Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв SUV става за off-road

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
    Важното е да е черен.
    Не беше ли жълт? Де го Гагич, има един цитат с критерии.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

    Коментар


    • #92
      Какво мислите за Wrangler YJ и Jeep CJ ? Кучето ще тича отстрани и барбекюто ще е без генератор ама .... Надявам се да ми кажете , че са с рама , цели мостове и здрави двигатели .

      Коментар


      • cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        Добри са, но държат цени. По принцип са база, за правене на доста сериозни машини за оффроад. Но за пикници са по-скоро безсмислени, предвид пространство, комфорт и най-вече цена. Зависи и точно от модел и комплектация, че има различни (мотори и скорости).

    • #93
      Ами и аз не мога да разбера кой модел е точно . Кое е с кръгли и кое с квадратни фарове от YJ и CJ , защото намирам много разминавания . Например двигателя е 340 куб.ин. което трябва да е CJ , но пък е с квадратни фарове което пък води до YJ .

      Коментар


      • cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        Баш 340 няма фабрично в CJ7, има 304. Може просто мотора да е сменян, доработките по тия коли не са толкова редки. YJ няма изобщо V8 фабрично, но може да е сложен.

    • #94
      Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение
      Какво мислите за Wrangler YJ и Jeep CJ ? Кучето ще тича отстрани и барбекюто ще е без генератор ама ....
      То на някои от тях си пише "Just for fun". Стават за офроуд, има мегдан за "наджипване", но са реално за 2-ма души, ако искаш да носиш някакъв багаж. Багажник практически нямат, особено пък ако на бензинка сложиш газ.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 17-04-20, 10:33.
      Ние не сме неутрални!

      Коментар


      • #95
        Ами старите Рейндж Роувъри 94-та до 2001-ва , не са ли и те с цели мостове и рама ?

        Коментар


        • cecoa1
          cecoa1 коментира
          Редактиране на коментар
          Тия цели мостове...излишно ги търсиш... Надграждане е възможно и при независим мост, важни са много други неща.
          Тоя Ленд Ровър оригинално е на въздушно окачване, и е насочен повече към лукса. Достатъчно прежален, с правилните доработки и мотор, може да върши тая работа, ама...
          Просто виж цените на различните джипки и ще се ориентираш - най-коравите държат цена.

      • #96
        Спомням си как преди десетина години и аз бях в подобна ситуация,като автора на темата.Писане,четене,писане,четене и така до пълно ошашаване.Най-накрая си докарах от Англия една Витарка за малко пари,сложих и сиромашки лифт,обух я в едни БФГ МТ и газ по горите.И по Ямбол си я карах и по Алпите си я карах и къде ли още не.Оставаше в някой и друг коловоз,ама това е от задкормилното устройство.Та по темата-вземай нещо евтино с бавни,с възможност за повдигане и не много ръждясало,а пък като покараш някой друга година сам ще разбереш какво ти трябва.
        Нека силата да бъде с нас!
        Suzuki Grand Vitara
        +34 642 91 4154

        Коментар


        • #97
          То въпроса е веднъж да почна с нещо , после е лесно базата за сравнение . Искам да е с цели мостове заради възможността за надграждане гуми,окачване и т.н. защото това ще ми е хоби . Всеки тук знае , че това е хоби и 100% никой си не е купил джипката с мисълта , че нищо няма да прави по нея . Винаги се намира нещо за човъркане . Я повдигане , я окачване . Влезе ли ти под кожата отърване няма .

          Коментар


          • bullet_pk
            bullet_pk коментира
            Редактиране на коментар
            Много си прав, но това е едно много скъпо хоби. Бюджета, който си определил стига за нещо с независимо предно окачване, рама и бавни. Предно независимо окачване също се повдига, има си лифт китове или сиромашки тунинг. Спокойно можеш да сложиш на такава машина 31 инчови гуми и това ще джипката ще ти е достатъчна за начало и за доста прилични разходки.


            Но като искаш нещо истинско но цели мостове, то приготви едни 15-20000лв за читав Патрул, Wrangler или Тойота 7х, приготви още толкова за истински тунинг, 35-37 инча гуми и скачай смело да боксуваш по цал ден в деретата.

        • #98
          Започна ли огледа на "жипки" ?

          Имам в предвид , да ги видиш на "живо", да ги покараш , да усетиш как возят и как се карат ?
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

          Коментар


          • #99
            Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение
            Какво мислите за Wrangler YJ и Jeep CJ ? Кучето ще тича отстрани и барбекюто ще е без генератор ама .... Надявам се да ми кажете , че са с рама , цели мостове и здрави двигатели .
            За забавление бих си взел именно YJ, цената му е леко различна спрямо конкуренцията от другите модели, но както винаги има защо.С повече напън може да го докарате до 4 човека вътре, ако не сте едрогабаритни, или трима + куче.Ако не си карал такова, покарай преди да се хвърлиш с главата напред, ако не намериш точен еквивалент покарай УАЗ,ГАЗ или друга селскостопанска техника, усещанията са подобни, с кални гуми повече от 80км/ч не бива, 100км/ч и нагоре ги отписваш като скорост, нищо че на километража ги пише.Иначе ако се абстрахираш от тези дребни неудобства, това чудо може много, сравнено с Крантията, просто не може да бъде сравнено, ако не си карал друго 4х4 сравнено с леката кола ще ти се види луноход.За по-нормална употреба от това, което са ти предложили бих взел Паджеро,Терано,Чероки,Фронтера и Трупър.Като си взимаш нещо дъртичко прави си сметка дали го има по моргите, защото в общия случай на дилъра му е през дедовия дали на някой му се кара 30 годишен джип и или не поддържа някои части, или ги продава на неприлични цени.За някои неща няма афтърмаркет варианти, дефицитни са на пазара за втора ръка и като ти се натрупат да купуваш няколко такива дреболийки на пръв поглед става кофти.

            Коментар


            • Всъщност Сузуки Джимни е много хулигански скакалец на цели мостове. Заради ниското си тегло с доста по-малки гуми може да засрами батковците. Но вътре е тесничко и за тунинги пак си трябват парици.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

              Коментар


              • Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
                Започна ли огледа на "жипки" ?

                Имам в предвид , да ги видиш на "живо", да ги покараш , да усетиш как возят и как се карат ?
                Не съм . В Англия съм и само оглеждам кое е на далавера и кое не . Ще си търся от БГ . Няма смисъл да от тук с десен волан .

                Коментар


                • Жип на далавера не е на далавера.

                  Коментар


                  • Има един тънък момент в цялата работа. От една страна се говори за евтин джип, от друга после да се наджипва. Наджипването обаче си иска своето - да се вложи доста време и пари докато стане както трябва. Времето често е подценявано, но докато прочетеш и отсееш информацията, или караш на принципа проба - греша, все минава доста от него. Във втория случай и парите няма да са никак малко. Въпросът е дали си сртува толкова време и финанси да се влагат в много евтина кола. Ако вложиш 4 - 5- 6 хиляди за доработки върху кола, която струва 4 - 5, тя си остава вечно твоя

                    Аз бих подходил иначе. Щом бюджетът има значение, в началото евтин джип, с който да видиш какво ти харесва, какво ти липсва, какво искаш да правиш с него и да направиш от него. Ако това е твоето занимание, продаваш с възможно най малка загуба и вече купуваш нещо, което става за твоите мераци, в което си струва да се влага. И имаш концепция вече.

                    Имането на концепция не е малко. В началото ще чуеш много акъли, в които може да има доза истина, но на практика да нямат значение. Примерно някой ще ти каже, че задължително трябва да е къса база, щото са по-проходими. Обаче може да се окаже, че за теб това няма значение, щото всъщност имаш нужда от пространството и комфорта, а има дъги бази, които са по-проходими, отколкото въобще ще се занимаваш да пробваш. Експедиционен тип кола може да ти донесе повече кеф, ако си тоя тип човек. На мен например вече от доста години това ми е основно хоби, но къса база още не ми е дотрябвала Може пък обратното да се окаже - влече те да си яко хардаджия и дълга база за тебе да е безсмислен туч

                    Още веднъж накратко - евтината джипка и двипката, която си струва да се надгражда, е по верочтно да се окажат съвсем различни неща
                    Последно редактирано от nissan_gr; 22-04-20, 00:21.

                    Коментар


                    • Маркони
                      Маркони коментира
                      Редактиране на коментар
                      Даммм.Напълно съгласен.Всеки си има вкусове и предпочитания.Няма рецепта, от която всички да са доволни.Ако имаше, всички джипове щяха да са еднакви...

                  • Не търся печалба т.е. да взема нещо да го направя и след това да го продавам за пари . Търся евтина добра база която да си надграждам във времето . Не е задължително и да е в толко добро състояние , просто да е добра база , да мога да си ходя с нея из горите с приятели , да си я човъркам всеки ден по нещо , като ми се прииска да се филмирам и да мина през някое по хард място . Общо взето да е универсална . Затова за мен е важно да не влагам първоначално много пари , защото това ще е вечно мое след това . От 6 години съм в Англия и мисля да се прибирам в БГ . Това хоби ще ми е отдушника , извор на истински кеф . Парите нямат значение . Намирам направени Патрули по 8-9 000 евро с гуми , лонг арм и т.н. всичко което ми трябва , но къде е кефа да го купя готово и само да карам ? Не знам дали ме разбирате , но ако някой е живял извън БГ знае каква тъпотия е . С това ми хоби искам да си компенсирам всичките 6 години тъпотия в УК . Иначе темата не е чешане на езиците . Всеки ден търся или по скоро чакам да изпадне подходящият модел на добра цена . Ще помоля да не се заключва , със сигурност сега започва . Насочил съм се към Чероки,Гранд Чероки,YJ или Ленд Крузър . Гледах темата на един потребител тук във форума как си направи едно червено Чероки , това е и моята визия за това какво искам като краен резултат . Между другото Дефендъри има тука доста , но са с десен волан .

                    Коментар


                    • Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение
                      Между другото Дефендъри има тука доста , но са с десен волан .
                      То при тях май това не е никакъв проблем. Доколкото съм чел и чувал, всичко е пригодено за ляв/десен, само демонтираш и от другата страна. Тук има по-запознати, да кажат.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X