Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес по Нивата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес по Нивата..

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
    Хайде съвсем да ти разбия съня.

http://www.lada.de/panorama/Niva_470..._1000_swf.html

Знаеш къде ме сърби...

Дай сега идея откъде да вземем такива кори. Явно огледалата и таблото ги има тук!

Коментар

Първоначално публикуван от ladamosc Преглед на мнение
      Знаеш къде ме сърби...

Дай сега идея откъде да вземем такива кори. Явно огледалата и таблото ги има тук!
      Тук само от някоя катастрофирала Нива от последните модификации. Друга идея нямам...
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
        Тук само от някоя катастрофирала Нива от последните модификации. Друга идея нямам...
        И на мен това ми хрумна, ама трудна работа. След някое време, като станат по-масови, сигурно ще ги има и у нас на склад

Коментар

Що не питате арменеца на Хладилника. Ако има начин да стигнат до България, той сигурно го знае.
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Вчера питах на Горубляне - на светофара. Тия дни ще има отговор за ново табло и огледала. За Арменеца - не бях се сетил. Веднъж му се бях обаждал, ще взема да му намеря телефона...

Коментар

След един успешен месец,.... отново сме за тампони на щангите на задния мост. Динамиката при нивата е просто невероятна. Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                След един успешен месец,.... отново сме за тампони на щангите на задния мост. Динамиката при нивата е просто невероятна. Поздрави
                Ами Росене за съжаление си прав!!!
                Качеството на повечето части и особено гумени изделия за Нива е под всякаква критика-/производители и то най-вече гаражни хиледи/.
                Това беше и главната причина да се разделя с моята преди броени дни.
                Малко встрани от същността на темата,но все пак Честито на новия собственик и приятни разходки по Витоша и Люлин Планина.

Коментар

През изминалата седмица, смених съединителя, отворих скоростната кутия, оказа се, че е сложена най-късата 2101, всичко се напръска с обезмаслител+ двигателя и с пароструйката лъсна всичко и обратно по местата
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140331_193951.jpg
Прегледи:1
Размер:89.9 КБ
ID:5576428
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Вчера и днес сменях касетата на задния диф . На старата бях счупил четири зъба на едната планета . Нивата продължава да ме учудва с простотата си относно ремонтите . Благодарение на този сайт http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...svedeniya.html я ремонтирах сам при положение , че го правя за първи път .
                    Последно редактирано от cernia.1977; 03-07-14, 17:30.

Коментар

Аз пък преди 1-2 седмици и отварях да проверяваме клапаните, оказа се, че вала и кобилиците са били надрани леко, смяна с други кобилици и друг разпределителен вал
                      Така изглеждаше кожуха на разпределителния вал:

Име:IMG_20140616_131255.jpg
Размер:102.3 КБ
ID:5596836

Име:IMG_20140616_131242.jpg
Размер:85.8 КБ
ID:5596837
                      Така пък главата и кобилиците:

Име:IMG_20140616_124410.jpg
Размер:132.0 КБ
ID:5596838

Име:IMG_20140616_124401.jpg
Размер:121.4 КБ
ID:5596839
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Баба Нива е изкърпена отвсякъде и боядисана от мен.Следващите 3г. само каране Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6752.jpg
Размер:150.0 КБ
ID:5620422Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6753.jpg
Размер:167.2 КБ
ID:5620423Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6754.jpg
Прегледи:2
Размер:130.3 КБ
ID:5620424Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_6756.jpg
Размер:128.7 КБ
ID:5620426
                        Прикачени файлове
                        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                          Ами Росене за съжаление си прав!!!
                          Качеството на повечето части и особено гумени изделия за Нива е под всякаква критика-/производители и то най-вече гаражни хиледи/.
                          Това беше и главната причина да се разделя с моята преди броени дни.
                          Малко встрани от същността на темата,но все пак Честито на новия собственик и приятни разходки по Витоша и Люлин Планина.
                          Значи трябва да я засека Нивата (това е и моя район).
                          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Днес най-накрая се наканих да си направя стойка за камерата.Свърших късно и за това снимките са малко никакви.

Име:29112014320.jpg
Размер:50.1 КБ
ID:5625888

Име:29112014314.jpg
Размер:61.1 КБ
ID:5625887

Име:29112014324.jpg
Размер:66.5 КБ
ID:5625889

Име:29112014328.jpg
Размер:90.2 КБ
ID:5625890
                            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Вчера смених предния кардан на Нивата.Стария отдавна ме молеше да го изхвърля,ама ....!Отидох в магазина от който пазаря от години да взема кардан.Имаше само на Мастер спорт.След доста хвалби го взех с уговорката да го върна ако се окаже дефектен по някакъв начин!Още като отворих кутията в нас,нещо взе да ме човърка.Баланса хванат не с точкова заварка а с шев на няколко места.Позамислих се но реших да го сложа,нали ако не е читав ще го върна.Взех да го слагам,ама той хлопа във фланеца на раздатката и на предния диф.Премерих степента която трябва да го центрова.Че как няма да хлопа,тя с 0.2 мм под размера!!!Кардана в кашона и в магазина.Върнах го.Отидох в друг магазин и взех Руски.Кардана си залепна на мястото и Нивичката се държи много добре с него.
                              Само за сведение:кардана на МС струваше 180 лв а Руския 288 лв.
                              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Цените на що годе качествените части за НИВА-/на ОАО "АвтоВАЗ"/ отдавна не са приемливи и такова нещо,като прословутата "евтина подръжка" просто не съществува.
                                За мен не е нормално цените да се приближават до тези на Витара,КИА,Фероза при положение,че ресурса им е 3-4 пъти по-нисък.Да не говорим за конкретния случай,че преден кардан на гореизброените машини най-вероятно няма да се смени никога,а при Нива идва момент в който се налага,поради постоянната му работа и амортизация,предвид типа на задвижване.
                                Същото се отнася и за предни полуоси,карета,диф,които при парт-тайм машините с отцепващи хъбове се ползват средно около 5-10% от целия период на експлоатация,т.е. само при нужда,когато терена го изисква!!!
                                Последно редактирано от Янко Желязков; 24-12-14, 01:02.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X