Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих днес по Нивата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво направих днес по Нивата..

Проблемът не е Л А Д А, проблема е, България...за съжаление. Нагледал съм се на какви ли не доработки из нета, но си оставам само с това. Преди няколко години исках да си купя нещо от Русия за моята Нива, което излизаше към 50-60 лева. След като включих транспорта ДДС, мито и т.н. веднага се отказах.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
      Проблемът не е Л А Д А, проблема е, България...за съжаление. Нагледал съм се на какви ли не доработки из нета, но си оставам само с това. Преди няколко години исках да си купя нещо от Русия за моята Нива, което излизаше към 50-60 лева. След като включих транспорта ДДС, мито и т.н. веднага се отказах.
      Е, че какво е виновна България.... За тая повреда съм си чисто и просто виновен, аз..... И сега сърбам попарата..
      От Русия последно получавах книги и някоя час, ами не излиза толкова скъпо, ако имаш човек там, иначе по пощата, до колкото си спомням, беше нещо от сорта на 300 рубли или нещо такова.. Мито не знам обаче дали се плаща през пощата..
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
        Е, че какво е виновна България....
        Сигурен съм, че за колите които идват тук няма никакви договорки за това или онова ами се работи под мотото "каквото пратят". Знам, че идват и на едни цени които ако разбереш какви са ще си купиш две нови Ниви веднага, стига да ти ги продадат за толкова де. И трето вносителя от години печели търгове за коли 4х4 и въобще не му дреме за доработки, екстри и т.н. Бизнеса си му върви и без тези главоболия.
        Когато чакаш нещи от чужбина от човек е едно, а когато купуваш от магазин или производител - друго.
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Стар гнилоч, винаги прави тези бели - все пак липсата на рама, си казва свойта тежка дума. Аз научих едно - Никога отново НИВА!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
            Стар гнилоч, винаги прави тези бели - все пак липсата на рама, си казва свойта тежка дума. Аз научих едно - Никога отново НИВА!!!
            Така де! Ама са първа кола и придобиване на всекакви умения - става.
            Щото вече нЕма ЗАЗове. Ама те бяха с 1.0мм тенекия, та по-бавно исфирясваше.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
              И с рама и без рама корозията тръгне ли се явяват гледки подобни на тези като на Бобчовата Нива.
              Виждал съм доста Витари и Ферози в същото,че и по-лошо състояние и то именно на рамите.
              Признавам рамите единствено на Патрол,ТЛК,Г-клас,УАЗ,ГАЗ.
              Конкретно за Нивата,ако не е изгнила-/прагове,дъно,греди,кош/ самоносещото купе си е достатъчно сметнато и си държи.
              Ако имаш за цел зорлен да го сцепиш-да с патраманско каране по пресечен терен става.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                И с рама и без рама корозията тръгне ли се явяват гледки подобни на тези като на Бобчовата Нива.
                Виждал съм доста Витари и Ферози в същото,че и по-лошо състояние и то именно на рамите.
                Признавам рамите единствено на Патрол,ТЛК,Г-клас,УАЗ,ГАЗ.
                Конкретно за Нивата,ако не е изгнила-/прагове,дъно,греди,кош/ самоносещото купе си е достатъчно сметнато и си държи.
                Ако имаш за цел зорлен да го сцепиш-да с патраманско каране по пресечен терен става.

Витара и Фероза ги изключвам като опция - останалите да, особено Г-клас. Повече ми се нрави пикап. Поздрави

Коментар

Клаксони за Нива
                  Много тъжно, бих казал даже жалко, звучи клаксонът на Нивичката. Не ми доставя никакво удоволствие да го натискам... Да не говорим, че основната му функция е да се чува силно и да привлича внимание, да предупреждава... Като ми остана малко свободно време за заиграване веднага промених нещата и сега съм много доволен от резултата. Ето и в кратце:

Купих си от италианеца в София комплект клаксони(ниски+високи) GM. Веднага изхвърлих фабричния и на негово място сложих двата нови. Събраха се на магия зад декоративната решетка. После пуснах един нов кабел 2,5мм2 от акумулатора до клаксоните, през бушон. Сложих едно универсално 30амп. реле с цокъл, което се управлява от сигнала от волана. Така двата клаксона, които консумират повече ток от оригиналния клаксон, не натоварват оригиналната инсталация и им се осигурява достатъчно ток.
                  Сега клаксонът звучи сериозно!
                  И то на разумна цена: 10лв клаксони, 15тина лева за кабели, кабелни обувки, реле и цокъл за релето
                  Последно редактирано от ladamosc; 12-06-13, 14:30.

Коментар

Днес, смяна на каре на предният кардан, едната чашка беше станала на прах И за радост, един се беше натресъл точно в задната вежда и беше леш, та избивахме и ламарини, остана кит и пръскане
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Поради недостатъчно място в багажника, има газова бутилка, се наехме да направим експедиционен багажник, та за 1 ден е готов, остава обработка на заварките, след малко слизам и ги почвам, грунд и боя
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0775.jpg
Прегледи:1
Размер:133.3 КБ
ID:5515527

Име:DSCN0776.jpg
Размер:118.1 КБ
ID:5515528

Име:DSCN0777.jpg
Размер:112.4 КБ
ID:5515529

Име:DSCN0778.jpg
Размер:140.0 КБ
ID:5515530

Име:DSCN0779.jpg
Размер:70.7 КБ
ID:5515531

Име:DSCN0780.jpg
Размер:122.8 КБ
ID:5515532

Име:DSCN0781.jpg
Размер:128.7 КБ
ID:5515533
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Добре заваряваш, Бобчо...
                        Ама що не предвиди и място за 4-5 фарчета да му туриш в тоя багажник?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          Добре заваряваш, Бобчо...
                          Ама що не предвиди и място за 4-5 фарчета да му туриш в тоя багажник?
                          Има място, това е най-лесно Ама фарчета няма, трябва да намеря 2-3 от някъде, по-евтино
                          Аз го точковах, но заварките после с телоподаващото друг ги прави, не че са кой знае колко хубаво направени, ама майстора, дето трябваше да ги прави, е затрупан от работа
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

При Руси има, ама не са евтини.

Търси - ще намериш! И предвиди да ги навреш в защитата на багажника - и предните, и задните.
                            Мисли за защитата - да ги потопиш в конструкцията.

поне 4 отпред, и поне 2 отзад - с идея да може да ги въртиш..
                            Може би и един-два отстрани - мисли го сега, може да ги слагаш насетне..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                              При Руси има, ама не са евтини.

Търси - ще намериш! И предвиди да ги навреш в защитата на багажника - и предните, и задните.
                              Да, задължително трябва да пази нещо, че иначе клоните, ще ги направят на супа Иначе ги гледах при Руси, ама са доста скъпи, за нашата "фирма"
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Дойде време за лагерите на предното колело

64000км., 5г. и предни десни лагери почнаха да вият... Интересното е, че при завой утихват, направо - вият. При москвича беше обратното...
                                Та, отидох и си купих комплект лагери, семеринги и грес за двете колела - 50лв. Лагерите - руски. Разгледах в каталога на Нивата как се сменят лагери - лошо, явно ще падне работа. Почнах да разглабям и проблемите и те почнаха. Изпокъсаха се болтовете на шарнирите към носачите. Ама носачите, понеже са дебели, защото са ляти, болтовете ръждясват в тях и няма мърдане. Пръсках с ВД40, блъсках с чука - не мърдат. Накрая се ядосах истински, взех флекса и им одрязах главите, та освободих шарнирите от носачите и и взех газовата горелка. Като сгрях клеясалите болтове в носачите - ела и виж как сами си падат
                                Следващият проблем - не мога да извадя главината и не мога. Дърпах, дърпах, после на менгеме я сложих, с чук и парче месинг се опитвам да я избия от шенкела - не става. А нали за първи път разглабям - не съм много сигурен и не смея да го халосам по-яко. Накрая взех големия чук и с майкат - всичко се разпадна и видях къде е проблема - първият лагер се окопал в главината и направили борд, който пречи да мине втория лагер. Хайде за нова главина - 50лв... Освен това и горният шарнир - блокирал, та и един нов шарнир. В магазина ми казаха, че почти всички, които идват за лагери, сменят и главини. Ама те почнали тия неща да ги правя от желязо за пирони, а не от висококачествени стомани, ЯВНО! Пазарна икономика, му викат...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X