Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв SUV става за off-road

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    Абе, къде е Пенчо, че имам Спортидж за продаване.
    Не, Пенчо няма Спортидж за продаване, а и неговият е с номера и ляв волан.

Така и не разбрах, що пусналят темата не си вземе самолета за 20÷50€, и като дойде не си купи нещо подходящо за него, с което е пълно тук, а иска да гризне некоя тояга само и само да изглежда тарикатски на местна почва, демонстрирайки къде копа, с десняк с английски номера ?!
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Абе, къде е Пенчо, че имам Спортидж за продаване.
      Тука съм, ама си имам.

Коментар

• TigerHunter
        TigerHunter коментира
        Редактиране на коментар
        Аз само за да насочиш вниманието.

И мойте 5 ст. по темата
      -На цена 3-5хл. лв. може да си вземе магаре (Feroza)или катър (Rocky) от Daihatsu и да си свирка по реки,поляни,горички. Ще вършат работа, приемливи цени на подръжка и приемлива здравина и добра проходимост (при Рокито имат и заден блокаж). При "Церозата"- само да е с ръчни хъбове. Бензиновите мотори ,добре вървят и на газ- без да се "суетят"!

Коментар

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        Става, а и почти всички са с ръчни хъбове. Имат и с независимо предно, и с цял мост. Имат и прост и здрав дизел. Само раздатката включва предното с вакуум, но май не на всички е така.

• petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        В наше "село" има две Рокета и няколко Церозки (така си ги наричаме) и никой не мисли да се разделя с каручката си. Рокетата са ползват от ловци и са с td мотори. За избора на едното преди десетина години ходихме до София. И "магарето" и "катъра" са си добри ,а на пазара излизат предложения на и Рокета с монтирано LSD и в предния диференциал.

• cecoa1
        cecoa1 коментира
        Редактиране на коментар
        Моето Роки, беше баш с td мотор...ама 2,4 от BMW 115 коня, шестцилиндров редови. Оригинално така, щото всъщност беше Бертоне Фрийклаймбер. Тоя на който го продадох, и до сега се обажда понякога, супер доволен.

Нещо не разбирам - щом имаш Диско-2, което има бавни, блокаж и/или тракшън, шаси и цели мостове, което ще караш само в горите, за какво ти е друг джип???
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• бат'Марто
        бат'Марто коментира
        Редактиране на коментар
        Щото е грозен бе, Ванка, не разбра ли ?

Ако ще е само за гората без регистрация, трябва да е нещо просто и надеждно, желателно дизел без електроника или с минимум такава.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Нямасм Диско trapper , вчера рових в бг сайтовете за коли и няма Диско на цена 5 бона или ако има е с десен волан .

Коментар

• cecoa1
          cecoa1 коментира
          Редактиране на коментар
          Това е защото си задал над определена година на производство, иначе има няколко.
          Ти гледаш там Дискавъри 2, а има и Дискавъри 1(до 1998г). За твоите нужди, първото поколение е по-добре. Второто е с повече електроника, па и раздатката по някое време остава без принудителен блокаж, после го връщат пак(когато го няма, всъщност на повечето е махната само лостовата система за включването му, и може да се възстанови...има теми по въпроса). Мотора на първото поколение, дизела, е много добър и много прост, има три жици към него и не ползва електроника. Това освен при версиите с автоматични скорости, и някои с ръчни към края на производството. Второто поколение е петцилиндров с помпа-дюза, всичко се управлява от комп. Уж не е лош, ама...за без регистрация в гората, по-добре по-простия.
          Отделно, ако взимаш нещо от UK, трябва да си сигурен, че ще стигне на ход до България.

Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнение
        Нямасм Диско trapper , вчера рових в бг сайтовете за коли и няма Диско на цена 5 бона или ако има е с десен волан .
        Колега. Доколкото разбирам се прибирате от мрачния Албион.
        Там надниците не са ли по ......лева на ден, та 5 бона лева са Ви проблем? Че и да се мъчите с десен волан, при ляво движение?

Коментар

Ами то не толкова до парите , колкото , че наистина не знам колко време ще ме влече това . Затова не знам дали си заслужава да се хвърлям на нещо по така . Между другото тука тези Лендкрузъри имат няколко модела - Амазон,Колорадо и прадо като Амазон са най-скъпи . Сам ов двигателите ли е разликата ?
          Последно редактирано от bmwww; 10-04-20, 13:27.

Коментар

Хора , вие ме зарибихте честно . Вече втори ден мисля и гледам нон-стоп обяви за джипки . Обаче май сте прави , че по-добре нещо с ляв волан от БГ отколкото от тук да карам някой ръждилник 3200км със всичките му разходи за спане , гориво , винетки и фериботи . Твърдо съм решил , а и като знам къде искам да го ползвам , че ми трябва нещо с цели мостове . Също така има ли и пикапи с цели мостове ? Гледам съседа тук има Форд Рейнджър 1 който е с доста приличен клиренс , ама не идва да му залегам под колата да оглеждам . Тука много много не се кефят и ще кажат , че ще го крада .

Коментар

• cecoa1
            cecoa1 коментира
            Редактиране на коментар
            Сравнително малко са пикапите с два твърди моста, особено в Европа и до посочения бюджет. Но все пак не дръж толкова на целите мостове.

В англия трабва да следиш пазара "далаверите" бързо изчезват и разликата вече не е толкова голяма. Погледни Нисан Терано за около 1500 паунда има не лоши, по-евтини са от паджерото но не отстъпват по проходимост.
          Последно редактирано от Vankoni_; 10-04-20, 18:43.

Коментар

Защо Англия,не се търси далавера някаква,играчка се търси,а играчки за тия пари даже и от форума може да се намерят.

Това долу горе като някои случаи в нашия бизнес - докарването на едно нещо на ход от точка А до точка Б си трува долу горе едни и същи пари,при някои стари и строшени парите може да стъпят на двойно и тройно.Да вземеш нещо за 2 бона и да го докараш за още 1500-2....баси далавера.

Дебнеш форума,една за ушите от тук,минаваш през някой изпитан механик да ти я стегне,4 гуми в багажника,телефона на селския трактост и вЪрти по баирите
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

https://offroad-bulgaria.com/forum/о...per-select-lpg

Те ти пример, превърти ги тия в твои пари и сметни един дарак от Англия д БГто колко ще ти излезе с все части и стягане за пътя.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Да така е , сметах го вече неколкократно . Не си заслужава . То първоначално идеята ми беше така и така ще се прибирам с колата , да я продам и да взема едно 4х4 , защото колата няма какво да я правя после в БГ . Така се прецаках и си закарах една преди 2 години и стои в гаража , а е с хубав двигател 2.8 V6 193 коня . Мислех и нея да я правя на бъги , но е автоматик и трябва да е на предно , не че сегашната щеше да е 4х4 . Май ще търся нещо от БГ като се прибера .

Коментар

При тия билети май сега не си заслужава съвсем,леви волани,регистрации,застраховки......продавай драгстера от гаража,набивай едни 4 в лева и една готова за ушите - карай си ваканцията,не се обръщай на джамбазин.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Да така е . Съгласен съм .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X