лагодаря радвам се че ви хъресва еволюцията на джимнито.преди да ви разкажа
и другите подобрения ще ви покажа още малко снимки от монтажа на зъбните колела.
доста внимание иска с тези кученца пружинки и съчмички аз си купих предварително резервни защото знам как изкачат и понягога нямат намиране
най хубавото е че това си са оригинални зъбчадки и оригинална верига с което надежноста
е почти 100% има италианска фирма която ги прави/800€ за две колела/ но не подменят верига а тя се износва също.двойно по скъпо а тук кефа е огромен защото постигаш отново една идея.от сега колегите с джимнита/само новите джимнита за старите има други/ ще могат да се възплозват от това изобретение всъшност то си е на сузуки аз само ползвам това което те са сътворили.
резултата е огромен имайки предвид че джипа е с по големи гуми от фабричните не вдига повече от 80км/ч скача на 3500/оборота а това за един дизел е множко.не ми е кола за дълги разтояния както преди сега само го ползва женами и в градски условиа е истински кеф кара се много добре.за сега съм карал по черно малко но на втора бърза си върви идеално само ако е по кофти терена 1 дълга и дори само на задно си перкам.скоро смятам да го бутна по баирите за да тествам по добре очаквам че на спускане ще държи
добре без да има нужда от натискане на спирачка
поздрави
след поставянето на късите дифове километража има доста отклонение тоест показва в повече.благодарение на един колега от джимни форума имам реголираща кутйка.имам възможност да реголирам сигнала който идва от сеносра на раздатката.ето тук са възможните 9 степени:
0% --> 75Км/х
-10% --> 68Км/х
-11% --> 67Км/х
-12.5% --> 66Км/х
-14.3% --> 65Км/х
-16.6% --> 64Км/х
-17.6% --> 63.5Км/х
-18.2% --> 63Км/х
-20% --> 62.5Км/х
по принцип тук не гледат кой знае колко но като се легализира ако е над 7% отклонението на километража е наложително коригирането.в германия това се спазва
и е доста скъпичко това да се направи
с времето почва да дразни доста всеки път като засичам колко гори вадя -20% . имам на километража сега над 15.000км навъртяни в повече.иначе за скороста рядко минавам над 100-110км/ч сега ако не сложа 32 над 80км/ч едвали ще вдигна.
при промяната в раздатката нямам 30% отклонение защото сензора за скороста е на изхода на раздатката.следваща стъпка е зъбното колело на 5 скорост сега е 1:1 и ако има мегдан да стане 0.8:1 си решавам главоболието така едвали ще посмея пак да се прибера с него до
България.
поздрави
от доста време имам идеята да преправя кормилните щанги но e доста сложно.зе целта искам да блогодаря на колегата ,,прадо,, с негова помощ успях да поръчам ляв шенкел от джимни с десен волан.
следващата проба беше като се сложи щангата от горе но за целта ще иска нови накрайници
с по голям конус и ходене при стругар да ми преправи шенкелите.не съм тръгнал да го правя защото още не ми е съвсем ясно ама хич приемат се всякъв вид съвети то и за това качвам тези пробни снимки да се види по ясно как са нещата знам че до сега това не е правено и пак съм парвия който си блъска главата.така както е от горе щангата ще се наложи да махам стойката която правих за да изправя надлъжната щанга.
Като се замисля горни щанги е най добре решавам си и други проблема с биелетите на стабилизиращата щанга а и са по защитени от възможни удари.
може да се мисли у нещо такова не знам дали е по добре но ми се струва доста страно решение на джип.виждам че щанга е леко крива и това може да ми е нужно и на мен
да се направи щангата леко крива от двата карая но тогава не става номера с ляв и десен накрайник.
нещо такова не ми се иска да правя макар и да е голяма практика когато се разкърши
моста става едно завъртане на долната щанга която завърта и кормилната
поздрави
Коментар