Друже, погледни и корейското паджеро - Хюндай Галопър. Имаш по-голям шанс да попаднещ на запазен екземпляр, защото не са "имиджови"
. Да, отпред са с независимо окачване, но както каза Цецо, минават тънко с натягане на торсионите и лесно поемат 31" гуми, които за барбекю и лек офроуд стигат.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв SUV става за off-road
Свий
X
-
Не мога да ги разбера тия хора как минават по над 350 000км със SUV . Иначе Галопера ми допада като визия и то доста , сега попаднах и на друг модел - Теракан . Ама сами казахте , че на по късен етап мога да се зарибя повече и да се заиграя с лифтове , гуми . Затова предпочитам нещо с цели мостове . Може и да не ми се наложи да го вдигам никога и т.н. , но ако се наложи е добра база и сравнително по лесно като гледам Jeep форумите .
Представям си само как след време пускам тема как да вдигна Галопер и почвате да ми казвате - казахме ти с цели мостове да търсиш . Аз и моята приятелка сме хора , а и нашите приятели които обичаме да ходим на природа пред това да ходим по кафета . Затова предполагам , че това за мен няма да е просто временна прищявка , нещо което да отмине като идея след 2-3 месеца .
Коментар
-
Пак аз - целите мостове ги харесвам като непретенциозно и здраво за първа стъпка донаджипване,а тя е лек лифт с гуми.Потенциалните проблеми при евтина и тормозена джипка там са сравнително по- малко от независимото,за това ти предлагаме / някои от нас де / евтинка / че такава я търсеше / с цели мостове по възможност.
Аз съм карал 3-4 с цели мостове,по предназначение съм ги карал с години,сега по предназначение карам едно с независимо и на предни и на задни,предназначението и цената са му други обаче.
Не е задължително да е с цял мост,но за целта ти,бюджета,идеята.......по възможност гледай да е такова.
Преди 10 години / одьртявам знам / като търсят се наложи мнението за Галопер, Диско 2 и Терано,2 от 3.
Пак виж Галопера,има даже 2-3 за продажба ИС форума,не са 3 бона обаче и гумите им стоят смешно
-
-
Това с натягането на торсионите, колкото е тънко, толкова е и не особено смислено упражнение. То води до ограничаване на ходовете на окачването и влече след себе си интервенция като рязане на тампони, която обаче на свой ред може да доведе до едно гадно вадене на дясна полуоска и оставане без предно насред калта. При положение, че 31-ци се побират и без това упражнение смисълът от него ми се губи тотално. Макар че доста хора го правят по причина, че торсионите им просто са станали за смяна ...Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеДруже, погледни и корейското паджеро - Хюндай Галопър. Имаш по-голям шанс да попаднещ на запазен екземпляр, защото не са "имиджови"
. Да, отпред са с независимо окачване, но както каза Цецо, минават тънко с натягане на торсионите и лесно поемат 31" гуми, които за барбекю и лек офроуд стигат.
Иначе Галоперът с едни подходящи гуми си става за BBQ-офроуд. Като и всяка друга джипка, за която се сещам.
Ние не сме неутрални!
Коментар
-
Не можах да прочета цялата тема, че нямам толкова време!
Предложението ми е да погледнеш Мицубиши L200. Не знам как са с ръждата и дали вече не са се предали, но на мен лично ми харесват. В БГ има доста с десен волан, предполагам не са дошли от Австралия.
На каквото и да се спреш гледай да не е наякой курник, защото нито ще ти е по-евтино, нито ще можеш да го ползваш по предназначение.
Коментар
-
Хора , как е Toyota 4 Runner 2.4td 1992-ра като механика ? С цели мостове ли е - ако да , до какви гуми би издържала , с отделна рама ли е , има ли проблеми с корозия , евентуално намират ли се части лесно ? То вече за много неща трябва да гледам , но набелязах една-две и да знам да питам ли изобщо .
Коментар
-
Като механика е Тойота. С независимо окачване отпред. Двигателят е твърде слаб за килограмите на 4Рънъра. Прилично поведение има 3.0 ТД. Купето поне за мен е много неудобно - висок под, нисък таван, краката са ти изпънати напред и на високо.
Не се хващай за този цял преден мост, като удавник за сламка. Теоретичто е по-здрав, но си има и недостатъци - по-лошо пътно поведение на асфалт, диференциала е по-ниско от колкото при независимо окачване. А здравината ще ти потрябва само ако решиш да сложиш доста големи гуми (ама като те гледам не ти се дават пари) и решиш да буксуваш по цял ден в дълбоко кално дере.
И не прави компромис с ръждата. Тя винаги е много повече от това, което виждаш. С много зор можеш да я забавиш, но не можеш да я спреш
Предложение от мен - Нисан Терано 2.7 нов внос от Италия. Удобно купе. Има здрав и трудно убиваем двигател, намира се за прилични пари, има добро предлагане в БГ, достатъчно проходим за начинаещ.Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Ами писах за 4рънъра и пазарлъка започна , писах и за едно Паджеро 2002 3.2 дизел автоматик . Хубавото на Паджерото е , че става и за ежедневна кола . Ще видя къде ще ми излезе късмета . Този двигател 3.2 на Паджерото/Шогун-а как е ? Има ли нещо проблемно за което да гледам , лази ли ги ръждата ? Между другото не се бях замислял , че диф-а при независимото е по-високо , ама пустите маншони .... има да се сменят и днес и нощес .
Коментар
-
Сакън, не думай, тва е Тойота бе....А с това независимо предно окачване, мани, мани...бегай бъъъъъързо..Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнениеС независимо окачване отпред. Двигателят е твърде слаб за килограмите на 4Рънъра. Прилично поведение има 3.0 ТД. Купето поне за мен е много неудобно - висок под, нисък таван, краката са ти изпънати напред и на високо.
(това към търсещия)
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Е баш това Паджеро е със силно независимо окачване навсякъде. Помпата на тея години ще я сменяш/ремонтираш със смяна на маслото. Поне има информация за него бол. И аз като в горния пост да питам какво стана с " не ми требва независимо предно"?Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнениеАми писах за 4рънъра и пазарлъка започна , писах и за едно Паджеро 2002 3.2 дизел автоматик . Хубавото на Паджерото е , че става и за ежедневна кола . Ще видя къде ще ми излезе късмета . Този двигател 3.2 на Паджерото/Шогун-а как е ? Има ли нещо проблемно за което да гледам , лази ли ги ръждата ? Между другото не се бях замислял , че диф-а при независимото е по-високо , ама пустите маншони .... има да се сменят и днес и нощес .
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Айде стига де. Човека представа си няма. Няма как за няколко дена да прерови форума, да пресее информация и да си изгради правилно ЗА НЕГО мнение. Важното е да вземе нещо, което ще го кефи, ще му върши работа и да не му съдира джоба. В крайна сметка след първата джипка ще знае много добре какво да търси.Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеЕ баш това Паджеро е със силно независимо окачване навсякъде. Помпата на тея години ще я сменяш/ремонтираш със смяна на маслото. Поне има информация за него бол. И аз като в горния пост да питам какво стана с " не ми требва независимо предно"?
Ама вие като го почнахте с тия цели мостове ...
Аз съм на мнение, че трябва да се започне от нещо средно - да не е прекалено паркетно, да не е и хард офроуд. За това джипка с бавни, цял заден мост и независимо предно окачване би била добро начало.
И аз още си мечтая за Чероки XJ 4.0 автомат, но останаха малко читави бройки на бутикови цени.Nissan Terrano 2,7 TDI
- 2 likes
Коментар
-
За първа джипка, една Фронтера ще му свърши идеална работа, а може и да не помисли за друга
.
П.П. При Ф2 има големи шансове да попадне на читаво купе, пък за другото си трябва и "много късмет, хладен ум, горещо сърце и чисти ръце", както едно време е казал чичо Федя

Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Моето мнение е абсолютно същото, НО тука пак го пуснаха по пързалката с тия цели мостове, а той клъвна веднага. И от Ксантия, дето вършела работа, станаха едни цели мостове, едни чудесии....И аз съм търсил джип, моят беше, и си остава първи такъв за мен. Та и аз съм бил на неговото място. Навремето можех да взема Птрул с цели мосотве(яката работа), италиански, нова глава, абе направен от човек за него си. Но ми е прекалено неудобен за моите цели, и го взе приятел След 2 месеца си взех Паджеро за мен. И двата са налични и днес. Ми тоя Патрул стоков, с неговите джанти, дето не можеш нормална гума да намериш за тях, ми извинявам се много, ама не е по-проходим от моя с 31-ци, които само монтирах без да пипам нищо. Не, че аз и той ходим кой знае къде.Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
Айде стига де. Човека представа си няма. Няма как за няколко дена да прерови форума, да пресее информация и да си изгради правилно ЗА НЕГО мнение. Важното е да вземе нещо, което ще го кефи, ще му върши работа и да не му съдира джоба. В крайна сметка след първата джипка ще знае много добре какво да търси.
Ама вие като го почнахте с тия цели мостове ...
Аз съм на мнение, че трябва да се започне от нещо средно - да не е прекалено паркетно, да не е и хард офроуд. За това джипка с бавни, цял заден мост и независимо предно окачване би била добро начало.
И аз още си мечтая за Чероки XJ 4.0 автомат, но останаха малко читави бройки на бутикови цени.
Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Иначе ще помоля да не я заключват , защото тепърва ще я развивам след като купя джипка . Пък и е доста полезна за мен , научих неща които изобщо не знаех преди .

Коментар