото начало.
                  Някои ще кажат,че цената е важна. Но за фена кеф цена няма.
                  От самото начало темата е мъгляво дефинирана. Чесането на езици може да се опъне още на 20 страници и пак няма да има категоричен извод кой е "по-добър", каквото и да означава това.
                  В крайна сметка вземи този, който те кефи. Ако пък толкова не можеш да решиш какво точно искаш - вземи си и Г-ега, и Дифендър, нали кеф цена няма.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    От самото начало темата е мъгляво дефинирана...
                    Аз бих казал наивна. Само човек който не е виждал какво могат двете машини, пък и други, може да твърди че има по-добра.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Аз бих казал наивна. Само човек който не е виждал какво могат двете машини, пък и други, може да твърди че има по-добра.
                      Затова и аз се опитвам да обърна този "тест" към едно по-весело и неангажиращо каране с барбекю, на което да се порадваме на колите и да сравним техническите им характеристики, ама един Администртор ме скастри.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        Затова и аз се опитвам да обърна този "тест" към едно по-весело и неангажиращо каране с барбекю, на което да се порадваме на колите и да сравним техническите им характеристики, ама един Администртор ме скастри.
                        Ако темата е за барбекю да взема да я засиля в по-подходящ подфорум?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Ако темата е за барбекю да взема да я засиля в по-подходящ подфорум?
                          Аз като гледам..... то... верно......к"во чакаш?
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Темата възникна, щото нейният автор се чудеше кое от 2-те да си купи, а аз доколкото разбрах си купи Г. Ако не съм разбрал правилно се извинявам. Но ако съм разбрал правилно, темата от тогава се е обезсмислила драстично... А това мнение мисля, че я прави изчерпана тотално:

Само човек който не е виждал какво могат двете машини, пък и други, може да твърди че има по-добра.
                            Със здраве и на добър път /Bon apetit и Наздраве на барбекюистите/

Коментар

И аз съм "ЗА".
                              Прочиташ 11 страници и разбираш, че най-добре е да си купиш барбекю. При всички положения ще намериш сподвижници.
                              Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Колеги, написах темата защото ми е любопитно кои от тези два джипа е по добьр.А и не само на мен,както виждам.Исках просто да ги разгледаме по обстоино които е имал впечатление да сподели да каже дефендера е добьр в изкачването Г-то е добро в кал цените на резервните части на единия са по скьпи и тн.но само писаници и нищо не излезе всеки си хвали неговия джип че е по добьр .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X