Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес по Нивата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес по Нивата..

Нямам си идея дали наистина е усилен в шлиците.Аз исках просто кардан и ми дадоха тоя с думите,че явно вече така се правят карданите за Нива.Тъй като и аз за пръв път виждах такъв се разрових из нета и се оказа,че е усилен.След няколко дена отидох да питам за такъв заден.Оказа се,че цената е доста по-висока.С предния била станала грешка и за това съм го взел на тия пари.Цената на която го вземали от вноситела била 320 лв ама в магазина на каква цена го продават не попитах.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Както кардана ти е на колата го хващаш за шлицевото съединение и го разклащаш на горе-на долу.Ако мърда,взел е да умира.

Коментар

На 105 000 км ми протече долен амбреажен цилиндър и ми потъна педала при off-road в планината. Сняг, вода и кал в махалата и реших от мързел да не лягам под Нивата и я закарах с голям зор в сервиза. Смениха цилиндъра, но не и напукания маркуч. След седмица в града се пукна маркуча и педала на съединителя потъна отново. Изобщо не помислих пак да я карам в сервиза и реших сам да се справя с проблема. Вдигнах я с джака, легнах под Нивата смених маркуча и обезвъздуших системата. Мина една руса мадама с Porsche Cayenne през локвата до Нивата и без да намали ме окъпа яко. Резултата е аз в банята, дрехите в пералнята и русо да не видя. Същата неволя е със смяната в сервиза на задни накладки, жило на ръчна спирачка и отново без да сменят напукания маркуч. Плащам колкото те искат в сервиза, но услугата е некачествена. С една дума отрекох се от сервизите и ще си правя ремонтите сам на улицата, но ще спирам Нивата на безопасно място от русите мадами зад волана.
        Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Аз сервиз да не видя отдавна съм казал не стига,че пари им давам,ами и по-зле от мен го правят... само в духа на темата да ти кажа,че скоро и горната ще клекне
          Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

От известно време имам неприатности със съединителя. Карам, има съединител, после почва трудно да включват скоростите и изведнъж - изчезва изобщо. Паля на скорост тръгвам - и хоп има го. Това се повтори и потрети през няколо дена. Реших, че някоя помпа ми играе номера. Лягам отдолу - работната е ОК, тая на педала също(не течат отникъде). Работната я смених някъде на 80000км преди година. Затова купих главната и в неделя я сменихме с един майстор, че не ми се занимаваше да ме пръскат руси мацки с Кайени на улицата Всичко ОК, в понеделник сутринта съединител има перфектен и след около час вече нямаше нищо. Явно не е въпрос на помпа. Аз от няколко дена събирам мнения за видове комплекти съединител и така подготвен - право в един сервиз на приятел спешно за смяна. Нямам търпение утре сутринта да свалят скоростите и да ми кажат какво става

Коментар

По описанието което даваш,най-вероятно се касае за "тръгнала" вилка,в смисъл,че е почнала да се деформира или пробива на опорният болт.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Лошото е, че и за нейната смяна се сваля кутията.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Вилката би трябвало да се извади без проблем,без да се сваля кутията.
                  Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Казваш, че ще закачиш телената скоба на лагера само с поглед?
                    Из "Златния телец"

Коментар

Възможно е, ама и трябва упорство, пък и зависи какъв е, че Лук-ския с зор се вкарва и на свалена кутия
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                        Казваш, че ще закачиш телената скоба на лагера само с поглед?
                        Чупил съм вилка на път именно на НИВА-та и я смених на място-/винаги ми стоеше една резервна отзад до газовата бутилка/.
                        Вярно,гадничко е,неудобно е,но става без каквото и да било разглобяване....../добре,че поне не бях в гората,а на равен асфалт/.

Коментар

Не точно по нивата,а по-скоро за нивовода.След последното качествено затъване взех решение и днес вече го изпълних.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23022015348.jpg
Прегледи:1
Размер:158.5 КБ
ID:5644464

Коментар

И кое от двете трябва да гледаме? Направил си броня или си купил крик, или и двете?
                            Из "Златния телец"

Коментар

Бронята е стара работа.Днес взех крика.

Коментар

Добре, ама дано не ти се налага да го ползваш често!
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X