Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е по добрия Г-класа или Дифендър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Кой е по добрия Г-класа или Дифендър?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Как да се запознае човека с Тойотите като тях ги няма и необходимо ли е да познаваш всички за да кажеш, че една точно определена не минава?

Бе защо защитаваме една марка на всяка цена. Щеше да стане интересна тема ако беше споделено кое от къде минава и от къде-не и какво да се доработи за да стане.

На стандартната Гега и трябва един страничен наклон посред равно поле за да се обърне. Кажете как се поправя. Не ми разправяйте, че Тойотата имала блокажи. То блокажи и на Мускал може да се сложат.
    Вярно е, че всеки е влюбен в колата си ама защо сляпо?
    На мене ми е по-интересно какви дефикти има мойта джипка и как се поправят, а не колко е страшна.
    Аз не защитавам Тойотите и не казвам че мойта е най-страшна.
    Ама това минало,пък онова не минало,пълни глупости та даже и не знае какво не е минало.
    Точно и мен ме интересува какви кусури има мойта джипка за да ги отстрана,затова и не съм писал до сега в тази и подобна на тази теми,защото са безсмислени и пълни с некомпетентни мнения.
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

... Щеше да стане интересна тема ако беше споделено кое от къде минава и от къде-не и какво да се доработи за да стане ...
      Трудна работа! Кое от къде минава зависи не само от конструктивните особености, но в много голяма степен и от ред странични обстоятелства.
      Примерно с какви гуми е и какво е задкормилното устройство.

Така че, мене ако питаш, теми от рода на кой е "по-, по-, най-" най-често не стигат до никъде ..
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
        Колега първо се поинтересувайте Тойота 80 с какви двигатели е комплектован и тогава давайте мнения.

До Самоков може да дойдем когато ни убедите,че познавате Тойотите.

Може още сега да напишете че не сте прав.
        За какво си ми да идваш до Самоков,много велики карачи от компа идваха и винаги нещо им пречи да пробват-я нямат джипка за трошене,я баира нямал проблем но не смеят да опитат.Аз пиша че Г-то се качи а Тойотата не можа,модела не е важен важен е факта.Това съм видял и не се хваля,щото не съм карал нито едната машина аз.

Коментар

Има два важни фактора:
          1. Доколко си решил, че ще и строшиш кокалите на колата.
          2. Задкормилното устройство - опит, познаване на автомобила, сачми в главата.

Краси знае за какво говоря.

Ако тези два фактора са 100% изпълнени, то те определят и над 70% от "проходимост" на автомобила. Всичко друго е специфика: голяма мощност - трябва само при определени случаи и лифт; пълни блокажи - само при конкретен и специфичен терен; супер окачване - едва ли ще се забележи при нормални разходки.

Така, че нека се абстрахираме от водача. Вальо е прав. Да наблегнем на плюсовите и минусите на автомобилите, сравнявайки ги при еднакви "състезатели", та да си знаем кусурите. Всеки да може да избере основата - голям двигател или по-добър ход, както и какви доработки го очакват за да преодолее фабричните слабости /крен, липса на блокажи, тунинг на мотор../
          Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            За какво си ми да идваш до Самоков,много велики карачи от компа идваха и винаги нещо им пречи да пробват-я нямат джипка за трошене,я баира нямал проблем но не смеят да опитат.Аз пиша че Г-то се качи а Тойотата не можа,модела не е важен важен е факта.Това съм видял и не се хваля,щото не съм карал нито едната машина аз.
            Да се намеса в спора и аз.Миналото лято на едно каране бяхме 3 джипа с АТ гуми и стандартно окачване :
            Г -дълга база 2.8 на газ,
            аз с Рейндж-класик 2.4 Тд
            Фероза 1.6 на газ
            Та на едно наклонче с малко неравности го качихме и тримата но :

Г-то с включени блокажи и трите ,без тях не можеше

Аз без проблем с централен

Ферозата от 3-4 опит

На това място нямах никакъв проблем,Г-то без блокажите неможеше, Феразата с газ до ламарината.Според мен тук оказа влияние как работи окачването на неравния терен и затова не видях труднист а Г-то и Ферозата подскачаха от малките бабуни ще кажете че шофьора в Г-то не може да кара но не е така той е много по добър от мен.
            Който не вярва има и клипчета но не за това става въпрос кой е по-добър Г-то или Ленд Ровъра.На други места аз не съм минавъл или със зор затова че нямам блокажи а Г-то без проблем

Ако се направат два или повече джипки от Различни марки но еднакво тунинговани като ходове,блокажи и близки по параметри двигатели както и тегло, сметам че разлики ще има но минимални все някой някъде по различен терен ще изпитва по голяма трудност да премине от другия дори и да се карат от един човек
            [SIGPIC][/SIGPIC]
            RR Classic

Коментар

Виждам добре си приказваме и пак предлагам да направим 1 среща с кой каквото има като джип, дифендър или Г и да потестваме. От тунингите предлагам да има поне няколко каси бира 100 октана и поне 5" дълги пържоли в големи количества. Да видите какво тестване ще стане
              sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                ... модела не е важен важен е факта ...
                Това е много интересно твърдение. Щом е без значение дали Тойотата е 70-ка с двигател 2LT и едно LSD или 80-ка, с 4.2 бензин или дизел и пълен комплект блокажи ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                  Днес, в Тетевен се нагледах на интересни моменти. Г-та не изкачиха калното препяствие. Ленд ровъра на англичанина - също. Много яки коли, просто стигаха до средата на баира. Говорих с Иван Попов, който е бил 1 номер и го е преминал...

ПП. Вярно, някои са били с бутонки или тракторни гуми.
                  Съжалявам, че не можах да дойда, но видях снимките и клиповете.
                  Бялото Ге е с МTR, a Стиф с BFG MT. Витарите дето го качиха - едната с "бутонки", другата с "тракторки". Гумите и вероятно по малката маса дадоха предимство в случая.

Коментар

Първоначално публикуван от kupona Преглед на мнение
                    Виждам добре си приказваме и пак предлагам да направим 1 среща с кой каквото има като джип, дифендър или Г и да потестваме. От тунингите предлагам да има поне няколко каси бира 100 октана и поне 5" дълги пържоли в големи количества. Да видите какво тестване ще стане
                    Аз се записвам за участие. Като конкуренция на 5" пържоли предлагам 65 градусова Дядова рИкийка и едно самоделно червено винце.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Аз се записвам за участие. Като конкуренция на 5" пържоли предлагам 65 градусова Дядова рИкийка и едно самоделно червено винце.
                      Това вече е сериозна приказка за съревнование

Да предложим някакви дати и място, които да не са свързани с някакви празници.

Като начало предлагам някой уикенд към края на октомври, а като място - някъде между Пирдоп и Копривщица. Нагоре има страхотни заслони и хижи.
                      sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от kupona Преглед на мнение
                        Това вече е сериозна приказка за съревнование

Да предложим някакви дати и място, които да не са свързани с някакви празници.

Като начало предлагам някой уикенд към края на октомври, а като място - някъде между Пирдоп и Копривщица. Нагоре има страхотни заслони и хижи.
                        Пирдоп и Копривщица. Мястото е супер. Чист въздух, дървени хотели, домашни палачинки със сладко от горски плодове, кал на воля, Дяволи също има а и една дупка за печене.....
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Каним ви на МЕРЕНЕ. Над Пловдив. Близко до всички. Ядене и пиене на корем. Има и едно Г за трошене.
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...954#post862954

Ще има и някой представител на Ленда /предполагам Руси, а защо не и на Гладиатор/.

Коментар

Айде пишете ме и мен,само да оправя моя казан до тогава,ако не ще съм навигатор.Много добра идея.
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от nikita66 Преглед на мнение
                              ... Ще има и някой представител на Ленда /предполагам Руси ...
                              Е, точно на тези дати Руси има вероятност да бъде другаде.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

То за там е ясно, но неведоми са пътищата офроудски. Знае ли се?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X