Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отново в Нисан форума :) - Nissan Terrano 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отново в Нисан форума - Nissan Terrano 2.7 TDI

Биалетките са добре, но виж за тампонире съм напълно забравил... Благодаря, при първа възможност ще ги огледам.
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Оригинална капчка е 20лв. Неоригинална от Евро07 - по-малко. Какво има толкова да пробвате и да сменяте уплътнения? Струва ли си? Според мен - не.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги здравейте отново. Имам едно въпросчет свъезано с паленето на джипа. От време на време ( да кажем през 1-2 месеца ) може и по-често и по-рядко джипа като врътна сутрин ключа на студен двигател припушва, излиза бял дим и се оправя след като запали (говорим за 1-2 секунди). Това и лятото 1 - 2 пъти ми го направи, тогава със стария акомулатор. От 2 месеца е с нов и пак ми се случва, последно преди 1 седмица. Изчакам да изгасне лампата за подгрева 3-5-6 секунди и паля, понягоа върти 2 - 3 пъти, понякога само врътна ключа и запали. Говоря за температура между 3 и 10-12 градуса да речем. От какво може да е това? Няма проблем с вървежа, не пуши, върви си нормално.

Поздрави!
        Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от D. Bibov Преглед на мнение
          понягоа върти 2 - 3 пъти, понякога само врътна ключа и запали.
          Това е нормално. Изпушването - ми случва се. Провери му масления сепаратор (отпред, откъм шофьора, закачен близо до интеркулера - черна пластмасова цилиндрична "матракулкя". Промий го с нафта. И му сипи 1-2 пъти хубаво масло пълна синтетика. Без да гопрепълваш.

Някъде натрупва масло и го изгаря на куп като му дойде времето. Моя какви облаци правеше в началото, не е истина. Особено като го изчакам една цигара време преди да тръгна. Правеше турло отзад. Приключи се след като започнах да му сипвам хубаво масло. Сега лятото ми се случи при спиране на магистралата, хям го изчаках минута-две преди да загася. Като запалих пак изпуши и засмърдя на масло и нафта. Просто го прави понякога. Нямам обяснение. Компресията ми е като на излязал от завода - 30 на всички цилиндри.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            ....Някъде натрупва масло и го изгаря на куп като му дойде времето. .....
            В интеркулера най-вероятно....
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
              В интеркулера най-вероятно....
              Масления сепаратор, интеркулера, и кавала на входящия колектор са заподозрените. Някакво такова резонаторно е явно, вътре в самия колектор. 2 пъти съм свалял колектор, и двата пъти беше пълно с масло колкото може да побере. Сигурно 50-ина грама е в състояние да побере, а може и повече.

А и точно тоя мотор има една особеност - пълниш го с масло до горе (на щеката), той си го изгаря до половината и там се закротва. Казвал ми го е човек работил в Нисан, а и съм го установил лично в последствие. Та, докато си го изгаря, предполагам събира по-интензивно където го събира. Направо се бях втрещил - на паркинга на билата правеше димна завеса.

Коментар

Мерси Спарки, ще гледам да я сваля и почистя тази джаджавка Масло и на стария и на тоя джип слагам Тотал Кварц 7000, 10/40 Когато свалях кулер лятото да сменя гумичката която по рано питах където ми сълзеще масло ( от ляво на кулер ) и тогава го промих и нямаше много масло в него, даже беше сравнително чист
                Поздрави!
                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Извинявам се, че пиша пост след пост но имам въпросче.

След като около капачката на радиатора винаги беше влажно, се наложи да я сменя. Предложиха ми една от 9 и от 12 лв. Взех тая от 12, но след 2 дни пак беше влажно около капачката, от ляво където излиза едно маркучле към казанчето за антифриза, но се съмнявам от там да изпуска течност. От какво може да се дължи това? Калпава капачка? Уж е японска, поне така пише на нея?

И друг въпрос:
                  На някой да му се намира такъв капак за резервна гума?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:nissan_terrano-ii_1999_wallpapers_1_b.jpg
Прегледи:3
Размер:71.2 КБ
ID:5629010

Поздрави
                  Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Здравейте колеги, какви свещи да сложа тераното, да ми препоръчате марка? Имам чувството че има проблем със свещите, че при минус -6-7 градуса едвам ще запали. Подгревам два пъти и чакам лампата по 4-5 секунди но гасне много бавно. Понякога притриса за момент а понякога пали от четвърт .
                    Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Трябва да чакаш 5-6 секунди след като загасне, а не да я чакаш общо 5-6 секунди. При минусови температури нормалното поведение е лампата да гасне по-бавно. Няколко пъти по-бавно. Неестествено би било обратното.

Аз съм с оригинални свещи. Ама са скъпо удоволствие.

Иначе опитвал съм HKT PN-138 от Евро07 - еми стават. Макар че не знам колко изкарват. На следващата зима ги смених с оригинални. Ама съм си маниак на тема "оригинално".

Коментар

Въртя на контакт, чакам 4-5-6 секунди, гася от контакт, пак въртя на контакт пак 4-6 секунди и тогава паля.
                        Вчера на Белица (Разлог) през ноща сиг беше -10,12 градуса, на обяъд към 12 като палих джипа беше -6 и запали от четвърт след 2 пъти даване на контакт. Днес паля пак така при температура -5 и запали с леко притрисане. Оригиналните Bosch ли са?
                        Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Сега врътни на контакт, изчакай да изгасне лампата, после изчакай още 5-6 секунди както си е на контакт (свещите греят, въпреки че лампата е изгаснала), и тогава върти да палиш.

Да даваш 18 пъти на контакт е безсмислено - свещите и без друго греят постоянно докато двигателя загрее до 50 градуса.

Коментар

И аз съм подгрявал 2 пъти понякога , но сега го отчитам по-скоро като грешка - първо се скъсява живота на свещите ( съпътстващото подгряване не е така интензивно като стартовото ) , второ акумулатора се подлага на шоково натоварване в студа, точно когато ти трябват обороти на стартера за по-лесно запалване .

Коментар

http://youtu.be/7ze8El4qoMU

Днес мисля, че запали добре. От понеделник не беше пален.
                              Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Сега врътни на контакт, изчакай да изгасне лампата, после изчакай още 5-6 секунди както си е на контакт (свещите греят, въпреки че лампата е изгаснала), и тогава върти да палиш.

Да даваш 18 пъти на контакт е безсмислено - свещите и без друго греят постоянно докато двигателя загрее до 50 градуса.
                                Спарки, моето е 100 коня и на него ли му греят свещите до 50 градуса?
                                Винаги го паля щом угасне лампата, пали от раз, на 260 000 километра е според километража, масло 10/40.
                                Къде се намира релето на чистачките?
                                "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X