Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес по Нивата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес по Нивата..

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
    С тези течове я си проверете отдушника на моста, защото ако е затегнат много опира в маслоотражателната пластина и не върши никаква работа. При мен точно това беше проблема, но го разбрах след като и аз сменях семеринги. Решението е да му се сложи една подходяща дифтунка и малко херметик за да не опира в пластината. Иначе семерингите са си с посока, която трябва да си се спазва.
    Аха! Гледай ти...
    Аз проверих моят отдушник на миналата смяна, не беше запушен. Не ми е правило впечатление, обаче, че може да се блокира работата му при пренатягане. Още утре ще го сваля и ще го огледам по-внимателно

Коментар

Отвих отдушника на дифф-а снощи. Духнах го с уста-минава въздух, макар и не много лесно. Отворих го от любопитство. Както беше казал един колега от форума-ако нещо работи, поразчовъркай го - може и да спре! Видях една пружинка и една гумичка в капачката на отдушника. Всичко си изглеждаше нормално. Това, което ми направи впечатление беше, че липсваше въобще и идея от масло. Тогава разбрах какаво има впредвид колегата, като сподели за проблема с набиването на отдушника в маслоотражателя в дифф-а. Аз, да си призная, бях уверен, че под отдушника е дупка във вътрешността на кожуха на дифф-а, но като бръкнах с една отверка и тя не влезе - веднага разбрах за пропуските си в областта на автомонтьорството!
      Завих отдушника с една шайба, като му навих малко тефлонова лента на резбата. Дано е достатъчно.

Коментар

Дойде ред на нови фарове!
        Щатните Освар се оказаха не просто с ръждясали рефлектори, а направо с изгнили.
        Новите имат гнездо за габарит, което не ми трябва и го запуших с алум.фолио 4пласта един в/у друг, намазани с високотемп. силиконНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150427_164301.jpg
Прегледи:1
Размер:137.0 КБ
ID:5656871

Коментар

Снимката ли си обърнал или действително си го завинтил така?

Коментар

Снимката е завъртяна.Вижда се дупката в която се закопчава маската.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Снимката ли си обърнал или действително си го завинтил така?
              Всъщност въобще и не съм имал друг вариант за поставяне. Фарът, произведен някога в DDR за бог знае какво возило, си имаше фиксиращи пластини, които го ориентират в правилната посока. И очудващо за мен, пасват на Нивата!
              П.С. Още не съм се отказал от едни лупи за Нивата

Коментар

Такива фарове се произвеждат в целия свят за най-различни транспортни средства (не само колесни), за най-различни лампи и всички те ще паснат на Нивата. Това не пречи да има упорити хора които да ги монтират неправилно, като им пасват само 1 или 2 от пластините. Грешката е разпространена, затова питах.

Коментар

Някакви притесненния да имате относно начина на запушване на отвора за габарит?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150427_164247.jpg
Размер:127.3 КБ
ID:5657030

Коментар

Не разбирам защо сайтът завърта прикачената снимка...

Коментар

Никакъв смисъл няма да го запушваш.

Коментар

След 110 000 км преходи по асфалт и в планината дойде време за ремонтите на Lada Niva 1.7 i. Изградих отделна ел. инсталация за двата вентилатора с два ключа (светещи диоди), релета и предпазители ръчно да си ги включвам от таблото. Оказа се, че това автоматично управление от компютъра е опасно когато се кара off-road и няма как да се изключват вентилаторите при преодоляване на препятствия (вода, кал, сняг, лед), та единия ми вентилатор изгоря и сега го смених с оригинален руски. Следа си температурата на двигателя и когато трябва включвам единия/другия или заедно да работят двата вентилатора в зависимост от натоварването. Смених и 4 бр. карета на карданите - рязахме ги с флекса и бой с чука да излязат на части. На новите карета сложихме грес в капачките и така ги монтирахме. Предна дясна главина с конусните лагерите ги сменихме с оригинален руски комплект и нова главина. Лагера трябва да контактува с гладка повърхност, че иначе бързо се разбива. С това изискване не трябва да се прави компромис. Трябва да се внимава и с натягане на гайката на главината и да се обере луфта с хебела. Какво установих: 1) спекулиране с цените на частите в магазините с надценки над 50% с тези обявени в Интернет 2) майстори специализирани с определени марки автомобили за с ниска квалификация по отношение ремонта на Лада Нива и не им се занимава с този "сложен" автомобил. Цената на труда в сервиза си е значително перо от разхода по поддръжката. Нивата е скъп автомобил ако често влиза в сервиза и нямаш умения, инструменти и качествени резервни части сам да си я поддържаш. Сега си планувам всеки ремонт с личен опит от Ладите и това което не знам го научавам чрез проучване в Интернет, купувам си качествени резервни части и се доверявам само на доказали се майстори на Лада Нива от старата школа. От Нивата съм доволен и ми върши полезна работа.
                        Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Много правилни изводи си си извадил колега.
                          Поздрави!

Коментар

Отдавна не съм писал в тази тема, та да кажа и аз за моите ремонти...
                            За главините: Дясна главина замина на 75000км. Днес на 118000км отново я смених с лагерите. Лявата главина е още оригиналната - в перфектно състояние.
                            Шарнирите - най-накрая намерих хубави-турски. "Руският" сменен пролетта, вече беше за изхвърляне. Това на отново на дясното колело. Шарнирите на лявото на 118000км още са без луфт, но са почнали да прискърцват
                            Спирачките-от известно време колата почна да не спира добре. А наклатките, помпата и маслото смених есента. Взех нови накладки и нови дискове. Тъкмо се зарадвах, че спира прекрасно и започна да тегли надясно. От трън та на глог!!!
                            Така е като се разчовърка нещо...Донечера ще вида какво става, може да се наложи да се обезвъздушава, въпреки че не е логично...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150729_130057.jpg
Размер:95.1 КБ
ID:5673759

Коментар

Новата главинаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150729_130109.jpg
Размер:104.5 КБ
ID:5673761

Коментар

Старите и новите накладкиНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150729_132327.jpg
Размер:113.2 КБ
ID:5673762

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X