Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес по Нивата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес по Нивата..

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
    Учудващо при абсолютно студен двигател,колата държи много устойчиви ниски обороти. Дори когато ги свалих на 500 пак бяха стабилни и след като рязко подадох газ,колата веднага пое.
    А израза "маслен глад" чувал ли си???
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Не съм.Какво ще рече това?Със старите свещи най-ниските устойчиви обороти на студено бяха около 1500.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Може би става въпрос, че при ниски обороти налягането на маслото е ниско, а това комбинирано с натоварване води до бързо износване.

Коментар

То ако е по-ниско от необходимото,трябва да светне лампата.Под- свалих на 500 об/мин имам предвид,че върнах смукача до това положение просто за проба.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
            Смених свещите на Нивичката.След доста четене взех NGK BPR7ES вместо предписаните BPR6ES.Колата се кара на газ и за това взех по-студена свещ(според изчетеното)Дали някой е карал с такива и с какъв резултат?
            На газ работят еднакво, но 7 живее по-дълго от 6. Няма да имаш проблеми.

Аз моята я карах с BPR7EIX, ама те са скъпи.

Коментар

Благодаря за отговора.

Коментар

Mомчета, който иска да спечели нещо за Нивката, може да участва тук:

Уважаемые Одноклубники и гости нашего Клуба! Спешим сообщить вам хорошую
                новость: Интернациональный Нива Клуба проводит конкурс "Один день Нивовода"
                с ценными призами за призовые места. Подробности читайте по ссылке:
                http://www.niva-club.net/viewtopic.php?f=3&t=21920

1 место - оригинальный реечный домкрат Hi-lift HL485;
                2 место - установочный комплект кронштейна переноса генератора для
                автомобилей семейства Нива (на выбор: под ГУР или без);
                3 место - силовые тяги заднего моста для автомобилей семейства Нива.

Ждем ваши истории! )

--
                International NIVA Club
                www.niva-club.net
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Днес смених кранчето за парното
                  Изкара няма година, а уж трябваше да е мн.по -добро от оригиналното. Върнах се към класическото, нямам търпени да дойдатпоръчаните термостат и елмагнитен клапан, че ми писна...
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150409_132313.jpg
Прегледи:1
Размер:93.0 КБ
ID:5653218Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150409_132313.jpg
Прегледи:1
Размер:93.0 КБ
ID:5653218

Коментар

Първоначално публикуван от ladamosc Преглед на мнение
                    ...да дойдатпоръчаните термостат и елмагнитен клапан...
                    Чакаме снимки!
                    Only after the last tree has been cut down,
                    Only after the last river has been poisoned,
                    Only after the last fish has been caught,
                    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Семерингите на задния мост отново течат. И на полуоската и на пиньона. Смених ги с нови, като този път им стегнах пружинките. Лошо-добро, наравих го, че ми писна. Ще видя после това до какво ще доведе...

Коментар

Първоначално публикуван от ladamosc Преглед на мнение
                        Семерингите на задния мост отново течат. И на полуоската и на пиньона. Смених ги с нови, като този път им стегнах пружинките. Лошо-добро, наравих го, че ми писна. Ще видя после това до какво ще доведе...
                        След няколко смени на семеринги на задния мост,сложих с посока и от 3г. никакви проблеми.
                        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Никъде не поставям семеринг (салник),без да проверя пружинката,при 90% от случаите не е завита и със самото изваждане се разглобява.Често са със по-голяма от необходимата дължина и не прилагат никакво усилие по диаметъра на салника,ако не се коригира-тече.
                          Наблюденията ми са за прости(евтини) салници,както и за супер-хипер маркови такива.
                          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                            След няколко смени на семеринги на задния мост,сложих с посока и от 3г. никакви проблеми.
                            Трябва да призная, че семерингите по карданите сълзяха навсъкъде, защото бяха с объркана посока заводски!
                            Не знам колко помага тая посока на северинга, но със сигурност трябва да се спазва.
                            На москвича ми за 350000км дори не просълзи, а със сигурност е от стария тип без посока!

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                              Никъде не поставям семеринг (салник),без да проверя пружинката,при 90% от случаите не е завита и със самото изваждане се разглобява.Често са със по-голяма от необходимата дължина и не прилагат никакво усилие по диаметъра на салника,ако не се коригира-тече.
                              Наблюденията ми са за прости(евтини) салници,както и за супер-хипер маркови такива.
                              Явно е така, аз смених няколко различно производство, работата си беше една и съща...

Коментар

С тези течове я си проверете отдушника на моста, защото ако е затегнат много опира в маслоотражателната пластина и не върши никаква работа. При мен точно това беше проблема, но го разбрах след като и аз сменях семеринги. Решението е да му се сложи една подходяща дифтунка и малко херметик за да не опира в пластината. Иначе семерингите са си с посока, която трябва да си се спазва.
                                Only after the last tree has been cut down,
                                Only after the last river has been poisoned,
                                Only after the last fish has been caught,
                                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X