Здравейте , накратко . Обичам да ходя из горите . В Англия съм в момента и мисля да си купя някаква джипка за в БГ . Първоначално мислех да се прибера със сегашната ми кола и да я направя на бъги , но случайно ми попадна Freelander на добра цена и оттогава се замислих защо пък да не я продам и да си закарам едно 4х4 в БГ . Сега като абсолютно не знаещ ако можете да ми предложите нещо като за off-road ама БГ off-road , защото тук английския няма нищо общо с българските гори и поляни . Тук по скоро си е черен път без коловози и т.н. Критерия ми е клиренс , ясно е , че ще е 4х4 , друго не ме интересува , а и парите . Не съм склонен да купя нещо за много пари . След като се разрових във форума се спрях на няколко модела за които да гледам . Freelander - има ги много тук , но повечето са 1.8 бензин , Pathfinder - малко голямо ми се струва за кози пътеки , X-trail - струва ми се нисък , Cherokee/Grand Cherokee и Frontera . Сигурен съм , че има още много модели които пропускам като Vitara/Gran Vitara , Pajero , Landcruiser , Discovery , някой Hunday , Kia , затова и пуснах темата . Може да предложите нещо като по запознати , аз нямам никаква идея от off-road . Зарибих се (сега може да вие смешно) с една Xantia дето имах преди 10 години . На най-горно положение като преместех лоста за окачването се вдигаше на 30см от земята и това ме устройваше идеално . Ходил съм къде ли не и съм минавал през какво ли не (за моите разбирания) и бях супер доволен . Проблема е , че не намирам като SUV нещо със сходен клиренс 30+см от земята . Като че ли съм се спрял на Freelander , Pathfinder и X-trail . Много са евтини , но може вие да имате по добри идеи . Общо взето търси се нещо високо,4х4 и евтино . Също така какво мислите за Субару Форестър ? Толкова са евтини , че бих вложил някой лев да го вдигна .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв SUV става за off-road
Свий
X
-
От трите най-джипестото е Патфайндер, но сам каза, че не е за кози пътеки. То по принцип няма джип баш за кози пътеки де. За там има мотоциклети ендуро или чист крос
. Поразузнай защо са толкова евтини тия модели на дадените марки.
П.П. За български офроуд ти трябват и бавни скорости, като пак само Патфайндера има такива. Имай предвид, че само комплект гуми с по-сериозен размер са около и над 1000 лева според зависи и то без резервна такава.
П.П.2. От допълнително посочените, истински джипове са Фронтерата и Черокито. В УК-то има колега, който е с две Черокита и може да ти поразкаже и покаже това-онова.Последно редактирано от коко келеша; 09-04-20, 18:05.Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
-
И на мен май не ми харесва , че не казахте нищо хубаво за Фрийлендъра . Като че ли това очаквах . И на мен ми допада визуално . Досега рових в ибей и се намират лифт китове на 5см , ама с тези кекави двигатели дето им слагат едва ли ще може да носи гуми 235/70/R16 , оригиналните са 195/80/Р15 та и от там щях да докопам още 3-4 см и мисля доволно щеше да стане .
Коментар
-
Да де , за мен е по скоро ходене из горите . Има Дискавъри 2 ама с това ме е срам да си дойда от УК . Много е грозно . Попадам и на 2002 Рейндж Роувър 3.0v6 .
Коментар
-
Не , пуснал съм темата точно затова . Да дадете идея . Не ми се дават повече от £2000 за това удоволствие което ще се изкарва само 2-3 пъти в месеца . Иначе Дискавъри 2 по-добро ли е от Чероки,Фронтера,Х-трейл,Патфайндър ? То ако е за пари и съм наистина зарибен най-лесно ми е един Дифендър за £5000 ама не съм толкова зарибен . Просто живея в малък град и няма кой знае какво да се прави в него та това ще ми е един вид като хоби .
Коментар
-
Купуването на джипката е първа стъпка,след това идват малко по-сериозните разходи еле на евтина джипка защото добри гуми са си добри гуми ма едно е да ги сложиш на джипка за 20 и съвсем друго за 2 бона,
АЗ идеята ти я разбирам и знам,че апетита идва с яденето.На твое място бих взел Дифендьр за 5 бона вместо Чероки или Диско,другите не ги и коментирам даже.Не казвам,че един Черок 4.0 не е добре и няма да ти върши работа,но Дифендьра е класика и еле там при вас подръжка за модела,информация,части,сервизи..........колко искаш.
За майтап - прегледай колко парици е Дифендьра тук в Калифорния,кой да е модел от коя да е година ма гледай да си седнал.
Вземи си джипка която го може и която може да понесе бъдещи странни идеи и не се наказвай с нещо евтино само колко да го имаш,утре ще се наложи да го махаш защото не го може.
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
С десен волан май вече няма регистриране в България.
Парите в джоба, и в България си купуваш нещо готово за ползване, било то и УАЗ.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
.
Коментар