Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект - Джимни Екстрем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: кое окачване е по добре кит 4 или кит 2 с body lift 2

ами не съм е сложил защото не може права щанга не става а и планката ше упира на захвашатнето на биелетата.
    като е направих и наложих де бележа да е дупча и се отказах
    поздрави

Коментар

А планка за повдигане на ухото на моста не става ли.
      Болт он не съм виждал но с заварки става.

Така няма да опира в прасето.
      Последно редактирано от kinex; 21-04-08, 23:34.

Коментар

така ше стане но и нови щанги ше иска ше дойдат дълги но това не е никакъв проблем.
        обаче така предната панхард няма де е в една равнина с кормилнта шанга у ше има да лашка ама вече наистина
        за да не става така ше трябва да си направя(HI -STEER) да вдигна тази кормилна шанга и дори задната да е изместя от пред високо така ше стане както си трябва да бъде по книга иначе често ше сменям унибали и огънати задни кормилни шанги.
        поздрави

Коментар

Като изправиш напречната после е лесно да изправиш и кормилната(тази от хебела). Имаш свален хебел а може и да преместиш накрайника отгоре. Ако не ти се разпробива обратен конус за по-голям накрайник
          или дупка за преходна фтулка за да обърнеш твоите си накраиници,

слагаш един унибал и почваш проби за най-добра геометрия на щангите.

Дано в Испания не е забранено да се кара с унибали по кормилните щанги както е в Калифорния.
          Проблема след повдигането на щангите е дали има достатъчно място над тях за да се движи моста нагоре. Подложки на бъмп стоповете слагал ли си.
          Последно редактирано от kinex; 23-04-08, 08:31.

Коментар

мерси за съвета идеята е добра това ми каза и белгиеца дето ми продаде окачването унибала оправя доста но идеята за разпробиване и унибали не ми допадна все пак е машина която на ден минава над 120км и ше се разлопкат бързо или поне аз така си мисля.на панхарда съм задължен и няма друг вариант а и 50.000км дето изкараха си е добра цифра а и те не са разбити само с луфт лек луфт.
            на скоро Иво мина преглед(вижте темата вранглера на Иво)на една от многото си щанги които има е с унибали по точно тази на хидравличното управление и съм виждал как огъва щанги на снимка как чупи шенкел но унибалите не мърдат това че не са здрави май е само заблуда защото от унибал до унибал има огромна разлика самото наименование е много заблудително.
            за сега ше поспра ако сложа подложки 5см ще се наложи да си поиграя доста с щангите включително и кастер а и с нереголируеми носачи това си е пълна бесмислициа все ми се струва че един флекс и гуми 32 е 100 пъти по добре от още вдигане на окачването.
            днес умно гледах едни тоьоти дарти как им са щангите и с малко повече време средства и желание може да се получи наистина
            това което искам.
            поздрави

Коментар

Ако си свободен в събота към 12 часа ела насам и ще ти дам една много умна и практична идея за цялата ти предна система на щангите. Мисля че ще стане добре и ще изчезнат проблемите ........всичко е геометрия ти го знаеш Вече взех всичката документация на Вранглера

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                мерси за съвета идеята е добра това ми каза и белгиеца дето ми продаде окачването унибала оправя доста но идеята за разпробиване и унибали не ми допадна все пак е машина която на ден минава над 120км и ше се разлопкат бързо или поне аз така си мисля.на панхарда съм задължен и няма друг вариант а и 50.000км дето изкараха си е добра цифра а и те не са разбити само с луфт лек луфт.
                на скоро Иво мина преглед(вижте темата вранглера на Иво)на една от многото си щанги които има е с унибали по точно тази на хидравличното управление и съм виждал как огъва щанги на снимка как чупи шенкел но унибалите не мърдат това че не са здрави май е само заблуда защото от унибал до унибал има огромна разлика самото наименование е много заблудително.
                за сега ше поспра ако сложа подложки 5см ще се наложи да си поиграя доста с щангите включително и кастер а и с нереголируеми носачи това си е пълна бесмислициа все ми се струва че един флекс и гуми 32 е 100 пъти по добре от още вдигане на окачването.
                днес умно гледах едни тоьоти дарти как им са щангите и с малко повече време средства и желание може да се получи наистина
                това което искам.
                поздрави
                Не е нужно да се разпробиват по-големи дупки за да сложиш унибали на кормилните щанги. Виж на горната снимка колко е тънък болта. Нормално си влиза в заводския конус на накрайника.
                С още 2" лифт ще сложиш още проблеми. Освен че колкото вдигаш толкова трябва и да разширяваш(а то вече с джанти или фланци няма на къде, трябват по широки мостове) най-вероятно и носачите ще дойдат къси и ще трябва лонг арм.
                Щом кастора е фиксиран пробвай със сходимоста Toe-in(тоест затворена). Toe-out е отворена.
                Задачата в случая е да направиш двете щанги панхард и кормилна да окъсяват еднакво защото проблема не е в това че са наклонени. Верно ако са водоравни ще стане по-лесно но има много скоростни окачвания при които щангите са под голям ъгъл и гумите нямат паркинсон.

Виж моста как бяга в страни а гумите сочат направо.

Как става обаче ...
                И аз от няколко месеца се боря със същия проблем като теб. Сега мисля да я сваля от 4" на 3".
                Много хора си ги карат с треперещи гуми и хич не им пука. Нормално било. Ние явно сме много капризни.

Коментар

Първоначално публикуван от spark & ivo Преглед на мнение
                  Ако си свободен в събота към 12 часа ела насам и ще ти дам една много умна и практична идея за цялата ти предна система на щангите. Мисля че ще стане добре и ще изчезнат проблемите ........всичко е геометрия ти го знаеш Вече взех всичката документация на Вранглера
                  ще намина обезателно да се видим.
                  сега не вибрира но и не ми хъресва задната щанга там където е мястото и е отпред на високо.
                  радвам се за вранглера че вече е годен и за асфалта
                  поздрави

Коментар

kinex недей да сваляш нищо то е престъпление.
                    при мен е много просто и се получи. пробвай да сложиш демпфера на щангата която свързва двете колела и ако имаш някой друг и на кормилната щанга от кутията
                    тези вибраци винаги ше ги има но излечими според мен само с двоен демпфер ако пак не става има и с пружина
                    но доста по скъпи.
                    много интересни бегачки на едно от филмчето ми се стори че ефекта бутане е доста голям при неравностите.
                    а идеята за унибала не е лоша въпрос на време и проби.
                    за сега задната щанга ми е по важна жалкото е че на мен спирачните цилиндри ми са над диска точно което не ми дава вазможност да прихвана допълнителни хебели на които да сложа нова щанга която да свързва двете колела.
                    поздрави

Коментар

да на второто се вижда много ясно как бяга моста ама и този си е много височак.
                      ако бяга толкова моста трябва и да му бута и волана и постояано да корегира или освен да е оставил голям луфт на кутията което не ми се вярва.
                      поздрави

Коментар

ето и една малка добавка към всичкия този тунинг лесно евтино АРБ ха ха

нали аз си имам АРБ а ми ходя да гледам батковците и гледам че имат едни ръчки да си блокират задните колела
                        и да завиват повече когато с в някоя траялна зона.
                        мисля че няма нужда от повече обеснение то е ясно че се печели доста маневреност там където маневрите не помагат
                        естествено тест с филмче ше има и ако е на траял оше по добре.
                        е няма да е като е този батко но никога не се знае един ден можем го стигнем ха ха

следваща стъпка интерколер има набелязан има идея как да се събере над мотора само още малко време и ше баде
                        реалност да видим дали ше бяга повече.
                        поздрави

Коментар

150.000км до тук бяхме приятелю много пътища изминахме но дойде време да проумем че така не бива
                          все пак три години бяха пре достатъчни за да разбера че мястото ти е само в гората а не по асфалта.
                          от сега на татък обещавам да има само хард раходки и естествено сериозне тунинг който сега започва.

ей да не ме помислите за врътнал само малко разнобразие с две думи 4000км на месец не е шега работа
                          и скоро ше си имам машинка за ежедневна употреба и с това слагам край на мистерията джипа е за в гората.
                          тази тема се отколни доста моля модераторите да е метнат в раздел проекти или ако няма такъв при сузукитата ми се струва най подходящо.
                          поздрави

Коментар

Ами тя е в проекти.
                            Стига бе, искаш само Сузукитата ли да я четат.
                            Всички знаят че е тук.

Коментар

ами не съм много сигорен мисля че тук е специално за тунинг на окачаване.
                              но все пак си мислех че ако има раздел за проекти в който може да има място джимнито
                              ми се струва по подходящо все пак по други форуми го има и могат да го четат само регистрирани учасници и не
                              който ми кефне.
                              поздрави

Коментар

Много си е добре темата тук. Но, ако някак вземе, че се премести, няма проблем - навсякъде ще я намеря, ще я следя и ще се заразявам с идеи и мераци.

Конкретен въпрос: Защо само за гората? Точно бях успял да се самоубедя, че "Джимни"-то е идеално универсално джипче (разбира се, доколкото може да съществува такова нещо.)

Поздрави!
                                Искам България чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X