Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е по добрия Г-класа или Дифендър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кои е по добрия г-класа или дифендьр

Първоначално публикуван от teres Преглед на мнение
    Като си говорим за работни машини предназначени за екстремни условия, мисля че също можем да споменем че нашите рейнджъри в Ирак са оборудвани с Г-та подготвени за целта, ако не бяха надеждни машини едва ли щяха да се доверят на тях.
    Къде в моите думи прочетохте, че Г-тата са ненадеждни машини. Я ми кажете - с коя от изброените от Вас модификации са нашите военни в Ирак? И това, че една армия изхвърля едни машини в определен момент и приема на въоръжение други нали съвсем не значи че едни са твърде по-добри от другите и обратното?....

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Малко да внесем разясняване - за кое Г говорим? Съгласен съм, че 3.0тд (шестака) на 463 е отличен двигател. За по-големия избор на двигатели съм силно скептичен. 240д, 250д и 300д, както и 230GE не ги броя за особени двигатели (мое мнение). Там има един 2.8 бензин, който не виждам с какво е по-надежден и добър от 40 годишния осмак при Ленд Ровър. Още за двигателите - почти всички, за които се сещам, които правят Г-та сериозно, качват други мотори (пак Мерцедесови) в последствие. При ЛР за тази цел (съзтезания) си има просто един V8.

За комфорт - смятам, че преценката е субективна. Ако за Г-класата има достатъчно тунинг обаче, то за Дифендъра тунинга се продава заедно с вестник и кутия цигари. Едва ли можем да вярваме, че тунинга за Г е повече... Относно цени на части - в Ленд ровър форума има достатъчно информация за цените на части, които колегите си купуват от UK. Като за почти всяка част и агрегат има повече от един вариант. Не мисля, че за Г класа нещата са същите... Както се каза тука, това е Мерцедес и хората си плащат за това. За съжаление, без намерение д аобиждам почитателите на марката тук, Мерцедеса в България е и малко (не малко) народо-психология.....

240D, 250D, 300D, 230E, може да не ги броите за особени двигатели, но те са се доказали като достатъчно надеждни и непретенциозни през годините, за в гората разполагат с достатъчна мощност за да теглят нелекото купе на Г-то, динамиката им не е от най-добрите, но за целта си има други двигатели.V8 на Дефендъра е с 182 к.с. и също не виждам каде ще се класира в което и да е офф състезание освен ако не е сериозно пипнат, а пък 3.6 V8 e 136 hp. Части за ЛР може да има UK, но ми кажете в Бг на колко места ги има и на какви цени ги има и по колко време се чака за доставка. Мерцедес може да е народопсихология, но това е една много по-достъпна марка позната и разпространена много по-добре поради което е много по-лесна за подръжка и обслужване.
      през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

240D, 250D, 300D, 230E, може да не ги броите за особени двигатели, но те са се доказали като достатъчно надеждни и непретенциозни през годините, за в гората разполагат с достатъчна мощност за да теглят нелекото купе на Г-то, динамиката им не е от най-добрите, но за целта си има други двигатели.V8 на Дефендъра е с 182 к.с. и също не виждам каде ще се класира в което и да е офф състезание освен ако не е сериозно пипнат, а пък 3.6 V8 e 136 hp. Части за ЛР може да има UK, но ми кажете в Бг на колко места ги има и на какви цени ги има и по колко време се чака за доставка. Мерцедес може да е народопсихология, но това е една много по-достъпна марка позната и разпространена много по-добре поради което е много по-лесна за подръжка и обслужване.
        Къде е по разпространена от Дифендъра?

Май никъде
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

В България. Относно частите, в наши дни Лондон не е така далеко. Пипнато ще да е и доволно се калсира да знаеш, то не че Г-то ако не е пипнато ще има много шансове пред Дифендър непипнат на състезание

Коментар

Имал съм ги и двете,лично за мен няма място за сравнение Г-то е в пъти отгоре,но това е мое мнение,говориме за фабрично изпълнение,а не тунинговани.А колкото до гниенето Г-то ми е 81г. и му няма нищо,за разлика от Дифендара който бе 91г,то сами преценете.Няма място за сръвнение.
            Последно редактирано от Гена; 22-01-09, 21:22.

Коментар

Добре де, а с какво е отгоре ще кажеш ли?

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                Къде е по разпространена от Дифендъра?

Май никъде
                Е как къде? В Несебър и Слънчев бряг .

Сега сериозно, така сравнение на марка и модел без конкретизиране на точен модел и година не може да се прави или само ще си чешем езиците. Нито БГ армия е някакъв фактор като се има в предвид как се печелят търгове тук, нито разпространението им в различните страни.

Затова има много марки и модели за всеки вкус по нещо, всеки си има мнение и държи на него. За мен и двете коли са крайно не комфортни и тесни, пък вие си говорете че били здрави и .......

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                  Е как къде? В Несебър и Слънчев бряг .

Сега сериозно, така сравнение на марка и модел без конкретизиране на точен модел и година не може да се прави или само ще си чешем езиците. Нито БГ армия е някакъв фактор като се има в предвид как се печелят търгове тук, нито разпространението им в различните страни.

Затова има много марки и модели за всеки вкус по нещо, всеки си има мнение и държи на него. За мен и двете коли са крайно не комфортни и тесни, пък вие си говорете че били здрави и .......

И аз това повтарям /и далеч не съм само аз/, но няма кой да чуе. Дори не само конкретен модел, но и конкретни цели, както и пари за придобиване, доходи, маниер на шофиране и много голяма доза личен вкус трябват за да се определи нещо изобщо. Инак е просто аз се кефя на това, ти на онова, а те на какво ли не. Ми добре тогава, нали всеки сам решава какво ще кара. Накрая да не се окаже, че отговорът на въпроса кое е по-добро г-то или дифендър е УАЗ /или Тойота, Нисан или нещо друго/

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                    В България. Относно частите, в наши дни Лондон не е така далеко. Пипнато ще да е и доволно се калсира да знаеш, то не че Г-то ако не е пипнато ще има много шансове пред Дифендър непипнат на състезание
                    Много е трудно да се прецени кой от двата автомобила в сток форма е по добър за офф, за това едва ли има категоричен отговор, за виси от базовото оборудване, гуми, терен, ЛР е по широк, това му дава предимство при странични наклони, но в гората си е минус. Лпндон в наши дни не е толкова далеко, но не екато да кажеш Ловеч, въпроса е дали някой би предпочел да се занимава с доставки на части от Лондон
                    през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Лондон в наши дни не е толкова далеко, но не екато да кажеш Ловеч, въпроса е дали някой би предпочел да се занимава с доставки на части от Лондон
                      Доставките не са хич много пари и не отнемат много време, незнам изобщо на базата на какво можем да сравним цените за части на стари ЛР-и и Мерцедеси. Имам приятел със старо комби мерцедес, някаде колкото моето Диско е. Наблюденията ми са, че евтиното му е подобно на частите за ЛР в Дару и клони към Мото-Пфое за доста неща. Ако си пазаруваш части за ЛР от Мото-Пфое Г-то няма да е проблем също.
                      Сега като се замислям, ЛР-а верно е ужасен.

Коментар

Доставките не са хич много пари и не отнемат много време, незнам изобщо на базата на какво можем да сравним цените за части на стари ЛР-и и Мерцедеси. Имам приятел със старо комби мерцедес, някаде колкото моето Диско е. Наблюденията ми са, че евтиното му е подобно на частите за ЛР в Дару и клони към Мото-Пфое за доста неща. Ако си пазаруваш части за ЛР от Мото-Пфое Г-то няма да е проблем също.
                        Сега като се замислям, ЛР-а верно е ужасен.

Би ли споменал конкретни цени на части, че ми стана интересно, особено по двигателя за да направим реална оценка колко са по скъпи.

Коментар

Частите от UK идват тук за седмица, хайде до 10 дена. Когато говорим за разлика в цената до в пъти, мисля, че този 'гратисен' период е поносим.

Това, че в Бъглария една марка е популярна или не на мен не ми говори нищо. Твърде сме млади като офроуд общество, че да говорим за популярност и традиции. Какво се караше тук само до преди 10г. А още преди това? Уаз и Газ. И някое 20-годишно Паджеро беше уау. По-света, не бих искал да споря, но мисля, че Дифендърът е далеч по-популярен - Африка и Австралия например.

Относно широчината - ако говорим за Дифендър (защото примерно Класика е с по-широко купе), мисля, че и като широчина на купетата и като широчина на моста са еднакви с Г-то.

Щатно от магазина, мисля, че Г-то е по-готово и по-добре направено (все пак е Мерцедес) като качество на изработка и изпълнение. За никого не е тайна, че Дифендъра си е английска Уаз-ка където винаги има по нещо, макар и дребно да те държи буден.

Съгласен съм, че 240, 250 и 300 моторите са здрави и доказани. Спор няма, но няма и душа. Не, че дизелите до преди Td5 на Дифендър са стрели , но пък той е и принципно по-лек и по-добре балансиран от Г-то...

Коментар

Добре де, а с какво е отгоре ще кажеш ли?
                            Прекалено здраво купе и рама;удобство за водача от шофиране;два блокажа;голям избор от двигатели;просторно купе;проста конструкция на целия а-бил;колкото и да е старо държи цена;в купето нищо не скърца и не трака и др.но сега не ми се пише,това го споделям от лични наблюдения.Г-го 81г го продадох за 14300 а Дифендара 91г за 7000,е верно че нямаше лебедка и гуми,но сам прецени.Фен съм на японските коли,но не бих карал никога Дифендър пред Г.Между другото Дифендъра има визуален чар,а Г-то има чар за сигурност и здравина говоря за старите модели,без електроника.

Коментар

Въпроса е кога се чупи и колко изкарва.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов
                                Само толкоз?
                                На мен не ми е удобно да карам а-бил когато краката ми стоят на една страна и кокалчетата на лявата ръка да са ми обелени,нищо лично но карай си това което ти харесва и ти доставя удоволствие,успех.Аз споделих моето мнение,при заводско и-ние и никой,не трябва да го взема под внимание,защото хора всякакви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X